Matematik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Baktığınızda bankadan tut öğretmenliğe, öğretmenlikten tut yazılıma kadar birçok yerde çalışma imkanı var. Lakin okulda öğreneceğiniz tek şey mantık geliştirmek olur. Onun dışında kendinize bir şeyler katıp CV'nizi doldurmanız gerekmekte. Diğer çoğu bölümde olduğu gibi bitirdim hadi bana iş verin gibi bir şey yok.
Öğretmenlik konusunda sadece MEB'de lisede öğretmenlik yapabilirsiniz. Formasyon dersleri gerekiyor ana dersleriniz dışında. Bunu parayla alıyorsunuz veya bazı üniversiteler artık ücretsiz formasyon dersi vermeye başladı. Sizin üniversiteniz de veriyorsa alabilirsiniz ücretsiz bir şekilde.
Diğer bir şey de akademisyen olmak. Ortalamanız iyiyse ALES sınavına girerek oradan da güzel bir puan alarak kendi üniversiteniz veya kendi üniversiteniz kötü ise daha yüksek puanlar alıp daha iyi yerlerde yüksek lisans alarak akademisyen olmak yolunda ilerleyebilirsiniz. Yolun başında olduğunuz için fazla umutsuzluk aşılamak istemem ama işiniz akademisyenlikte biraz daha zor.
Ayrıca öğretmenlik için matematik öğretmenliği bölümü de dahil mezun olduktan sonra 2 yıllık eğitim alma zorunluluğu geleceği de konuşuluyor. Şu an uygulandı mı sadece söylem mi bilemiyorum ama böyle bir durum da var.