Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
  • Anakart: ASUS Maximus V Extreme Intel Z77 soket 1155 DDR3 2800MHz.
  • Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT 12 GB 192bit GDDR6 2581MHz OC HDMI 3xdp (Dual-RX 6700 XT-12g)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core Processor 3.5 GHz 8 MB cache LGA 1155 - BX80637i73770K.
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) desktop Memory 1.5v
  • Hard disk: Samsung 500 GB 860 EVO SATA 3.0
Böyle bilgisayara OpenCore ile Hackintosh yüklemek istiyorum fakat EFI, kurulum USB'si ve anakartın BIOS ayarları gibi sıkıntılardan dolayı maalesef ilerleyemiyorum. Başlangıç seviyesinden itibaren rica etsem yardımcı olabilir misin?

Çözüm
Denemeniz için bir EFI göndereceğim, 5-10 dakikaya hazır.

Bu EFI ile deneme yapar mısınız? Arka panelden USB 3.0 veya 2.0 ile deneme yapmadan önce Reset NVRAM seçeneğini kullanın lütfen.

Result klasörü oluştu çok teşekkür ederim. Sonrasında kullandığın programın adı nedir? Ya da UTBMap.kext için de bir klasör oluşmuştu rica etsem size göndersem bana EFI klasörünü oluşturabilir misiniz?

Result klasörü oluştu çok teşekkür ederim. Sonrasında kullandığın programın adı nedir? Ya da UTBMap.kext için de bir klasör oluşmuştu rica etsem size göndersem bana EFI klasörünü oluşturabilir misiniz?
OCAT kullandım, GitHub'dan indirebilirsiniz. Config düzenleme yazılımı.

EFI için @tarko hocam oluşturalım demiş, onu beklersek daha iyi olur zira ben de hazır config kullanmak dışında pek kurulum yapmadım. Yani size atabileceğim en iyi EFI internetten bulup attığım hazır EFI olur o da pek sağlıklı değil, zaten birçok kez deneme yapmışsınız.

Ocat kullandım, GitHub'dan indirebilirsiniz. Config düzenleme yazılımı.

EFI için @tarko hocam oluşturalım demiş, onu beklersek daha iyi olur zira ben de hazır Config kullanmak dışında pek kurulum yapmadım. Yani size atabileceğim en iyi EFI internetten bulup attığım hazır EFI olur o da pek sağlıklı değil, zaten birçok kez deneme yapmışsınız.

Tekrar çok teşekkür ederim :) o zaman @tarko hocamızı bekleyeyim.

Umarım bu şekilde sorun olmaz.

Evet amacım da sizlere EFI klasörü oluşturmak. Google Drive aracılığı ile kext ve SSDT dosyasını paylaşabilirsiniz.

@tarko hocam merhaba. EFI dosyası için yardımınıza ihtiyacım var.

@tarko hocam merhaba. Yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim. Bu Hackintosh benim için keyiften ziyade zaruri ve şu anda sanırım sizden başka yardım edebilecek kimse yok gibi. Sizden çok rica ediyorum acaba yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Estağfurullah yanlışlık bir durum yok. Tam zamanlı çalıştığım iş hayatı çok yoğun ve yorucu olduğu için bazen ben vakit ayıramıyorum.

Estağfurullah yanlışlık bir durum yok. Tam zamanlı çalıştığım iş hayatı çok yoğun ve yorucu olduğu için bazen ben vakit ayıramıyorum.

Sizi kesinlikle zor duruma sokmak istemem ne demek istediğinizi anlıyorum. Eğer zor değilse sizden ricam kısa bir vaktinizi ayırabilir misiniz?

Sizi kesinlikle zor duruma sokmak istemem ne demek istediğinizi anlıyorum. Eğer zor değilse sizden ricam kısa bir vaktinizi ayırabilir misiniz?

@tarko hocam?

@tarko hocam merhaba.
Ben Hatay'da müzik öğretmeniyim ve Hackintosh içerisinde de kullandığımız bazı programlar var. Okullar açılmadan bu bilgisayarı kurmak istiyorum çünkü okul için de kullandığımız programlar. Yapacağınız EFI klasörü ile oluşturacağımız USB'yi muhtemelen bu bilgisayar değişmediği sürece saklayacağım ve inanın bir daha bu konu hakkında da sizi asla rahatsız etmeyeceğim:). Şimdiden yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam kusuruma bakmayın. Bulunduğum iş alanı fiziksel ayrı, zihinsel ayrı yoruyor ve istesem de vakit ayıramıyorum. Sisteminize benzer bir başka sisteme kurulum sağlamıştım, EFI'yi temin ettim. Sisteminiz için en iyi sürüm macOS Monterey olacaktır. İmajı indirip, Win32 Disk Imager ile USB'ye yazdırabilir misiniz? Kullanmak istediğiniz programların minimum sürüm gereksinimi, macOS Monterey'i karşılamıyor ise işimiz zor. İşlemci mimarisindeki eksiklik için OCLP gerekecek, OCLP'yi yapabilmek için native bir ekran kartı. NootRX ile RX 6700 ekran kartınızı kullanacağımız için ikisi de birbirine çakışır muhtemelen.

Hocam kusuruma bakmayın. Bulunduğum iş alanı fiziksel ayrı, zihinsel ayrı yoruyor ve istesem de vakit ayıramıyorum. Sisteminize benzer bir başka sisteme kurulum sağlamıştım, EFI'yi temin ettim. Sisteminiz için en iyi sürüm macOS Monterey olacaktır. İmajı indirip, Win32 Disk Imager ile USB'ye yazdırabilir misiniz? Kullanmak istediğiniz programların minimum sürüm gereksinimi, macOS Monterey'i karşılamıyor ise işimiz zor. İşlemci mimarisindeki eksiklik için OCLP gerekecek, OCLP'yi yapabilmek için native bir ekran kartı. Nootrx ile RX 6700 ekran kartınızı kullanacağımız için ikisi de birbirine çakışır muhtemelen.

@tarko hocam merhaba. Geç yanıt verdiğim için özür dilerim sınavlarımızdan dolayı ben de şimdi bilgisayar başına geçebildim. Aslında siz bana yapmam gerekenleri söylerseniz yapabilirim diye düşünüyorum çünkü daha öncesinden bir hakintosh kurulumu yapmıştım fakat bu yaklaşık 3-4 sene önceydi ve OpenCore henüz yoktu sistem çok değişmiş. O zaman Big Sur yüklemiştim ve güncellemeler alıyordu. Şimdi en azından kuracağım programın eski bir sürümü ile de işi çözebilirim diye düşünüyorum. Kurulumu en azından yapabilirsem sonrası şekillenir diye umut ediyorum. İndirmem gereken dosyaların linklerini yollar mısınız? Şimdiden emeklerinize sağlık sevgiler.

Test edebileceğiniz EFI:
Test etmeniz gereken sürüm ise Monterey. Alacağınız hata/hatalara göre düzenleme/düzeltme yapıp bu EFI ile genel kullanımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

GenSMBIOS ile config.plist'teki boş bırakılan seri bilgilerini, MacPro7,1 için oluşturarak doldurmayı unutmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.