Selam. 3 aydır kulaklarım tıkalı. Şöyle düşünün, dağda yüksek rakımlı bir yere çıktığınızda kulaklarınız 2-3 dakika kapanır veya denizde kulağınızın içine su kaçtığında garip hissedersiniz ya, aynısını 3 aydır yaşıyorum. Sanki kulağımda hava var mış gibi hissediyorum. Doktora gittim, bana östaki borumun tıkandığını söyleyip bir ilaç yazdı. İlacı kullandım ancak bir etkisi olmadı. Artık konuşurken zorlanıyorum çünkü kendi sesim kafamın içinde yankı yapıyor. Eskisine göre %30 daha az duyuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Aynısı vardı bende de. Doktorun teşhisi doğru yüksek ihtimal. Tekrar farklı bir doktora gidip ilacın işe yaramadığını söyleyin. Alerjide olabilir tıkanıklığın sebebi.
Yani basit olsa sakız çiğnersin, Valsalva Manevrasıyla falan düzeltirsin ama öyle değil gibi. Daha iyi bir doktora gitmeyi deneyebilirsin. 3 aydır geçmeyen tıkanıklığın buradan aldığın herhangi bir tavsiyeyle düzeleceğini sanmıyorum.
Yani basit olsa sakız çiğnersin, Valsalva Manevrasıyla falan düzeltirsin ama öyle değil gibi. Daha iyi bir doktora gitmeyi deneyebilirsin. 3 aydır geçmeyen tıkanıklığın buradan aldığın herhangi bir tavsiyeyle düzeleceğini sanmıyorum.
Tam yılbaşı gecesi kulağım çok şiddetli ağrıdı. İlk sağ kulağım ağrıdı, sağ kulağımın ağrısı bitince sol kulağım ağrımaya başladı. Ondan sonra doktora gittim zaten. Her gün 2 saat sakız çiğnedim, valsalva manevrasınıda denedim ama hiçbir şey değişmedi. Artık ne yapacağımı bilmiyorum.
Aynısı vardı bende de. Doktorun teşhisi doğru yüksek ihtimal. Tekrar farklı bir doktora gidip ilacın işe yaramadığını söyleyin. Alerjide olabilir tıkanıklığın sebebi.
Evet teşhis büyük ihtimalle doğru ancak verdiği ilaç işlevsiz. Artık doktor değiştirmeyi veya tekrar gitmeyi deneyeceğim.