Senqaii

Başarılı
Makaleler
1
Mercusys MR90X router kurulum sırasında MAC adresi kopyalamadığım halde internete erişim sağlayabildim. Superonline kullanıyorum. Bu şekilde kullanmam sorun yaratır mı?

İkinci sorum: IPTV ayarlarında VLAN ID'yi 103 olarak girince, modem arayüzü “voip VLAN ıd” ve “ınternet VLAN ıd” alanlarına da farklı değerler girmemi istiyor. Bu alanlara ne yazmam gerekiyor?

Teşekkürler.

IPTV alanına VLAN ID girme eğer kullanmıyorsan. Bu rehberde gösterdim:

Hocam, rehberinizi kurulumdan önce izledim. Ben TV+ kullanıyorum. Sizde kurulum sırasında biraz sinirlenip VLAN değerlerini yakın ama rastgele girdiniz. Ben de aynı yöntemi denedim.

Bu şekilde ayarlayınca ya TV+ çalışıyor ama internet gelmiyor, ya da internet geliyor ama TV+ çalışmıyor.

Hem internet hem de TV+’ın sorunsuz çalışması için VLAN ayarlarını nasıl yapmam gerektiğini çözemedim.

Maalesef TV+ kullanmıyorum. Eski modemi takıp içinde IPTV VLAN ID nasıl yapılmış bakın.

Eski modemde (ZTE H3600V9) ne yazık ki VLAN ID'ler görüntülenmiyor. Tüm menüleri kurcaladım ve bulamadım. Ah Superonline ah …

Uzun uğraşlar sonucu ve başka bir forumdan bir hocamın desteği ile sorunu çözmüş oldum. İş sadece VLAN ID’leri girmekle bitmiyor bilginiz olsun. İlerde eğer olurda bu markanın ürünü ile böyle bir sorun yaşarsanız bana özel mesaj atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben bilgileri herkese açık paylaşıyorum. Tavsiyem sizin de öyle yapmanız yönünde.
Yarın gün içinde ekran görüntüleri ile paylaşmaya çalışacağım. Bu yorucu ve stresli günün ardından keyfini sürmek istiyorum 😆

Rehbere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme: