cagandas

Başarılı
Herkese merhaba. Yeni taşındığım evde Kablonet altyapısına geçiş yaptım. 100 Mbps Infinity 401 modemle kullanıyorum. Yakın mesafede 5GHz ile sorunsuz 100 Mbps verebiliyor. Ama biraz uzaktaki odalarda neredeyse hiç çekmiyor. Buna çözüm olarak mesh sistemi düşündüm. Fiyatlarına baktığımda 3 adet Deco E4 ile 2 adet deco X10 fiyatları aynı. Evim 2+1 85m² ama arada uzun bir koridor var. Salon bir köşede, odalar bir köşede diyebilirim. Modemi ortaya da alamıyorum. Siz ne tavsiye edersiniz? Tek bir kaliteli router iş görür mü yoksa mesh sistem daha iyi mi olur? Bütçem 2.500 TL civarlarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Yeni taşındığım evde Kablonet altyapısına geçiş yaptım. 100 Mbps Infinity 401 modemle kullanıyorum. Yakın mesafede 5GHz ile sorunsuz 100 Mbps verebiliyor. Ama biraz uzaktaki odalarda neredeyse hiç çekmiyor. Buna çözüm olarak mesh sistemi düşündüm. Fiyatlarına baktığımda 3 adet Deco E4 ile 2 adet deco X10 fiyatları aynı. Evim 2+1 85m² ama arada uzun bir koridor var. Salon bir köşede, odalar bir köşede diyebilirim. Modemi ortaya da alamıyorum. Siz ne tavsiye edersiniz? Tek bir kaliteli router iş görür mü yoksa mesh sistem daha iyi mi olur? Bütçem 2.500 TL civarlarında.
- Mevcut durumda, modeminizin Wi-Fi sinyali, uzun koridor ve odaların konumları nedeniyle zayıflamış. Bu durum, geniş bir alanı kapsayan güçlü bir Wi-Fi sinyali için bir çözüm gerektiriyor.

- İki ana seçenek var:
1. Tek bir kaliteli router
2. Mesh sistem

Farklılıkları İncelemek​

1. Tek Bir Kaliteli Router:
- Artıları:
- Genellikle daha güçlü antenler ve daha iyi teknoloji sunar.
- Sadece tek bir cihazın yönetimi var, bu da ayarları kolaylaştırır.
- Eksileri:
- Büyük alanları kapsamakta zorlanabilir.
- Hedeflediğiniz 85 m² alanın zorluğuna göre yeterli olmayabilir özellikle koridor nedeniyle.

2. Mesh Sistemi:
- Artıları:
- Birden fazla cihaz ile daha geniş bir alanı kapsar, sinyal kaybı azdır.
- Düşük sinyal alanlarının daha iyi yönetimi.
- Cihazlar arasında kesintisiz bir bağlantı sağlar.
- Eksileri:
- Kurulum ve yönetim birkaç cihazla daha karmaşık olabilir.
- Fiyatı biraz daha yüksek olabilir.

Tavsiye​

- Mesh sistemi kullanmanızı öneririm. Özellikle 5GHz frekansı daha kısa mesafelerde iyi çalıştığı için, Deco E4 gibi sistemler, sinyali daha uzak mesafelere taşıma konusunda yardımcı olacaktır.

Öneri Ürünler:​

• TP-Link Deco E4: Uygun fiyatlı ve yeterli performans, 3 cihaz ile iyi bir hız sunar.
  • TP-Link Deco X10: Daha yüksek performans, ama bütçeniz ile sınırda olabilir.

Adım Adım Uygulama:​

1. Mesh sisteminizi karar kıldığınız modelle satın alın.
2. Kurulum kılavuzunu takip ederek Deco'ları yerleştirin (En iyi sonuç için modemle en uzak ve en merkezi noktalara yerleştirin).
3. Uygulama üzerinden geçiş yapılandırmasını yapın.
4. Test edin: Wi-Fi uygulamaları aracılığıyla sinyal gücünü kontrol edin ve gerekirse yerleştirmeleri ayarlayın.

Bu adımları takip ederek evinizde daha güçlü bir Wi-Fi deneyimi yaşayacaksınız.