Yer
Turkiye
Merhaba iyi Sosyaller,

Daha öncesinde üzerine konu açtığım, MediaMarkt mağazasından satın almış olduğum SteelSeries Prime faremin arızalanması sonrasında yaşadığım durumlardan bahsedeceğim, görsellerle anlatacağım. Herhangi bir soru konusu değildir deneyimlerimi yazmak istedim.

Öncelikle şu an bulunduğum şehirde MediaMarkt mağazası olmadığı için servisle iletişime geçip ürünü direkt olarak kendilerine göndermek istediğimi söyledim, kargo koduyla birlikte ürünü 16 Aralık 2024 tarihinde kargoya teslim ettim. Şu şekilde bir yanıt geldi:

1737323606612.webp

Mecburen para iadesi almayı seçtim.
MediaMarkt ile mail yoluyla iletişime geçip durumu anlattım, kendileri bana şu maili yolladı:

1737324056111.webp

Aşırı saçma geldi ama mecbur olarak tamam demekten başka bir şey gelmedi o an aklıma. Ankara'ya işim çıktığı için gittiğimde MediaMarkt mağazasına ürünü her şeyiyle götürüp iade ücretini almaya karar verdim. Mağazaya gittiğimde öncelikle servis onayını istediler sonrasında servis ürünü tekrar görmek istediklerini söyleyerek para iade talebimi reddetti. 🤯 Durumu anlattığımda şehir dışındaki müşteriler için IBAN yoluyla iade sağlayabileceklerini söylediler, bunu kabul edip ürünü orada bıraktım.

Devamında servis ürünün arızalı olduğunu ikinci kez onayladı. Gerçekten deli olmuştum. Müşteri temsilcileri benimle iletişime geçtiklerinde 472TL tutarında bir iade gözüktüğünü söylediler. Sebebini sorduğumda sistemde öyle göründüğünü söylediler, ben de ücretin arttırılması talebinde bulundum. İkinci kez iletişime geçtiklerinde faturadaki tutarın yansıtılacağını 472TL tutarınının benimle ilgisi olmadığı söylendi, pekala dedim. Beni tekrar aradıklarında bu döngüyü tekrardan yaşadım ve yine fatura tutarındaki fiyat yansıtılacak denildi. Artık saymayını unuttuğum sefer iletişime geçtiklerinde daha önce verdiğim IBAN'i doğruladılar. Aradan zaman geçti, ben iletişime geçtim ödeme yönteminin onaylanmadığını söylediler ve tekrar IBAN'ımı doğruladılar. Dijital slip gönderebileceğimi söyledikten sonra farklı bir mail üzerinden dijital slip yolladım fakat dönüş yapılmadı.

Bugün MediaMarkt mağazasına 31 Aralıkta bıraktığım ürünün iadesi hala yapılmadı, her gün üç maymunu oynuyoruz müşteri temsilcileriyle. Hepsi birbirinden farklı cevaplar veriyor. MediaMarkt müşteri temsilci para iadesinin 48 saat içinde yapılacağını, kontrol etmek için iletişime geçileceği söylendi. Ardından mağazadaki müşteri temsilcisi beni arayarak "Sizin ücretiniz yollanmadı mı? Bizde işlem tamamlandı olarak gözüküyor." gibi bir şaşırtıcı cevap verdi. Bunu reddettiğimde ise para iadesinin 10 gün süreceğini söyledi, sebebi kontrollerin uzun sürecek olmasıymışmış. (!) Slip olsaydı kısa sürerdi vs. dediklerinde zaten size dijital slip yolladım fakat dönüş yapmadınız diyerek yanıt verdim. (Ki bu belgeler zaten MediaMarkt'a 10 defa gönderdiğim bilgilerdi.) Tekrar iletişime geçileceği söylenerek bugün de para iadesini yapmadan bir günü kapattık.

Durum uzunuyla bu, aşırı sıkıcı bir hal almaya başladı ve her gün arayıp konuştuğum arkadaşlarım haline geldi müşteri temsilcileri. Aradan geçen zamanda almak istediğim çoğu şeye saçma sapan zamlar geldi, artık para kalsa da olur gibi bir durumdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun, arada 500-1000 hatta neredeyse 2000 fark olsun ama Amazon'dan olsun diyorum ben sırf bu yüzden.
İlk defa belki de böyle kendim mağazadan bir ürün almıştım o yaz İstanbuldayken, gerçekten beklemiyordum böyle olacağını. Demek ki dediğiniz gibi yapmak en doğrusu.