YunaUK

Becerikli
Merhaba meslek lisesinde makine bölümü okuyorum 3 yıl sonra lise bitiyor üniversiteye gitmeden lise mezunu olarak iş bulmak mümkün müdür ve ortalama maşı nedir yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Lise mezunu olarak kamu işcisi olmak çok cok kolay. Ama makine olmaz farkli dallarda olur. Makine lise mezunu zor. Her hafta yayimlanan ilanlara bakiyorum %90 elektirik ariyorlar. Geçen 500 kadar elektrikçi almislardi. Her hafta her ilanda elektirik teknisyeni aliyorlar.

Kamu ilanları bu devletin sitesi her hafta yeni ilanlar yayinlaniyor gir bak bence is ayirt etmeden direk at kapagi bir yerlere. Calisip okumak cok daha iyi olur her acidan.

Bu arada önlisans mezunu oldugum icin lise seviyesi islere basvuramiyorum bu çok saçma. Keske okumasaydim bosuna okuduk. Bu ulkede torpilsiz bir ise girilmiyor bunu gec anladim.

Maaş konusunu bilmiyorum ancak lise mezunu makine operatörü (CNC vs.) rahatlıkla iş bulabilirsin. Genelde de operatör maaşları teknisyen/tekniker maaşından daha yüksek olur.

Maaş konusunu bilmiyorum ancak lise mezunu makine operatörü (CNC vs.) Rahatlıkla iş bulabilirsin. Genelde de operatör maaşları teknisyen/tekniker maaşından daha yüksek olur.

Muhtemelen CNC'e giremeyeceğim üniversiteye girersem makine mühendisi bölümünü okurum ayrıca ortalama maaş olarak ne beklemeliyim.

Tecrübeme göre konuşacağım. İşsiz kalıp pompacılık yaparsınız.

En başta liseye gitmeden önce direk iş bulursun diye beni gönderdikleri lise ve bölüm üniversitede makine mühendisliğine gitmesem muhtemelen pompacı bile olmaiyacağım.