Konu Başlıkları Gizle
- 1 Yeni Şanzıman
- 2 Motor
- 3 Sonuç
Selam dostlar,
Açık konuşmak gerekirse insanlar 9G-Tronic şanzımanı ve eski motorları arayacak gibi görünüyor. Ufak da olsa teknik detaylara gireceğim, bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hepinize iyi hafta sonları diliyorum.
Açık konuşmak gerekirse insanlar 9G-Tronic şanzımanı ve eski motorları arayacak gibi görünüyor. Ufak da olsa teknik detaylara gireceğim, bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hepinize iyi hafta sonları diliyorum.
Yeni Şanzıman
Özellikle 8 ileri çift kavramalı olması dikkat çekici olsa da asıl merakımı uyandıran, bu şanzımanın üç kavramalı yapısı oldu. Bu durum, kullanıcıya ileride ciddi bir masraf çıkarma ihtimalini doğuruyor. Doğal olarak bunda hibrit motorun da payı var. Karmaşık bir yapısı olduğu zaten görülüyor. 9G-Tronic, sizi servis ve sanayiyle kolay kolay uğraştırmayan bir yapıya sahipti. Firmaların yetkili servisler aracılığıyla şanzımandan para kazanmak istemesini doğal buluyorum, bu beni şaşırtmıyor. Yapılan her şeyin sadece verimlilik adına olduğunu düşünmüyorum.
Motor
Silindirlerin birbirine çok yakın olması oldukça ilginç. Aynı zamanda hibrit sisteme sığdırabilmek için motorun boyutlarında küçültmeye gitmişler. Gaz kelebeğinin konumu da bir o kadar enteresan, tam olarak turbo ile intercooler arasına yerleştirilmiş. Üniteyi kompakt hale getirmek için ciddi bir mühendislik çalışması yapılmış ancak bu durum yapıyı karmaşıklaştırarak tamiri zorlaştırmış gibi görünüyor. Sanırım ileride tamir yerine ağırlıklı olarak sandık motor değişimi tercih edilecek. Kısacası, bu motor yapısını pek beğenmedim.
Sonuç
Mercedes seven biri olmama rağmen şahsen tercih etmeyeceğim bir motor ve şanzıman ikilisi olmuş. Tabii araç piyasaya çıktığında YouTuberlar bu kombinasyonu epey övecektir. Sırf Mercedes-Benz logosundan dolayı tercih eden yine çok olacaktır ancak gerçekleri, doğal olarak uzun kullanım testleri belli edecektir.