Donanım

• SoC: MediaTek MT7621AT (880MHz, Çift Çekirdek)
  • RAM: DDR3 128MB
  • Flash: Winbond W25Q128JV (SPI-NOR 16MB)
  • WiFi: MediaTek MT7915D (2.4GHz, 5GHz, DBDC)
  • Ethernet: MediaTek MT7530 (1 adet WAN, 3 adet LAN, SoC)
  • UART: >TX RX GND 3v3 (115200 8N1, J1)
    3v3'e bağlantı yapmayın. TX oku ile işaretlidir.

Kurulum

• Fabrika (Factory) imajını indirin.
  • Router arayüzüne girin (192.168.1.1).
  • Advanced > System > Firmware yolunu izleyin.
  • İndirdiğiniz dosyayı seçin ve güncelle deyin.

Desktop 2025.05.30 - 23.19.53.03.mp4_snapshot_03.22.654.webp

Orijinal Yazılıma Geri Dönüş

OEM Web UI Recovery modu üzerinden orijinal yazılımı tekrar yükleyin.

Web Arayüzü ile Kurtarma Yöntemi

1. Router'ı fişten çekin
  2. Takın ve reset tuşuna 5~10 saniye boyunca basılı tutun
  3. Bilgisayarınızın IP adresini manuel olarak 192.168.1.x / 255.255.255.0 olarak ayarlayın
  4. Web tarayıcı ile 192.168.1.1 adresine girerek imaj dosyasını yükleyin

1748638966828.webp

Türk Telekom Fiber hız testi:

1748639016512.webp

Son düzenleme:
Hay Allah razı olsun. :love: Aylardır rica ettiğim rehber gelmiş sonunda. :iyimser:Pekala Kablonet için bu kurulum sonrası yapmanız gereken ayarlar nedir acaba?:lütfen:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet fiber olduğunu varsayıyorum. Şimdilik bunu izleyin, Mercusys rehberi de yakında kanalda olacak.

Öncelikle gecenin bu saatinde yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim üstat. @Recep Baltaş Bu videonuzu izlemiştim. Ancak benim bölgemde Kablonet, kullanıcı adı ve parola ile değil (yani pap / chap ile değil), Mac adresine göre user verification yaparak veriyor interneti modeme. Yani DOCSIS 3.0 kullanılıyor bizim buralarda. :giggle: Güya İzmir'in göbeğindeyiz, Bornova'da ama hala GPON'a terfi edemedik ne hikmetse. :rolleyes: O nedenle buna göre bilgilendirmenizi rica ediyor ve videonuzu dört gözle bekliyorum. :iyimser: :temenni:

DOCSIS modemler için OpenWrt mümkün değil bildiğiniz üzere. Ancak ISS izin veriyorsa cihazı Bridge moduna alıp Router bağlayabilirsiniz. Tabii bende böyle bir setup olmadığı için şu anda net cevap veremiyorum.
Ya ben yanlış ifade ettim ya da siz yanlış anladınız @Recep Baltaş üstadım. 🤭 Modeme (ki kahrolası Netmaster Infinity 401 olur kendileri) kurmayacağım zaten OpenWrt'yi. Modemim bridge modunda, ardına koyup halihazırda router olarak kullanmakta olduğum MR70X'e kuracağım. Zaten sizin rehberiniz de MR70X için ya, ben onda şu an MR70X'in yaptığı, modemin Mac ID'sini klonlama işlemini nasıl yapacağım ya da her şey otomatik mi olacak onu soruyorum. 🤗

Tekrar teşekkür ederim.