johan liebert
Becerikli
Direkt exodus oyununu oynasam hikayeye çok uzak mı kalırız?
Bayağı hem de.
Direkt exodus oyununu oynasam hikayeye çok uzak mı kalırız?
Hem aşırı uzak kalırsınız hem de 2 tane çok güzel yapımı kaçırmış olursunuz. Kötü oyunlar değiller, oynarken muazzam keyif aldım özellikle Last Light’dan.Direkt exodus oyununu oynasam hikayeye çok uzak mı kalırız?
Dünya bitti ama insanlar yeraltında hala birbirini yemeye devam ediyor. Sen (artyom) ise hem insanlığı canavarlardan kurtarmaya hem de bu canavarların aslında ne olduğunu anlamaya çalışıyorsun. Kısaca hikaye bu kanka.
İnsanlığın yozlaştığı bir atmosfer. Metronun içinde Nazi ve komünist kamplarının olması, insanların kıyamet koptuktan sonra bile ideoloji için birbirini öldürmesi oyunun tokatlarından biridir. Oyun boyunca yaptığın her küçük seçim (fakirlere para vermek, teslim olan düşmanı öldürmemek, gizli konuşmaları dinlemek) oyunun sonunu değiştiriyor. Artyom'un sürekli gördüğü o "halüsinasyonlar" sadece süs değil. Karaderililer (Dark Ones) aslında Artyom ile telepatik bağ kurmaya çalışıyor.O kısmı zaten biliyorum da hikayeli bir oyun bu kadar basit olmamalı ben oyunu bitirdim ne olduğunu anlayamadım yani biraz daha detaylı ve uzun olması gerekirdi örneğin sürekli canavar avalamayla uğraşmayayım sıralı olay örgüsü daha detaylı olabilirdi biraz basite kaçılmış oyunun ağırlığı hissedilemiyor.