seeraddar

Yetkin
Kafam ağır gibi hissediyorum. Odaklanamıyorum hiçbir şeye. Saat 12.00 gibi derse oturdum, 13 soru çözdüm; yarısının çözümünü izledim. Kâğıt kalem olmadan yapacağım soruları yapamaz haldeyim. Son iki gündür derse ara versem, 2 gündür arkadaşlarla takılıyorum, düzelir diye düşünüyordum ama düzelmiyor. Şu an bu konuyu açarken "ı" harfi eklemem gereken yere virgül ekledim, o derece.

Türkiye'de yaşayan tipik birisiysen çevrede çok uyarıcı, stres kaynağı var, üzerine de kaygı-endişe gibi faktörler de eklenince pimi çekilmiş bomba gibi gezersin.

Yapabileceğin çok şey yok, sosyal medya süreni azaltıp kitabını okuyacaksın, üzerine de hobin olacak, egzersiz vs...
Olay yaşamaktan ziyade hayatta kalmaya çalışmak oldu.

Sınav açısından bilmiyorum ama sosyal medyayı silmek bayağı rahatlatıyor. İç siyasetimizi, dünya siyasetini ve gündemi takip etmeyi bıraktığımdan beri daha keyifliyim.

Bütün yıl nasıl çalıştın, ona göre değişir. Eğer hardcore bir çalışmaya girdiysen, tüm yılın dolu dolu geçtiyse, dürüst olayım: geçmez.

Çünkü baya birikmiş yorgunluk söz konusu. "2 gün dinlendim, hadi 6 7 ayın yorgunluğu geçsin" demek gerçekçi değil.

Verebileceğim tek öneri, mevcut durumu toparlayıp asgari işlevselliğe ulaşıp bu halde ben nasıl çalışıp günü kapatabilirim diye sormak.

Bence eklemiş olduğum grafikte hayal kırıklığı vadisindesiniz ve bu yüzden de odaklanma problemleri yaşıyorsunuz. Yapmak istediğiniz şeyi ve olmak istediğiniz kişiyi iyi düşünün. İnsan istemediği şeyi yaparsa odaklanmada problem yaşar ve eksik iş yapar muhtemelen sizde de aynı durum var sınava hazırlanıyorum demişsiniz çevremde çok insan gördüm bazı kişilerin ailesi için sınav kişinin kendisinden ve isteğinden daha önemli kimileri istediği alandan sınava hazırlanamıyor kimileri istediği bölümü okuyamıyor kimileri başarısız olacağına inanıyor ki bu da olası bir şey. Basit bir teknik söyleyeyim çocukça veya kız hareketi gibi algılayan çok kişi var ama psikolojik anlamda mantaliteyi olumlu yönde gerçekten etkiliyor. Sınav konularını bir Excel tablosuna geçirip bitirdiğiniz konuları yeşil ile işaretlemek ya da çözdüğünüz testlerde doğru yapmış olduğunuz soruları yeşil ile işaretlemek motivasyonunuzu artırır ( yapamadıklarınızı sakın kırmızı ile işaretlemeyin renk hafızanızda kırmızı kötü yeşil iyi anlamda kodlanıyor motivasyonunuzu kırıp geçer).
Ben bir deneyin derim bu şekilde sınava ay kala konuların çoğunu neredeyse hallettim ve büyük fayda sağladı normalde de hiç ders çalışmayı seven biri değilim iki kitaptan birden gittim ve YT'de çok video izledim bende işe yaradı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-03-19 at 17.59.50.webp
    WhatsApp Image 2026-03-19 at 17.59.50.webp
    445,5 KB · Görüntüleme: 31