Merhaba arkadaşlar, şimdi açık öğretim lisesindeyim, bu yıl bitecek ve liseden mezun olacağım. Kafamı en çok kurcalayan şey meslek seçimi. Birbirinden alakasız o kadar meslek var ki, aklımda hepsini yapabileceğimi düşünüyorum. Mesela MSÜ'de pilotluk da düşünüyorum, tıbbi sekreter de. Ama daha ilkokul matematiği bile neredeyse bilmiyorum 5x4 = bilmiyorum. Ama eğer birinde karar verebilirsem matematiği pilot olabilecek seviyeye kadar da geliştirebilirim kafam çok karışık.
Detaylar
Kim cevapladı?cerrahpaşalı
Uzman
- Makaleler
- 3
Şimdi biz senin seçimine karar veremeyiz. Çünkü hayatını sen yönetiyorsun ve senin bunları yapman gerekiyor. Pilotluk dersek eğer ve sen yapamazsan sana patlar. Tıbbi sekreter dersek sevmezsin veya verim alamazsın. Ondan dolayı mesleğini kendin seçmen gerek. Benim düşüncelerim bunlar. Bu arada benim kuzenimde pilot bana diyordu toplama, çıkarma, çarpma ve bölmede çok fazla gerekiyor diyordu.
Maxtorices
Uzman
Pilotluk için ileri düzey matematik gerekmiyor. Temel matematik iş için yeterli. Temel matematik dediğim de TYT'deki matematik. Sadece toplama çıkarma değil yani. Tıbbi sekreterlik yukardaki arkadaşın yazdığı gibi zaten. Pilot olursan kalkıp uçak içinde karekök işlemi yapmazsın ama temel matematiğe ihtiyacın olacak. MSÜ'de pilot olmak sandığınız kadar kolay değil bu arada.
Şimdi biz senin seçimine karar veremeyiz. Çünkü hayatını sen yönetiyorsun ve senin bunları yapman gerekiyor. Pilotluk dersek eğer ve sen yapamazsan sana patlar. Tıbbi sekreter dersek sevmezsin veya verim alamazsın. Ondan dolayı mesleğini kendin seçmen gerek. Benim düşüncelerim bunlar. Bu arada benim kuzenimde pilot bana diyordu toplama, çıkarma, çarpma ve bölmede çok fazla gerekiyor diyordu.
Doğru diyorsunuz bu kadar mesleği yapabilme düşüncesi yüzünden tam bir karar veremiyorum. Ama pilotluk daha çok aklıma yatıyor gerçekten istersem de yapabileceğimi düşünüyorum. Artık ne olacaksa.
Maxtorices
Uzman
Hocam pilotluk çok tuzlu bir meslek. 2000 saat MSFS var uçak hakkında çoğu şeyi biliyorum ama kendim Elektrik-Elektronik okuyorum. Pilot olmaya kalksam eğitimi 100 bin euro gibi uçuk fiyatlardan başlıyor. Zengin mesleği biraz. Zeki iseniz askeri havacı olup belli bir müddet sonra sivil havacılık veya kargo havacılığına geçiş yapabilirsiniz. Pilotların maaşları iyidir. Cumhurbaşkanından bile fazla alırlar ama bu göz boyamasın gençlik mesleği değil maalesef.Doğru diyorsunuz bu kadar mesleği yapabilme düşüncesi yüzünden tam bir karar veremiyorum. Ama pilotluk daha çok aklıma yatıyor gerçekten istersem de yapabileceğimi düşünüyorum. Artık ne olacaksa.
Pilotluk için ileri düzey matematik gerekmiyor. Temel matematik iş için yeterli. Temel matematik dediğim de TYT'deki matematik. Sadece toplama çıkarma değil yani. Tıbbi sekreterlik yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi zaten. Pilot olursan kalkıp uçak içinde karekök işlemi yapmazsın ama temel matematiğe ihtiyacın olacak. MSÜ'de pilot olmak sandığınız kadar kolay değil bu arada.
Evet, araştırdığımda psikoloji, boy, kilo, özellikle de göz konusu bayağı önemli diye biliyorum. Bu saydıklarımın hepsinde yeterliyimdir tabii onlar da öyle düşünürse.
Haklısınız eğer gerçekten de istersem yaparım, bugüne kadar bir şeyi istediğimde yapamadığım bir şey olmadı. matematik gibi basit bir şeyi de hallederim herhalde ama önce tam bir karar verip netleştirmek lazım.Matematiği düzeltmeden pilotluk konusunda boşa hayal kurmayın bence, ve inanın matematik düzeltilmeyecek bir şey değil.
Hocam pilotluk çok tuzlu bir meslek. 2000 saat MSFS var uçak hakkında çoğu şeyi biliyorum ama kendim elektrik-elektronik okuyorum. Pilot olmaya kalksam eğitimi 100 bin euro gibi uçuk fiyatlardan başlıyor. Zengin mesleği biraz. Zeki iseniz askeri havacı olup belli bir müddet sonra sivil havacılık veya kargo havacılığına geçiş yapabilirsiniz. Pilotların maaşları iyidir. Cumhurbaşkanı'ndan bile fazla alırlar ama bu göz boyamasın gençlik mesleği değil maalesef.
Birkaç yıl önce de aklıma pilotluk gelmişti dediğiniz gibi o eğitim için korkunç para gerekiyor zaten ben de bunu karşılayamadığım için direkt soğudum aklımdan sildim. Şimdi MSÜ araştırınca da yeniden bir şimşek çaktı bakacağız artık.
Son düzenleyen: Moderatör:
Maxtorices
Uzman
Hakkınızda hayırlısı. En şaşırtıcı olanı da ülkede bir sürü işsiz pilot var. Paranla rezil olmak böyle bir şey sanırım. Bu tüm dünya geneli için böyle çok uçuk fiyatlar. Bu mesleği zengin arkadaşlar havacılık tutkusu için yapıyor, kimsenin parayla işi yok yani. THY ücretsiz imkan sunuyor ama karşılığında 10 sene kesintili maaş ile yanlarında çalışacaksınız. Bitirene kadar 24-25 yaşlarına geliyorsun zaten adam gibi maaş alana kadar gençliğin biter parayla işin kalmaz.Birkaç yıl önce de aklıma pilotluk gelmişti dediğiniz gibi o eğitim için korkunç para gerekiyor zaten bende bunu karşılayamadığım için direkt soğudum aklımdan sildim. Şimdi MSÜ araştırınca da yeniden bir şimşek çaktı bakacağız artık.
Yeni konular
-
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-