Menenjit ne kadar ciddi bir hastalık?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeitnot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 240
  • Etiketler Etiketler
    hastalık

Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
Annemde bu hastalığın belirtileri var, daha hastaneye gitmedik ancak gideceğiz.
Önceden bir fikir edinmek için bu konuyu açıyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Önceden bir fikir edinmek için bu konuyu açıyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Annenize onun aşısı yapmamış mı? Var aslında. Keşke olsaymış. Hemen gidin.

Annenize onun aşısı yapmamış mı? Var aslında. Keşke olsaymış. Hemen gidin.

Yapılmamış galiba, son günlerde guatr ile bunun belirtileri ortaya çıktı, guatr var mış ancak bunu bilmiyoruz.
Söyledim aşısını olsun diye, şimdi olsa fayda eder mi?

Ciddiye alınıp hastaneye gidilmesi gereken bir hastalık. Doktorlar gerekli testleri yaptıktan sonra muhtemelen ilaç tedavisi verirler.

Anneme zaten bunu söylemişler duymamış, çok ağır bir antibiyotik vermişler ama kullanmamış.

Bir yakınımda oldu 70 yaşında çok sıkıntılı süreç. Ölmezse bile bir şey kalıyor acilen gidin.

Beyin zarı iltihabı çok ciddi bir hastalık. Geç kalınması durumunda kalıcı hasar olabilir hatta ölümcül bile olabilir diye öğrendim lisedeyken. Üst düzey nöroloji bilmiyorken net bir şey söyleyemem ama daha da zaman kaybetmeden acilen hastaneye gitmeniz taraftarıyım.

Anneme zaten bunu söylemişler duymamış, çok ağır bir antibiyotik vermişler ama kullanmamış.
Agir antibiyotik mantik olarak çok yararlı bir sey. Toplum arasında antibiyotiklerin çok zararlı olduğu gibi bir sehir efsanesi var fakat bu yanlış. Antibiyotikler enfeksiyonlara karşı en efektif çözümdür, uzun sürelerden beri bakterilerin kazandığı bağışıklığa göre antibiyotikleri de geliştirmeye çalışıyorlar.

Temel olarak antibiyotik yarım bırakılırsa hastalık şiddetli şekilde dönebilir denmesinin sebebi de enfeksiyonun bitirilemeden bakterilerin tekrar çoğalmaya ve enfekte etmeye başlaması. Antibiyotik bile direnç kaybediyorken enfeksiyon hastalıkları nasil kendi halinde savunma sistemiyle yeneceksin? Antibiyotik kullanılmalı.

4 Gün içip bırakmış, dayım içmesi gerektiğini söylüyor şu anda.
İçmeye geri başlayacakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…