OFFSET

Yetkin
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar İzmir'de yaşıyorum malum yaz geliyor ve İzmir feci sıcak oluyor. Şu an Ryzen 5 5500 stok fan ile kullanıyorum ve kullandığım kasa bu.

Sizce hangi yükseltmeyi yapmalıyım aklımaki ürünler;
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...to-rgb-fan-matx-gaming-fiyati,1925472378.html
Snowman T6 Ultra 6 İÅlemci SoÄutucu Bakır Kanallı Rainbow Cooler Fan Fiyatı - Trendyol
Hangi yükseltmeyi yapayım iyi Sosyaller.
Bence kasa değişimi daha iyi olacaktır. Kasa değişimi sadece işlemci için değil, tüm parçalar için bir artı sağlayacaktır. Ben sizin yerinizde olsam kasa değişimi yapardım. Ama siz derseniz ki "İlla soğutucu alacağım", o zaman sıvı soğutuculara yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Kasa değişimi konusunda yine benzer tier da bir ürüne geçecekseniz hiç geçmeyin daha iyi. Aradaki farka değecek bir ürüne geçin ki değsin.

Ben olsam sınırlı bütçe ile ikisini de almazdım, birisini almak zorunda olsam soğutucu alırdım.

Arkadaşlar İzmir'de yaşıyorum malum yaz geliyor ve İzmir feci sıcak oluyor. Şu an Ryzen 5 5500 stok fan ile kullanıyorum ve kullandığım kasa bu.

Sizce hangi yükseltmeyi yapmalıyım aklımaki ürünler;
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...to-rgb-fan-matx-gaming-fiyati,1925472378.html
Snowman T6 Ultra 6 İÅlemci SoÄutucu Bakır Kanallı Rainbow Cooler Fan Fiyatı - Trendyol
Hangi yükseltmeyi yapayım iyi Sosyaller.
5500 için ekstra bir soğutmaya öncelikli olarak gerek yok. Mesh ve fanlı bir kasa alın, tüm bileşenler faydalansın. Daha sonra, yazın, işlemcinin sıcaklık durumuna göre ona özel bir soğutucu alırsınız.

Snowman T6'dan daha iyisi bulunabilir sanirim, hava sogutmalar hakkinda pek bilgim olmadigi icin oneri yapamayacagim. Bilen arkadaslar yardimci olur.

Kasa konusunu ise gecin, bos masraftan ote olmaz 5500 icin. Bana kalirsa ikisine de gerek yok aslinda ama illa yukseltme yapacagim diyorsaniz kule tipi sogutma onerisi bekleyin isin ehli birinden.

5500'e stok sogutma yeterli olacaktir, macunu da stok ise degistirin, kaymak gibi akar sonrasinda. Kasa degisimi derim ben, hem sadece CPU sicakliklarina degil, aktif hava sirkulasyonu isteyen GPU ve M.2 SSD gibi bilesenlerde de ciddi artilari olacaktir.

5500 için stok soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum. Ben sizin yerinizde olsam mesh kasa tercih ederdim çünkü mesh kasa hava alacağı için diğer parçalarında yararına olacaktır. Bir süre sonra para biriktirip güzel bir hava soğutma takviyesi yapabilirsiniz.