Merhaba, buradaki 3. seçeneği açıklayabilir misiniz? F(0) neye göre -2 oldu anlayamadım. Teşekkürler.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Herkes yazmış ben de çizeyim dedim. Fonksiyonun görüntüsü demek y eksenine paralel doğruyu (benim sarı çizgiler tam düz olmadı ama öyle hayal et) çektiğinde nereye denk geldiği demek.
Fonksiyonun sana grafiği verilmiş. Grafikte x ekseni sıfır olunca fonksiyon kaçı gösteriyor? Cevap odur.
X yerine 0 verdiğinde Y eksenini -2 noktasında kesiyor, bu kadar basit.
X yerine 0 verince oluyor.Merhaba, buradaki 3. seçeneği açıklayabilir misiniz? F(0) neye göre -2 oldu anlayamadım. Teşekkürler.
Eki Görüntüle 2590
- Makaleler
- 7
Merhaba, y = f(x) denmiş ve buradaki x ibaresi grafikteki x eksenini temsil etmekte. Örneğin f(4) = 3 oluyor ve f(0)'dan geçen tek bir çizgi var o da x 0 iken y'nin -2 olduğu çizgi. Bu nedenledir ki f(0)'ın değeri -2 oluyor.
f(x) gibi fonksiyonlarda koordinat düzleminin x yerinde yazanları parantez içindeki x yerine koyman beklenir. x yerine 0 koyunca da -2 çıkmış gördüğün üzere.Merhaba, buradaki 3. seçeneği açıklayabilir misiniz? F(0) neye göre -2 oldu anlayamadım. Teşekkürler.
Eki Görüntüle 2590
Herkes yazmış ben de çizeyim dedim. Fonksiyonun görüntüsü demek y eksenine paralel doğruyu (benim sarı çizgiler tam düz olmadı ama öyle hayal et) çektiğinde nereye denk geldiği demek.
Eki Görüntüle 2596
Teşekkürler çizdiğiniz için.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam