ih4terain

Başarılı
2 yili askindir vucut gelistirme yapiyorum ama bu pek bir etken degil.
Ciddi uyku problemi cekiyorum daha once melatonin kullandim ve acayip rahatlatiyor hem uyku kalitesi hem de uykuya dalmayi bir tik kolaylastirma olarak.
Soruma gelirsek duzenli melatonin kullanimi dogal olarak vucudun urettigi melatonine olumsuz etki eder mi?
Melatonin kullandigimda vucudumda neler degisir vs vs.
konu hakkinda bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim, mesaj kirliligi yapmayalim.

Evrim Ağacı uyku konusunda 2 gün önce video yayınladı. Melatoninin bahsi geçiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam jetlag ve vardiyalı çalışan işçilerde tedavi amaçlı kullanıldığı zaman işe yaradığından bahsediyordu. Gece-gündüz döngüsünde bozulma olduğu zaman işe yarıyor anlayacağın.
Videoyu tavsiye ederim. Sık kullanılan yöntemlerin çoğunu incelemişler ve bilimsel olarak uykuya yardımcı olduğu kanıtlanmış öneriler var.

İşe yarıyor da belli bir zaman sonra bende bağışıklık kazandı bünye sanırım sonradan etkisini yitirdi. Ben Ocean markasının bir ürününü kullanmıştım lakin sana önerim melatonin vs almak yerine olabildiğince yatmadan önce ekran başından uzak durmaya çalış hocam, illa ekran başında olacaksan da sarı ışık filtresini aç en düşük parlaklıkta kullanmaya özen göster ciddi derecede uykuya dalma süremi kısalttı bende.

Yani bunun cevabını verebilmek için cidden uzun süreli araştırmalar yapılması ya da yapılmış olan varsa açıp PubMed gibi yerlerden makalelerini okumanızı önerebilirim. Burada net bir şey diyemez kimse.

Psikayatri tedavisiyle kullanmadığım melatonin ilacı kalmadı evet kullanmadan önceye göre uyku saatin artıyor bazen daha kaliteli bir uyku oluyor fakat eksilerini anlatacağım çok fazla bir artısı yok eksileri olarak ilk olarak ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra aşırı derecede bir baş ağrısı oluyor ve bu bir hafta en az geçmiyor ikinci olarak yataktan çıkmak istemiyorsun sürekli uyumak istiyorsun ve gördüğün rüyaların kalitesi öyle değişiyor ki sana kelimelere dökemiyorum aşırı gerçekçi ve hikayeli oyun tarzı rüyalar görüyorsun uyanmak istemiyorsun ha bunu okurken sana güzel gelmiştir fakat eğer ki çalışan veya okul okuyan biriysen patronundan öğretmeninden kesinlikle azar işiteceksindir ve artı olarak iştahıda azaltıyor ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra bile 3 gün hiç iştahım olmadı ve kullanım esnasında sabah uyandın çalışıyorsun örnek veriyorum tam verimli olamıyorsun sürekli uykun geliyor veya odaklanamıyorsun sana önerim doğal olarak bunları uygulaman söylediğim şeyler kendi deneyimlerimdir. 10-5-3-2-1 kuralını araştırmanı öneririm.

Son düzenleme:
Evrim Ağacı uyku konusunda 2 gün önce video yayınladı. Melatoninin bahsi geçiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam jetlag ve vardiyalı çalışan işçilerde tedavi amaçlı kullanıldığı zaman işe yaradığından bahsediyordu. Gece-gündüz döngüsünde bozulma olduğu zaman işe yarıyor anlayacağın.
Videoyu tavsiye ederim. Sık kullanılan yöntemlerin çoğunu incelemişler ve bilimsel olarak uykuya yardımcı olduğu kanıtlanmış öneriler var.

Bakacagim teşekkürler.

İşe yarıyor da belli bir zaman sonra bende bağışıklık kazandı bünye sanırım sonradan etkisini yitirdi. Ben ocean markasının bir ürününü kullanmıştım lakin sana önerim melatonin vs almak yerine olabildiğince yatmadan önce ekran başından uzak durmaya çalış hocam, illa ekran başında olacaksan da sarı ışık filtresini aç en düşük parlaklıkta kullanmaya özen göster ciddi derecede uykuya dalma süremi kısalttı bende.

Ekrandan uzak durmaya calisiyorum ek olarak parlaklik olayini deneyecegim.

Psikayatri tedavisiyle kullanmadığım melatonin ilacı kalmadı evet kullanmadan önceye göre uyku saatin artıyor bazen daha kaliteli bir uyku oluyor fakat eksilerini anlatacağım çok fazla bir artısı yok eksileri olarak ilk olarak ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra aşırı derecede bir baş ağrısı oluyor ve bu bir hafta en az geçmiyor ikinci olarak yataktan çıkmak istemiyorsun sürekli uyumak istiyorsun ve gördüğün rüyaların kalitesi öyle değişiyor ki sana kelimelere dökemiyorum aşırı gerçekçi ve hikayeli oyun tarzı rüyalar görüyorsun uyanmak istemiyorsun ha bunu okurken sana güzel gelmiştir fakat eğer ki çalışan veya okul okuyan biriysen patronundan öğretmeninden kesinlikle azar işiteceksindir ve artı olarak iştahıda azaltıyor ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra bile 3 gün hiç iştahım olmadı ve kullanım esnasında sabah uyandın çalışıyorsun örnek veriyorum tam verimli olamıyorsun sürekli uykun geliyor veya odaklanamıyorsun sana önerim doğal olarak bunları uygulaman söylediğim şeyler kendi deneyimlerimdir. 10-5-3-2-1 kuralını araştırmanı öneririm.

Suplement firmalarinin urunlerinin iceriginin o kadar agir oldugunu sanmiyorum ama yine de bilgim yok tabii ki.
Dediginiz kurali ilk kez duydum bir bakayim.
Biraktiktan sonra uykuya dalma, uyku sureniz falan nasıl etkilendi.

Bakacagim teşekkürler.

Ekrandan uzak durmaya calisiyorum ek olarak parlaklik olayini deneyecegim.

Suplement firmalarinin urunlerinin iceriginin o kadar agir oldugunu sanmiyorum ama yine de bilgim yok tabii ki.
Dediginiz kurali ilk kez duydum bir bakayim.
Biraktiktan sonra uykuya dalma, uyku sureniz falan nasıl etkilendi.

Kendi uyku düzenimi oluşturduğum için ilaç kullanım sürecinde kendimi disipline ettim şu an bir sorun yok ben her zaman doğallıktan yanayım doğal melatonin içeren meyveler veya aktarlarda satılan karışımlar var onu kullanmanı öneririm kimyasal her zaman zararlıdır.