20 yaşıma gireceğim ve herhangi bir mesleğim yok, üniversite de konusunda kafam karışık, 4 yıllık ancak dilden girersem okuyabilirim ama dilde de çok ilgimi çeken bir şey yok. İngilizce öğretmenliği veya turizm belki olabilir ama öğretmenlikte doğuda görev yapmam gerekecek onu da istemiyorum yani turizm bir olabilir ama değer mi 4 yıl okumaya bilmiyorum. Açıkta falan değilim ama aileme hep yük olamam her ne kadar psikiyatrik hastalıklarımda olsa da. Kafam gerçekten çok karışık.
Detaylar
Kim cevapladı?En ucuz ve en kısa yoldan nasıl diploma alabiliyorsan onu seç. Türkiye'de isim yapmış birkaç üniversiteden mezun olmadığın sürece, nerede ve ne okuduğunun bir önemi yok.
Zira okul hayatından sonra iş tecrübene bakıyorlar. Eğer okuldan önce bir iş deneyimin ya da seni kayırtacak bir durum yoksa, rakiplerinden her zaman geride kalıyorsun.
Zira okul hayatından sonra iş tecrübene bakıyorlar. Eğer okuldan önce bir iş deneyimin ya da seni kayırtacak bir durum yoksa, rakiplerinden her zaman geride kalıyorsun.
İltica etmek ya da başka bir ülkeye kaçmak çözüm değil. Hadi diyelim ki kaçtın, oraya gidince ne yapacaksın? Vasıfsız adam her yerde vasıfsızdır. Ki artık eskisi kadar kabul de vermiyorlar. Seni oraya almaları için birden fazla sebebe ihtiyacın var.Bende emin değilim. İlk fırsatta herhangi bir ülkeye iltica etmeyi düşünüyorum.
dotsh
Üstün
En ucuz ve en kısa yoldan nasıl diploma alabiliyorsan onu seç. Türkiye'de isim yapmış birkaç üniversiteden mezun olmadığın sürece, nerede ve ne okuduğunun bir önemi yok.
İltica etmek ya da başka bir ülkeye kaçmak çözüm değil. Hadi diyelim ki kaçtın, oraya gidince ne yapacaksın? Vasıfsız adam her yerde vasıfsızdır. Ki artık eskisi kadar kabul de vermiyorlar. Seni oraya almaları için birden fazla sebebe ihtiyacın var.
Vasıfsız olarak gideceğimi kim söyledi?
Vasıflı adamın ilticaya ihtiyacı yoktur. Çok vasıflıysan onlar seni zaten bulur.
Silverback Gorilla
Üstün
Hayattaki en zor şeylerden biri. Çok zor ve dediğiniz gibi karışık bir şey.20 yaşıma gireceğim ve herhangi bir mesleğim yok, üniversite de konusunda kafam karışık, 4 yıllık ancak dilden girersem okuyabilirim ama dilde de çok ilgimi çeken bir şey yok. İngilizce öğretmenliği veya turizm belki olabilir ama öğretmenlikte doğuda görev yapmam gerekecek onu da istemiyorum yani turizm bir olabilir ama değer mi 4 yıl okumaya bilmiyorum. Açıkta falan değilim ama aileme hep yük olamam her ne kadar psikiyatrik hastalıklarımda olsa da. Kafam gerçekten çok karışık.
Bende emin değilim. İlk fırsatta herhangi bir ülkeye iltica etmeyi düşünüyorum.
Vallahi ben askerliği yapıp ya Almanya'ya ya da İtalya'ya giderim ilk işim bu.
Nevermore
Yetkin
Sadece okumak ve diploma sahibi olmak için üniversiteye gitmek istiyorsan sakın gitme. Gideceğin bölümün derslerine bak ve içeriklerini araştır sadece bölümün adına ve üniversitenin adına bakarak sakın gitme. Hayatının en kötü 4 senesini geçirebilirsin bu dediklerimi yapmazsan.20 yaşıma gireceğim ve herhangi bir mesleğim yok, üniversite de konusunda kafam karışık, 4 yıllık ancak dilden girersem okuyabilirim ama dilde de çok ilgimi çeken bir şey yok. İngilizce öğretmenliği veya turizm belki olabilir ama öğretmenlikte doğuda görev yapmam gerekecek onu da istemiyorum yani turizm bir olabilir ama değer mi 4 yıl okumaya bilmiyorum. Açıkta falan değilim ama aileme hep yük olamam her ne kadar psikiyatrik hastalıklarımda olsa da. Kafam gerçekten çok karışık.
Hocam bir önemi yoksa neden en ucuz ve kısa yoldan diploma almaya bakmalıyım? Türkiye'de isim yapmış üniversitelere girmem çok zor benim, derslerim her zaman kötüydü İngilizce hariç. Her şeyi depresyona falan bağlamak istemiyorum ama o da disiplinli olup ders çalışmamda bir engel. Meslek ne edinebilirim bilmiyorum veya kurumsal bir işlere mi girsem her ne kadar vasıfsız işlerde olsalar.En ucuz ve en kısa yoldan nasıl diploma alabiliyorsan onu seç. Türkiye'de isim yapmış birkaç üniversiteden mezun olmadığın sürece, nerede ve ne okuduğunun bir önemi yok.
Ya benim neticede istediğim şey bir işimin olması kötünün iyisi bile olsa daha çok ilgimi çeken bir şeyle uğraşmak ve ondan ilerlemek. Elektrik değil de aslında elektronik hoşuma gidiyor gibi ama nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Ortaokulda maalesef bilgisizdim ve öğretmenlerim hep anadolu liselerini överlerdi meslek liselerini gömerlerdi, ama meslek lisesine benim gibi biri gitse çok daha iyi olurdu en azından mesleğim olurdu.Sadece okumak ve diploma sahibi olmak için üniversiteye gitmek istiyorsan sakın gitme. Gideceğin bölümün derslerine bak ve içeriklerini araştır sadece bölümün adına ve üniversitenin adına bakarak sakın gitme. Hayatının en kötü 4 senesini geçirebilirsin bu dediklerimi yapmazsan.
Aklı olan en ufak bir şans da terkeder ülkeyi. Bu ülkeden ve insanından bir şey olmaz. Özellikle insanı çok tehlikeli ve eğitimsiz. Okul olarak veya aile olarak eğitim demiyorum. Zaten aile eğitimi çok kötü bir şey ve gereksiz. Ben okula bile gitmiyorum. Hiçbir zaman aileye ihtiyaç duymadım duymam da herkes kendini eğitebilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
-