Meslek lisesi bilişim öğrencisi havacılık alanında nasıl kariyer yapabilir?

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Kariyerimi oldukça ilgili olduğum havacılık sektörü üzerine planlıyorum. 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Alanım Bilişim Teknolojileri.

Şu an TYT 50-60 net arası. AYT'de ise 10-15 net yaparım diye düşünüyorum, hiç girmedim çünkü.

Havacılık sektöründe nasıl bir kariyer planlayabilirim? Uçak teknolojisi, uçak gövde motor ve bakım, havacılık elektrik ve elektroniği, uçak elektrik ve elektroniği, havacılık yönetimi. Hangileri bana uygun gelir bilmiyorum.

Belki de 2 yıllık bir bölüm okuyup DGS ile tamamlarım kalanını. Ancak nasıl bir yol haritası çizmem gerektiğini bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilişim sektörü okuyan birine havacılık zor gelebilir.Alışmak uzun sürer büyük ihtimalle kendinize güveniyorsanız deneyin şansınızı. Belki de mezuna bırakırsınız.

Peki nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok bölüm var uçakla alakalı. Gerek 4 yıllık gerek 2 yıllık. Burada önemli etken sıralama. Sınav sonucu açıklanmadan ne konuşsak boş. 2 yıllık düşünürsün sınav iyi gelir 4 yıllık yazabilirsin veya tam tersi.

Ben de meslek lisesi bilişim teknolojileri alanından çıkışlıyım. Sınıf arkadaşlarımdan iki tanesi 2 yıllık sivil havacılık bitirdi. Biri Antalya Havalimanı'nda TAV bünyesinde işe girdi diğeri de Enuygun'da çalışıyor. İşleri zevkliymiş öyle söylüyorlardı.

Ek bilgi: Tabi onların bağlantıları vardı da oralara girebildiler.

DGS kısmını geç dostum DGS mühendislik adayıyım bir kez girdim ikinci kez hazırlanmama rağmen kazanabileceğimin bir garantisi yok tamamen şans işi bir sınav. Ben de havacılık alanında kariyer yapmayı planlıyorum ön lisans elektronik teknolojisini bitirdim meslek lisesinde de elektrik-elektronik okudum bizim gibiler ya sertifika alacak ya da üniversiteyi havacılık ile ilgili bir bölümden bitirecek başka şansımız yok. Uçak teknolojisi bitirirsen tekniker olarak mezun olursun iki yıllıkların iş bulma olasılığı ülkemizde düşük kendini çok fazla geliştirmen gerekiyor havacılık iş ilanlarına bakıyorum minimum tecrübe 5 yıl olarak belirlenmiş. Uçak gövde motor ve havacılık elektrik-elektroniği okursan ikisinde de lisanslı teknisyen olarak üniversiteden mezun olursun zor dedikleri sınavlar lisans sınavları her lisansı alma gibi bir zorunluluğun yok belli başlı lisansları alarak da üniversiteyi bitirebilirsin ek olarak bu lisansları, lisans sınavlarına dışarıdan girip de alabilirsin yani illa havacılık okuyacaksın diye bir şey yok. Lisans bölümü olarak bilgisayar/ yazılım müh. Bilişim sistemleri vb. bölümleri okuduktan sonra havacılık ile ilgili sınavlara girerek de aynı lisansları alabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsin ama bölümüne sektörde ne kadar ihtiyaç var orası tartışılır ne okuyacağın tamamen sana kalmış kendini ne kadar geliştirirsen bu sektör ile ilgili ne kadar fazla bilgiye sahip olursan tutunma olasılığın o kadar artar.
Sana tavsiyem şudur; eğer AYT alanında fizik kimya ve biyolojin kötüyse matematiğe asılabildiğin kadar asıl fasikül bitirirken yanında da sürekli deneme çöz uçak bakım onarım ve havacılık elektrik elektroniği mühendislik kadar yüksek sıralama ile almıyor verilen ünvan yüzünden de herkes tercih etmiyor bu bölümlerden birini seçtikten sonra yoluna devam edebilirsin ama ön lisans okursan uçak teknolojisini bitirdikten sonra yukarıda bahsettiğim lisans sınavlarına + İngilizce sınavlarına hazırlanman gerekecek yoluna tekniker olarak devam edeceksin ideallerin yoksa DGS mantıklı bir seçenek değil şu an lise diplomanla bile havacılık sektörüne giriş yapabilirsin işe bir yerden başlayıp kendini geliştirmen yeter.
Maddi gücün varsa thk havacılık elektrik elektroniği ön lisans bölümüne de gidebilirsin 3 yıl eğitim süresi veriliyor ilk bir yılı İngilizce hazırlık gibi bir şey sonraki süreçte bölümün ile alakalı şeyler görüyorsun mezun olduğunda da havacılık elektrik elektronik teknikeri olarak mezun olursun sonra lisans işini halledersin bu da bir seçenek.
Not: Sınavına girebilirsin dediğim lisans sınavları üniversite sınavları değil havacılık elektrik elektroniği ile uçak gövde motor mezunlarını ünvan olarak lise mezunlarından ayıran şey lisansiyer olarak mezun olmaları ve belli başlı sertifikalara/yetkinliklere sahip olmalarından kaynaklanmaktadır ancak bu lisanslar dışarıdan sınava girerek de elde edilebilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…