Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
  • Anakart: ASUS Maximus V Extreme Intel Z77 soket 1155 DDR3 2800MHz.
  • Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT 12 GB 192bit GDDR6 2581MHz OC HDMI 3xdp (Dual-RX 6700 XT-12g)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core Processor 3.5 GHz 8 MB cache LGA 1155 - BX80637i73770K.
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) desktop Memory 1.5v
  • Hard disk: Samsung 500 GB 860 EVO SATA 3.0
Böyle bilgisayara OpenCore ile Hackintosh yüklemek istiyorum fakat EFI, kurulum USB'si ve anakartın BIOS ayarları gibi sıkıntılardan dolayı maalesef ilerleyemiyorum. Başlangıç seviyesinden itibaren rica etsem yardımcı olabilir misin?

Çözüm
Denemeniz için bir EFI göndereceğim, 5-10 dakikaya hazır.

Bu EFI ile deneme yapar mısınız? Arka panelden USB 3.0 veya 2.0 ile deneme yapmadan önce Reset NVRAM seçeneğini kullanın lütfen.

@oytuncetin hayir. Klavye çözümünü de belirtin mumkunse.

Tamamdır güncelleme yapmıyorum. Bu arada klavye ayarları için port değişikliği yapmadım. Ayarlar/Klavye/Giriş kaynakları altında İngilizce vardı oraya Türkçeyi ekledim fakat İngilizceyi silmeden olmadı silince her şey normale döndü. "donanim hizlandirma aktif gibi durmuyor. İs daha bitmedi, yeni bir Config atayim islemci icin gerekli birkac islem var" demiştiniz onu nereden anladınız?

@tarko hocam merhaba. Hahintosh kenki kendine kapanıyor. Ne yapabilirim? Yeniden kurulum yaptım bu arada aynı sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
@oytuncetin, Kusura bakmayin isler yine yogun oldugundan bilgisayar basina gecemedim. Kurulum sonrasi kullaniminiz icin kullanmaniz gereken config dosyasini atacagim bir ara, bir de onunla test edersiniz. Bir de kendi ayarlamaniz gereken bir dosya olacak, ikisini de aradan cikartmis oluruz. Lakin sistemin kapanmasi configten degil, kext uyusmazligi veya kurmus olabileceginiz uygulamalardan kaynaklı olur. NootRX buna sebep oluyor olabilir mesela. Cokme raporu paylasabilirseniz bakalim bi’.

@oytuncetin, kusura bakmayin isler yine yogun oldugundan bilgisayar basina gecemedim. Kurulum sonrasi kullaniminiz icin kullanmaniz gereken Config dosyasini atacagim bir ara, bir de onunla test edersiniz. Bir de kendi ayarlamaniz gereken bir dosya olacak, ikisini de aradan cikartmis oluruz. Lakin sistemin kapanması Config'ten degil, kext uyusmazligi veya kurmus olabileceginiz uygulamalardan kaynaklı olur. Nootrx buna sebep oluyor olabilir mesela. Cokme raporu paylasabilirseniz bakalim bi'.

@tarko hocam bilgisayara ilk kurduğum gibi 2 kere daha kurulum yaptım. Bilgisayar bir hata kodu vermiyor açılışta bir sorunla karşılaşıldı ve bunu Apple'a göndermek istiyor musunuz diye bir ekran açılıyor ve ortalama 1 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor. Kurulumdan sonra USB içerisindeki EFI dosyasını bilgisayara atamadım bile. Kendiliğinden kapanıyor. Şu anda bilgisayarda herhangi bir şey yüklü değil. Ben size bir video göndereyim.

Son düzenleme:
@tarko hocam Windows üzerinden Hakintosh'un kurulu olduğu diski formatlayıp yeniden kurulum yaptım ve şimdilik kapanma olmuyor. OpenCore 1.0.1 sürümünü sanırım kullanmam gerekiyor bu fark eden bir şey mi? İnternetten indirdiklerim içerisinde de programı çalıştırabileceğim icon görünmüyor.

Hayir, OC surumu yuzunden bu durumu yasamiyorsun. Release note’a bakmadim fakat guncellemeni gerektiren ivedi bir sey yoktur. SSDT-PM olusturman lazim, Dortania’ya bakabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.