Livo 18

Üstün
Makaleler
4
Yer
Asphodel
Kasayı temizleyip tekrar montajladıktan sonra başladı olay. Sistem bilgisi kısmından minidump için gerekli yerleri tikledim ama yine oluşmuyor dosya. Mavi ekran yediğim anda sistem tekrar başlıyor ayrıca bakma şansım olmuyor.

Windows 10.

İmzana baktığımda bile sorun görüyorum, iki farklı RAM aynı sisteme takmışsın. Dump kaydedilmiyorsa genelde depolama sorunu olabiliyor. SSD sağlığına bir bakmanı tavsiye ederim.

Sağlığı 65'e kadar düştüğü için servise göndermiştim bu 2. SSD.
RAM için haklısınız DDR5'e geçmeyi planladığım için dokunmadım.

1738330878314.webp

RAM için haklısınız DDR5'e geçmeyi planladığım için dokunmadım.

Eki Görüntüle 120402
Görünen o ki yine düşmüş. Kioxia SSD'yi tercih etmenizin nedeni nedir? Bu marka kendisi rebranded Toshiba. Toshiba SSD'ler maalesef çok kalitesiz olduğu için markada isim değişikliğine gittiler. Fakat içindeki çipler Toshiba olduğu için pekte bir değişim olmadı ürünlerde. SSD'nizi değiştirmenizi öneriyorum.

Artı -1 Eksi
Görünen o ki yine düşmüş. Kioxia SSD'yi tercih etmenizin nedeni nedir? Bu marka kendisi rebranded Toshiba. Toshiba SSD'ler maalesef çok kalitesiz olduğu için markada isim değişikliğine gittiler. Fakat içindeki çipler Toshiba olduğu için pek de bir değişim olmadı ürünlerde. SSD'nizi değiştirmenizi öneriyorum.

Sistem alalı 2-2.5 yıl oluyor hocam o zamanlar bilgisayar toplamanın b sini bilmiyordum.

Sağlığı sıfıra bile düşse bu SSD'nin ömrünü dolduğu anlamına gelmiyor.

Görünen o ki yine düşmüş. Kioxia SSD'yi tercih etmenizin nedeni nedir? Bu marka kendisi rebranded Toshiba. Toshiba SSD'ler maalesef çok kalitesiz olduğu için markada isim değişikliğine gittiler. Fakat içindeki çipler Toshiba olduğu için pekte bir değişim olmadı ürünlerde. SSD'nizi değiştirmenizi öneriyorum.

Çok kalitesiz? Ya şu kelimeyi çöp James Donkey için bile demediniz. Toshiba, NAND'ı icat eden firma. SSD sağlığında bir sıkıntı göremedim. Detaylı sistem özelliklerini yazar mısın?

Toshiba SSD'ler maalesef çok kalitesiz olduğu için markada isim değişikliğine gittiler.
Bu da doğru değil ayrıca.

SSD sağlığında bir sıkıntı göremedim. Detaylı sistem özelliklerini yazar mısın?

i3-12100F
Sapphire RX 6600.
Gigabyte H610M-H
Aerocool VX Plus AE-VXP500

Kingston Fury Beast 8 GB 3200 MHz CL16 KF432C16BB/8 DDR4 RAM
+
Goodram ırdm X 8 GB 3200 MHz CL16 IR-X3200D464L16SA/8G DDR4 RAM

Kioxia Exceria lRC10Z500gg8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.

25 dakika AIDA64 stres testi yaptım herhangi bir problem yaşamadım, Memtest yapmaya vaktim olmadı.

Çok kalitesiz? Ya şu kelimeyi çöp James Donkey için bile demediniz. Toshiba, NAND'ı icat eden firma. SSD sağlığında bir sıkıntı göremedim.
Evet Recep abi genel olarak SSD ürünleri kalitesiz. Yüksek modelleri hariç tutuyorum tabii ki. Bakın konu sahibi SSD'yi servise gönderdiğini belirtmiş sağlığı düştüğü için. Demek ki bir sorun var mış ki servis SSD'yi değişim kararı almış. Mesela bu konudan bağımsız farklı bir modelini örnek vereyim. Kioxia Exceria SATA kendisi rebranded Toshiba TR200. Bu modeli biraz araştırdığınızda genel olarak sorunlu bir model olduğunu fark edeceksiniz. Toshiba NAND'ı icat etmiş olabilir Recep abi. Ama bu ürünlerinin sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Ben bütün ürünleri kalitesiz demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama genel olarak kalitesiz maalesef. James Donkey ben bir tane ürününü dahi önermedim kimseye. Ve hiçbir zamanda benim önereceğim markalar arasında yer almayacak.
Şimdi Recep abi senin markan insanların gözünde kötü bir izlenim bıraksa idi ne yapardın? İnsanlar seni tercih etmiyorlar ve bu şirkete zarar veriyor icat ettiğin bir şeyden zarar ediyorsun. Doğal olarak temiz bir sayfa açardın ve isim değişikliğine giderdin değil mi? Toshiba kendisi komple bir isim değişikliğine gitse idi sana hak verirdim abi ama sadece Toshiba Memory bölümü isim değişikliğine gitti. Demek ki bir insanların gözünde kötü bir izlenim bırakmış ki bu kararı almışlar. Yani ben böyle düşünüyorum. Bunu da ürettiği sorunlu ürünlerine bağlıyorum.

Artı -1 Eksi