Anadolu lisesinde matematik fizik kimya gibi bilimsel derslerin tüm konularını görecekken meslek lisesinde bir kısmını görüp kalan zamanda mesleğinizle ilgili dersler göreceksiniz diye tahmin ediyorum. Hangisinin daha önemli olduğuna siz karar verin.

Not: 4 yıllık üniversite okumayı tercih edin. İlerde bir gün, 4 yıllık mezun şartı arayan bir iş ilanına rast geldiğinizde üzülmeyin.

İkisinin de hiçbir farkı yok, lisedeki eğitimin (eğer çok prestijli bir lise değilse) önemsiz. Meslek lisesinin tek bir avantajı var; Mezun olduğun zaman dükkan açma belgen oluyor, kendi işini kurabiliyorsun.

İkisinin de hiçbir farkı yok, lisedeki eğitimin (eğer çok prestijli bir lise değilse) önemsiz. Meslek lisesinin tek bir avantajı var; mezun olduğun zaman dükkan açma belgen oluyor, kendi işini kurabiliyorsun.

Kesinlikle evet güzel bir şey bu bende mezun olurken öyle bir belge aldığımı duyunca şaşırmıştım.

Meslek lisesinde okuyan biri olarak meslek lisesini öneriyorum. Fakat, bu önündeki 4 yıl içerisinde derslerinin ortalamalarını iyi tutturman lazım. Eğer üniversite düşünüyorsan, bu dediğim gerçekten çok yardımcı olacak. Ekstra olarak, ortamlara pek kendini kaptırma, kendine odaklanmanı öneriyorum.