Detaylar
Kim cevapladı?Konu aç yardımcı olalım hocam dert etmene gerek olmayan bir konu. Öğretmenler bazen çok karışık anlatıyor anlaşılmıyor. Şahsen şahit oldum bildiğim şeyi unutacaktım çarpanlarda ayırmada.
seeraddar
Yetkin
Eşlenik meşlenik bir şey diyordu az önce Mert Hoca. Ne olduğunu unutmuşum. Ben de sanıyorum ki çarpanları ayırma ile ilgili. Köklü sayılarmış, yeni hatırladım. Hatta konu açtım. Şimdi rapor gönderdim, onaylamayın diye. Ama eşlenik tam olarak neydi? Bir özet geçersen iyi olur. Niye yapıyorduk, amaç ne?Konu aç yardımcı olalım hocam dert etmene gerek olmayan bir konu. Öğretmenler bazen çok karışık anlatıyor anlaşılmıyor. Şahsen şahit oldum bildiğim şeyi unutacaktım çarpanlarda ayırmada.
Hocam paydadaki köklü sayıdan kurtulmak için rasyonel ifadeyi paydanın eşleniği ile çarpıyoruz.Eşlenik meşlenik bir şey diyordu az önce Mert Hoca. Ne olduğunu unutmuşum. Ben de sanıyorum ki çarpanları ayırma ile ilgili. Köklü sayılarmış, yeni hatırladım. Hatta konu açtım. Şimdi rapor gönderdim, onaylamayın diye. Ama eşlenik tam olarak neydi? Bir özet geçersen iyi olur. Niye yapıyorduk, amaç ne?
Örneğin 2/1-√2 diye bir ifademiz olsun. Paydadaki köklü ifadeden kurtulmak istiyoruz çünkü bizi paydada köklü bir zımbırtı olması tilt ediyor. Rasyonel ifadeyi paydanın aynısı ama sadece köklü sayının önündeki ifadeyi değiştirerek genişletiyoruz. Verdiğim örnek için bu 1+√2.
Kısaca 1-√2nin eşleniği 1+√2. Sadece kökün önündeki işaret değişiyor. Artıysa eksi, eksiyse artı.
Ömer_Yeter
Yetkin
Köklü ifadeler... Hayır,normal sayılar yetmiyor bir de bunların köklerine iniyoruz....(Gerçek anlamda...) 
4 işlem tabii ki 
Bir milletin tamamını hesap makinesine mahkum edebileceğinizi bir düşünsenize

Bir milletin tamamını hesap makinesine mahkum edebileceğinizi bir düşünsenize
Ömer_Yeter
Yetkin
4 işlem tabii ki
Bir milletin tamamını hesap makinesine mahkum edebileceğinizi bir düşünsenize![]()
Ama onlar matematiğin kolonları...
Phenyl
Becerikli
@Koneko Toujou, @Uranos, matematiği yok ettiniz.
@Michael MYERS, Yapma be kardeşim, ne yamuğunu gördün.
LHospital olmadan limit bulamayacağız, anlaşıldı.
Son düzenleme:
Trigo 2 benden uzak olsun aman.@Koneko Toujou, @Uranos, matematiği yok ettiniz.
LHospital olmadan limit bulamayacağız, anlaşıldı.