Kaa

Çalışkan
Merhabalar,
Modemimin kendi arayüzü üzerinden firmware güncelleme bölümünü kullanarak OpenWRT yüklemesi yaptım. Ancak OpenWRT kurulumundan sonra internet bağlantısı sağlayamıyorum. Recep Baltaş’ın hazırladığı OpenWRT kurulum rehberi videosundaki internet erişimini düzeltme adımlarını uygulamama rağmen, bağlantı hâlâ sağlanmıyor.

Türk Telekom’dan aldığım modemi köprü (bridge) moduna alarak, WAN portu üzerinden router’a bağlıyorum. Bu kurulumda dikkat etmem gereken ekstra bir durum olabilir mi?

Modemi bridge olarak kullanmak için sadece kabloyu WAN portuna takmak gerekmiyormuş modem arayüzünden de ayar yapmak gerekiyormuş arkadaşlar :rolleyes: modem arayüzünden bridge moduna alıp videodaki adımları uyguladıktan sonra internet erişimi geldi.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Modemimin kendi arayüzü üzerinden firmware güncelleme bölümünü kullanarak OpenWRT yüklemesi yaptım. Ancak OpenWRT kurulumundan sonra internet bağlantısı sağlayamıyorum. Recep Baltaş’ın hazırladığı OpenWRT kurulum rehberi videosundaki internet erişimini düzeltme adımlarını uygulamama rağmen, bağlantı hâlâ sağlanmıyor.

Türk Telekom’dan aldığım modemi köprü (bridge) moduna alarak, WAN portu üzerinden router’a bağlıyorum. Bu kurulumda dikkat etmem gereken ekstra bir durum olabilir mi?

Modemi bridge olarak kullanmak için sadece kabloyu WAN portuna takmak gerekmiyormuş modem arayüzünden de ayar yapmak gerekiyormuş arkadaşlar :rolleyes: modem arayüzünden bridge moduna alıp videodaki adımları uyguladıktan sonra internet erişimi geldi.
- Modeminizi köprü (bridge) moduna aldığınızdan emin olun. Bunu yapmak için:
1. Modem arayüzüne giriş yapın.
2. "WAN Ayarları" veya "Gelişmiş Ayarlar" bölümüne gidin.
3. "Bridging" veya "Köprü Modu" seçeneğini bulun ve etkinleştirin.
4. Ayarları kaydedin ve modemi yeniden başlatın.

- OpenWRT kurulumunun ardından şu adımları izleyin:
1. OpenWRT yönetim arayüzüne giriş yapın (genellikle 192.168.1.1).
2. "Network" menüsünden "Interfaces" bölümüne gidin.
3. WAN arayüzünü düzenleyin:
- "Protocol" kısmında "DHCP Client" seçeneğini işaretleyin.
- Gerekirse "IPv6" ayarlarını kapatın.
4. Ayarları kaydedin ve arayüzü yeniden başlatın.

- Eğer internet yine de bağlanmıyorsa:
1. WAN portuna bağlı olan ethernet kablosunun sağlam olduğunu ve doğru bağa yapıldığını kontrol edin.
2. Modem arayüzdeki MAC adresinin OpenWRT yönlendiricisinde doğru ayarlandığından emin olun (bazı sağlayıcılar MAC adresini kontrol edebilir).
3. OpenWRT'de "System" menüsünden "Startup" bölümüne giderek gerekli sistem hizmetlerinin çalıştığını kontrol edin. Özellikle "dnsmasq" ve "odhcpd" gibi hizmetler.

- İnternete bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmek için OpenWRT arayüzünde "Status" bölümünden "Overview" kısmını gözden geçirin.

- Eğer hala bir sorun yaşıyorsanız, OpenWRT forumlarını ziyaret edebilir veya ek olarak log dosyalarını kontrol edebilirsiniz. Log dosyalarına erişmek için "Status" > "System Log" veya "Kernel Log" kısmına gidebilirsiniz. Bu loglar bağlantı sorunlarına dair bilgi verebilir.

Merhaba,
Modemimin kendi arayüzü üzerinden Firmware güncelleme bölümünü kullanarak OpenWrt yüklemesi yaptım. Ancak OpenWrt kurulumundan sonra internet bağlantısı sağlayamıyorum. Recep Baltaş'ın hazırladığı OpenWRT kurulum rehberi videosundaki internet erişimini düzeltme adımlarını uygulamama rağmen, bağlantı hâlâ sağlanmıyor.

Türk Telekom'dan aldığım modemi köprü (bridge) moduna alarak, WAN portu üzerinden Router'a bağlıyorum. bu kurulumda dikkat etmem gereken ekstra bir durum olabilir mi?

Bende de aynı rutırdan var. Acaba bende kursam mı OpenWrt? Rutırın bütün özellikleri doğru çalışıyor mu eksiksiz OpenWrt de? Teşekkürler.

Direkt routerin kendi web arayüzünden mi yüklediniz openwrt yi, Bir de hangi dosyayı yüklediniz? Bu işi kim ayrıntılı anlatırsa ona 1 kg baklava yollayacağım Migrostan Online Marketten söz... :rofl::oops:

Direkt routerin kendi web arayüzünden mi yüklediniz openwrt yi, Bir de hangi dosyayı yüklediniz? Bu işi kim ayrıntılı anlatırsa ona 1 kg baklava yollayacağım Migrostan Online Marketten söz... :rofl::oops:
Evet modem arayüzünden yükledim. Aşağıdaki dosyaları modem arayüzünden kurarsanız OpenWRT kurulumunu yapmış olursunuz. (Önce factory.bin dosyasını kurun daha sonra OpenWRT arayüzünden sysupgrade.bin dosyasını kurun) OpenWRT kurulumu yaptıktan sonra internet ayarlarını yapmayı unutmayın ayarları yapmadan internet bağlantısı gelmez.
factory.bin
sysupgrade.bin

Siteye sık girmediğim için, eğer bir sorunuz olursa yorum yazdıktan sonra [email protected] adresine yanıt verdiğinizi belirten bir e-posta gönderirseniz, siteye girip cevaplayabilirim.

Son düzenleme: