yusakaraa

Uzman
Yer
Sakarya
Mercusys MR70X fiyatı ve özellikleri göz önünde bulundurulunca mantıklı bir seçenek gibi geldi fakat ihtiyacım olan özelliğe sahip mi tam olarak anlayamadım ve internet üzerinde bulamadım. Gördüğüm kadarıyla forumda bu modeli tercih eden oldukça fazla kullanıcı var, hatta @Recep Baltaş'ta incelemesini çekmiş ve sanırım kullanmakta.

Bu Router'da interneti Wi-Fi üzerinden kablosuz şekilde alıp; kablolu ve kablosuz olarak yayınlama özelliği mevcut mudur? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

Mercusys MR70X fiyatı ve özellikleri göz önünde bulundurulunca mantıklı bir seçenek gibi geldi fakat ihtiyacım olan özelliğe sahip mi tam olarak anlayamadım ve internet üzerinde bulamadım. Gördüğüm kadarıyla forumda bu modeli tercih eden oldukça fazla kullanıcı var, hatta @Recep Baltaş'ta incelemesini çekmiş ve sanırım kullanmakta.

Bu Router'da interneti Wi-Fi üzerinden kablosuz şekilde alıp; kablolu ve kablosuz olarak yayınlama özelliği mevcut mudur? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

Hangi cihaza bağlayacaksın hocam modemin modeli nedir?

Hocam onun yanına Xiaomi AX3000t yi almanı öneririm çünkü elindeki ana cihaz 160 MHz band genişliğini destekliyor o yüzden kablosuz olarak bağlayacağın cihazında 160 MHz desteklemesi çok daha iyi sonuç verir.
Bilmediğimden soruyorum 160MHz bant genişliği uyumu bana ne kaybettirir veya kazandırır hocam? Çünkü bütçeyi yükseltmek istemiyorum ortalama 1000tl uygun benim için.
Daha öncesinde zyxel vmg3625-t50b modeme repeater modu aktif bir sürüm yükleyip o şekilde kablosuz alıp bilgisayara kablo ile interneti ulaştırıyordum ve fazlasıyla yeterli oluyordu.

Not; Konuya eklemeyi unuttum fakat amacım evdeki Wifi ağını genişletmek değil. Bilgisayarımın PCI soketleri dolu olduğu ve USB tipindeki Wifi alıcılar yetersiz olduğundan böyle bir yol izliyorum. Kısacası tek derdim bilgisayara internet ulaştırmak.

Bilmediğimden soruyorum 160MHz bant genişliği uyumu bana ne kaybettirir veya kazandırır hocam? Çünkü bütçeyi yükseltmek istemiyorum ortalama 1000TL uygun benim için.
Daha öncesinde ZyXEL VMG3625-T50b modeme repeater modu aktif bir sürüm yükleyip o şekilde kablosuz alıp bilgisayara kablo ile interneti ulaştırıyordum ve fazlasıyla yeterli oluyordu.

Not; konuya eklemeyi unuttum fakat amacım evdeki Wi-Fi ağını genişletmek değil. Bilgisayarımın PCI soketleri dolu olduğu ve USB tipindeki Wi-Fi alıcılar yetersiz olduğundan böyle bir yol izliyorum. Kısacası tek derdim bilgisayara internet ulaştırmak.

ZyXEL cihazı sana yetiyorsa MR70X de yeter hocam o zaman ben aynı cihaza eşit olması adına böyle bir öneride bulundum böylece kablosuz olarak alıcağın hız fazla düşmeyecekti ama ZyXEL bile yetiyorsa bu senin işini görür.

Son düzenleme:
ZyXEL cihazı sana yeyorsa MR70X de yeter hocam o zaman ben aynı cihaza eşit olması adına böyşe bir öneride bulundum böylece kablosuz olarak alıcağın hız fazla düşmeyecekti ama ZyXEL bile yetiyorsa bu senin işini görür.
Peki bahsettiğim gibi bu cihazda kablosuz bağlanma özelliği var mı kesin olarak biliyor musunuz hocam?

Ya bu cihazda yada başka bir Mercusys cihazın yorumlarında kablosuz bağlantı özelliği yok vb. gibi birkaç yorum gördüm o yüzden emin olmak istiyorum.

Peki bahsettiğim gibi bu cihazda kablosuz bağlanma özelliği var mı kesin olarak biliyor musunuz hocam?

Ya bu cihazda ya da başka bir mercusys cihazın yorumlarında kablosuz bağlantı özelliği yok vb. gibi birkaç yorum gördüm o yüzden emin olmak istiyorum.

Cihaz OpenWrt destekliyor eğer orjinal yazılım desteklemese bile cihaza OpenWrt kurup Wi-Fi arayüzündeki 5 GHz ağının yanında bulunan tarama tuşuyla çevredeki ağları tarayıp bağlanmak isteğin ağın şifresini girerek kendi ev ağına bağlanabilirsin.

Cihaz OpenWrt destekliyor eğer orjinal yazılım desteklemese bile cihaza OpenWrt kurup Wi-Fi arayüzündeki 5 GHz ağının yanında bulunan tarama tuşuyla çevredeki ağları tarayıp bağlanmak isteğin ağın şifresini girerek kendi ev ağına bağlanabilirsin.
Tamamdır hocam o zaman alıp deniyorum bakalım. Teşekkürler yardımlarınız için, iyi geceler.