muratb

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, normal şekilde açtım. Ancak https://.. gibi yazıların olduğu bir mavi ekran hatası verdi ve “analiz ediliyor” deyip %100’de 15 dakika bekledi. İlerleme olmayınca kasayı kapatıp tekrar açtım.

Sonrasında Windows’u açmaya çalıştığımda her şey sorunsuz gidiyor: BIOS ekranı geliyor, ardından Windows logosu çıkıyor, simge dönüyor… Tam masaüstü gelecekken monitör kapanıp açılıyor, ekran simsiyah kalıyor. Sol üstte sadece “HDMI” yazısı çıkıyor yani monitör sinyal alamıyor.

Kendim de bilgisayarcıyım, birçok yöntem denedim:
  • Farklı monitörlerde denedim
  • SSD’yi başka bilgisayarda denedim, yine aynı
  • Güvenli modda açmayı denedim, olmuyor
  • Düşük çözünürlüklü mod da işe yaramıyor
  • Otomatik onarım başarısız
  • Güncellemeleri kaldırmak işe yaramadı
Sistem Windows’a geçerken monitör kapanıyor. İçindeki Chrome ve diğer programlardaki verilerim çok önemli. Yardımcı olabilir misiniz?

@Recep Baltaş hocam sen bu sorunu çözersin bir el atıverirsen çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dosyanın analizi şöyle:

Hata kodu 0x80070003, ERROR_PATH_NOT_FOUND anlamına gelir (Türkçesi: "Sistem belirtilen yolu bulamıyor.").

Bu nedenle, DISM işlemi başarısız oldu çünkü sistem şu dosyayı bulamadı:
C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmd.inf_amd64_aa54f7a758543a0a\NVCPL\17e699a67e31400cb0020338638c5b39.appx
Bu dosya, muhtemelen NVIDIA Denetim Masası (NVCPL) uygulama paketine ait olup driver store içinde yer alıyor.

Yine de bizim sorunu çözmüyor.

Söz konusu diskin arızalı olma ihtimaline karşın yine de şu komutla dener misiniz?

Kod:
chkdsk /f /r

Bende artık çözümler bitiyor maalesef. Hata ayıklamalı güvenli mod denemiş miydiniz? Ya da günlüklü güvenli mod?

Hata kodu 0x80070003, ERROR_PATH_NOT_FOUND anlamına gelir (Türkçesi: "Sistem belirtilen yolu bulamıyor.").

C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmd.inf_amd64_aa54f7a758543a0a\NVCPL\17e699a67e31400cb0020338638c5b39.appx
Bu dosya, muhtemelen NVIDIA Denetim Masası (NVCPL) uygulama paketine ait olup driver Store içinde yer alıyor.

Yine de bizim sorunu çözmüyor.

Söz konusu diskin arızalı olma ihtimaline karşın yine de şu komutla dener misiniz?

Kod:
chkdsk /f /r

Bende artık çözümler bitiyor maalesef. Hata ayıklamalı güvenli mod denemiş miydiniz? Ya da günlüklü güvenli mod?

USB bellek ile chkdsk e: /f /r komutlarını kullanarak tarama yaptım bir sorun görünmüyor. Ekran görüntüsünü ekledim.

Ben bu sistemi clonlarken eski MBR sistemli ve AMD ekran kartlı sistemden NVIDIA 3060 Ti'lı sisteme taşımıstım. Sonrasında Windows 10 1608 Build'den son sürüme Update yapmıştım. Sonrasında Windows 10 old klasörü adında bir klasör açıldı. Yukarıdaki eksik dosya Windows old klasörü silindigi için ya da geçiş yaptıktan sonra eski ekran kartı driverlarını DDU ile kaldırdıgım için görünmüyor olabilir mi peki? Yukarıda adı geçen nvmd.inf dosyasını bir yerlerden bulup olması gereken klasör içine atarak onarım gerçekleştirme veya tüm driverları silerek Windows'un default sürücülerini yükleyip düzeltme şansımız olmaz mı Recep bey?

Bu arada AMD ekran kartı takıp denedim sorun yine devam ediyor.
Hata ayıklamalı güvenli mod ve günlüklü güvenli modu nasıl deneyebilirim? Sisteim 3 kere reset attırınca başlangıç seçeneklerin de sadece güvenli mod ve düşük çözünürlük güvenli mod seçenekleri çıkıyor bende.

Dosya Ekleri

• IMG_3955.webp
    IMG_3955.webp
    303,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_3953.webp
    IMG_3953.webp
    313,3 KB · Görüntüleme: 48
Yukarıdaki eksik dosya Windows old klasörü silindigi için ya da geçiş yaptıktan sonra eski ekran kartı driverlarını DDU ile kaldırdıgım için görünmüyor olabilir mi peki?
Windows.old ile hiçbir bağ yok ama ekran kartı sürücüsü kaynaklı bir sorun olma ihtimali var, evet. Bendeki çözümler tükendi maalesef.

Windows.old ile hiçbir bağ yok ama ekran kartı sürücüsü kaynaklı bir sorun olma ihtimali var, evet. Bendeki çözümler tükendi maalesef.

Sorun belli aslında ama neden tıkandık bilemiyorum ben de. İlginiz için çok teşekkür ederim tekrardan.

Otomatik onarım'dan CMD'ye erişip sürücü dosyalarını kaldırın. Böylece sürücüde sorun var mı yok mu onu öğrenelim.

Hocam merhaba. Recep bey sorunun ekran kartı driverlarında oldugunu söyledi. Konuyu inceleyebilirsiniz isterseniz sizde. Rica etsem bunu nasıl yapabilirim detaylı anlatabilir misiniz? Sizle bu sorunu çözebiliriz.

Sorun belli aslında ama neden tıkandık bilemiyorum ben de. İlginiz için çok teşekkür ederim tekrardan.

Hocam merhaba. Recep bey sorunun ekran kartı driverlarında oldugunu söyledi. Konuyu inceleyebilirsiniz isterseniz sizde. Rica etsem bunu nasıl yapabilirim detaylı anlatabilir misiniz? Sizle bu sorunu çözebiliriz.
Dediğim gibi ekran kartınızın modelini öğrenmem gerekiyor ve şunu unutmayın bu yaptıracağım işlemler tahmini işlemlerdir.

Son düzenleme:
Ekran kartım msi 3060ti ventus 3x.
Recep beye gönderdiğim dism log unu inclediniz mi siz de?
İncelemedim.
Setup ekranına geldiğinizde, 'Şimdi yükle' butonuna basmadan önce 'Bu bilgisayarı onar' seçeneğine tıklayın. Ardından 'Sorun Gider' bölümüne girin ve 'Gelişmiş Seçenekler' kısmına geçin. Buradan 'Komut İstemi'ni seçerek başlatın.

Açılan komut istemine notepad yazın ve Enter'a basın. Not Defteri açıldığında, üst menüden 'Dosya' kısmına tıklayın. Ardından 'Aç' seçeneğine basın. Dosya gezgininde disklerinizi bulun. Eğer erişim sağlanabiliyorsa, aşağıdaki dizinleri silin:

C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation
C:\Program Files\NVIDIA Corporation
C:\ProgramData\NVIDIA
C:\ProgramData\NVIDIA Corporation

Bu dizinleri sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve dediğim gibi bu söylediğim işlemleri kafamdan düşündüm ama olacağını tahmin ediyorum.

@muratb

Son düzenleme:
İncelemedim.
Setup ekranına geldiğinizde, 'Şimdi yükle' butonuna basmadan önce 'Bu bilgisayarı onar' seçeneğine tıklayın. Ardından 'Sorun Gider' bölümüne girin ve 'Gelişmiş Seçenekler' kısmına geçin. Buradan 'Komut İstemi'ni seçerek başlatın.

Açılan komut istemine notepad yazın ve Enter'a basın. Not Defteri açıldığında, üst menüden 'Dosya' kısmına tıklayın. Ardından 'Aç' seçeneğine basın. Dosya gezgininde disklerinizi bulun. Eğer erişim sağlanabiliyorsa, aşağıdaki dizinleri silin:

C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation
C:\Program Files\NVIDIA Corporation
C:\ProgramData\NVIDIA
C:\ProgramData\NVIDIA Corporation

Bu dizinleri sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve dediğim gibi bu söylediğim işlemleri kafamdan düşündüm ama olacağını tahmin ediyorum.
hocam tüm bunları yapmadan önce recep beye gönderdigim dism.log da "nvmd.inf" isimli dosyanın eksik oldugunu bildirmişti. bu dosyayı başka bir bilgsiayardan çeksem ve o klasöre kopyalasam sizce sorun düzelir mi ? daha once böyle bir yöntemle tamir ettiginiz cihaz oldu mu bu yöntem işe yarar mı sizce ? bir şeyler silmeden önce bu yontemi yapmalı mıyız sizce de ? recep bey in paylaştıgı analizi alıntılıyorum.

"

Bu dosya, muhtemelen NVIDIA Denetim Masası (NVCPL) uygulama paketine ait olup driver store içinde yer alıyor."