muratb

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, normal şekilde açtım. Ancak https://.. gibi yazıların olduğu bir mavi ekran hatası verdi ve “analiz ediliyor” deyip %100’de 15 dakika bekledi. İlerleme olmayınca kasayı kapatıp tekrar açtım.

Sonrasında Windows’u açmaya çalıştığımda her şey sorunsuz gidiyor: BIOS ekranı geliyor, ardından Windows logosu çıkıyor, simge dönüyor… Tam masaüstü gelecekken monitör kapanıp açılıyor, ekran simsiyah kalıyor. Sol üstte sadece “HDMI” yazısı çıkıyor yani monitör sinyal alamıyor.

Kendim de bilgisayarcıyım, birçok yöntem denedim:
  • Farklı monitörlerde denedim
  • SSD’yi başka bilgisayarda denedim, yine aynı
  • Güvenli modda açmayı denedim, olmuyor
  • Düşük çözünürlüklü mod da işe yaramıyor
  • Otomatik onarım başarısız
  • Güncellemeleri kaldırmak işe yaramadı
Sistem Windows’a geçerken monitör kapanıyor. İçindeki Chrome ve diğer programlardaki verilerim çok önemli. Yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş hocam sen bu sorunu çözersin bir el atıverirsen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows düzgün kapatılmazsa NTFS dosya sistemi kendini kilitler. Sistemi düzgün kapatmanız gerek, ne kadar mümkünse.

DISM komutu şöyle:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Saglıklı kapatmak maalesef mümkün degil dediginiz gibi cunku hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Mecbur sistemi kapat aç tuşuyla kapatıyorum. Demek ki o yüzden chkdsk çalışmıyor.

Güvenli moda nasıl nasıl girebilirim peki MSConfig üzerinden?

Saglıklı kapatmak maalesef mümkün degil dediginiz gibi cunku hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Mecbur sistemi kapat aç tuşuyla kapatıyorum. Demek ki o yüzden chkdsk çalışmıyor.

Güvenli moda nasıl nasıl girebilirim peki MSConfig üzerinden?
Ekran gelmiyor diyorsunuz msconfigi açmaya çalışana kadar çok beklersiniz bilgisayarın açıldığını hissetiğinizde Alt+F4 yapıp aşağı tuşuna basın enter diyip basılı tutun sonra bir kere tab'a basıp aşağı ok tuşuna basın sonra enter deyin. sonra bir tab'a daha basın 3 kere aşağı ok tuşuna basın enter deyin 1dk bekleyip F4'e basın bekleyin güvenli moda geçecekdir.

saglıklı kapatmak malesef mümkün degil
Aslında açıldığını hissetiğinizde Alt+F4 enter yapabilirsiniz.

Windows düzgün kapatılmazsa NTFS dosya sistemi kendini kilitler. Sistemi düzgün kapatmanız gerek, ne kadar mümkünse.

DISM komutu şöyle:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM kodunu komut satırına girdigimde şu hatayı alıyorum. Komut satırına şu şekilde ulaşıyorum. Bilgisayar açılırken reset atıyorum otomatik onarma kısmına geliyor. Oradan gelişmiş ayarlar kısmından komut satırını açıyorum.

Error: 50 DISM doesn't Support servicing Windows PE with the /online option

Ekran gelmiyor diyorsunuz MSConfig'i açmaya çalışana kadar çok beklersiniz bilgisayarın açıldığını hissetiğinizde Alt+F4 yapıp aşağı tuşuna basın enter deyip basılı tutun sonra bir kere Tab'a basıp aşağı ok tuşuna basın sonra enter deyin. Sonra bir Tab'a daha basın 3 kere aşağı ok tuşuna basın enter deyin 1dk bekleyip F4'e basın bekleyin güvenli moda geçecekdir.

Aslında açıldığını hissetiğinizde Alt+F4 enter yapabilirsiniz.

Dediginiz şekilde BIOS ekranından sonraki yuvarlak dönmesi biter bitmez alt F4 yaptım ama asla herhangi bir ekran gelmedi hocam. Komut satırına şu şekilde ulaşıyorum. Bilgisayar açılırken reset atıyorum otomatik onarma kısmına geliyor. Oradan gelişmiş ayarlar kısmından komut satırını açıyorum.

DISM kodunu komut satırına girdigimde şu hatayı alıyorum. Komut satırına şu şekilde ulaşıyorum. Bilgisayar açılırken reset atıyorum otomatik onarma kısmına geliyor. Oradan gelişmiş ayarlar kısmından komut satırını açıyorum.

Error: 50 DISM doesn't Support servicing Windows PE with the /online option

Dediginiz şekilde BIOS ekranından sonraki yuvarlak dönmesi biter bitmez alt F4 yaptım ama asla herhangi bir ekran gelmedi hocam. Komut satırına şu şekilde ulaşıyorum. Bilgisayar açılırken reset atıyorum otomatik onarma kısmına geliyor. Oradan gelişmiş ayarlar kısmından komut satırını açıyorum.
Otomatik onarıma ulaşabiliyorsanız ordan güvenli moda geçin.