Maaberev

Gelişen
Arkadaşlar selamlar, 2. el bilgisayarımı satmayı düşünüyorum sistem yükseltmek için ancak bu konuyu açma nedenim bu değil. Bilgisayarımı satmayı düşündüğüm için gerekli testleri yapıp bir sorun var mı diye bakmak istedim. OCCT ve Furmark testleri yanında RAM için MemTest de yapayım dedim. Her sonucu buraya ekleyeceğim. DUMP dosyaları, Furmark 1080p hazır benchmark skor sonucu, Furmark 2k hazır benchmark skor sonucu,

Bu bilgisayarı 1 Ağustos 2024 yılında topladım ve o zamandan beri mavi ekran hataları (5 adet) haricinde hiçbir sıkıntısını görmedim. Ayraç içinde belirttiğim gibi 5 adet mavi ekran hatası aldım ancak sadece 4 tanesinin DMP dosyaları oluştu ve her birini tarihiyle birlikte bir adet RAR dosyasına ekledim. D.O.C.P (yani XMP) kapalıyken de MemTest86 testinde herhangi bir sorun çıkmadığını da buraya ekleyeyim. Yani sadece XMP profili aktifken bu FAIL hatasını alıyorum. Son olarak da 14 Mayıs'ta mavi ekran hatası aldıktan sonra bilgisayara format atıp BIOS'u son sürümüne güncelledim ve o zamandan beri mavi ekran hatası almadım ancak zaten aldığım mavi ekran hatalarının aralığına bakarsak da 1-2 ayda bir alıyorum sadece son zamanlarda sıklığı arttı. Sorun BIOS sürümü mü kaynaklı yoksa ne olur ne olmaz RAM'leri garantiye göndermeli miyim? 60 günden biraz daha fazla kaldı garantisinin bitmesine. Sistemimi de yazayım:
  • AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5
  • ASUS TUF GAMING A620M-PLUS 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5
  • CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.4V
  • ASUS GeForce RTX 4060 DUAL WHITE OC 8GB
  • GameBooster TITAN 240 Rainbow 240mm Sıvı Soğutucu
  • Rampage VIGILANT Mesh 650W 80+ BRONZE RGB Fan Beyaz Gaming Kasa

Dosya Ekleri

• CPURam.webp
    CPURam.webp
    108,7 KB · Görüntüleme: 35
  • Furmak2k8xmsaa.webp
    Furmak2k8xmsaa.webp
    151,3 KB · Görüntüleme: 25
  • Furmark1080p8xmsaa.webp
    Furmark1080p8xmsaa.webp
    155,8 KB · Görüntüleme: 18
  • Ram.webp
    Ram.webp
    109,4 KB · Görüntüleme: 33
  • Memtest sonuç1.webp
    Memtest sonuç1.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 33
  • Memtest sonuç2.webp
    Memtest sonuç2.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Hata aldığım an en az 8 pass yapardım.

Güncel sistem kullanmadığım için bilmiyorum ama XMP ile 1.1V demiş, 1.4V olması gerekmez miydi? Ellediniz mi?

Hatalar az. badmemorylist çakar geçerdim. Yine de garantisi varken göndermemek için bir sebep göremiyorum.

1779737934213.webp

4060 gibi bir kartın 1080P'de 26 FPS vermesi garip geldi. Kendim RX 580 kartımda 1080P'de 70 küsür FPS alıyorum. Benim bilmediğim farklı bir ayar vs. mi mevcut?

Eki Görüntüle 252040

4060 gibi bir kartın 1080P'de 26 FPS vermesi garip geldi. Kendim RX 580 kartımda 1080P'de 70 küsür FPS alıyorum. Benim bilmediğim farklı bir ayar vs. mi mevcut?
Anti Aliasing açık yapmıştım testi. En yüksekte 8X MSAA açıktı yoksa kapalı halde 1080p çözünürlükte iken böyle

Hata aldığım an en az 8 pass yapardım.

Güncel sistem kullanmadığım için bilmiyorum ama XMP ile 1.1V demiş, 1.4V olması gerekmez miydi? Ellediniz mi?

Hatalar az. badmemorylist çakar geçerdim. Yine de garantisi varken göndermemek için bir sebep göremiyorum.
BIOS'tan özellikle kontrol ettim niye orada 1.1V yazmış bilmiyorum ama DOCP profili 1.4V olarak çalışıyor herhangi bir şeyi ellemedim. En az 8 pass yapardım mevzusunu özür dilerim anlamadım cahilliğime verin... Ayrıca da garantiye göndermeyi düşünüyorum bitmek üzereyken bi bakılsın

Dosya Ekleri

• ss.webp
    ss.webp
    189,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme: