Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Microsoft’un arama motoru Bing’de "Google" veya "Chrome" araması yaptığımızda ilginç sonuçlarla karşılaşıyoruz. Örneğin, "Chrome" yazınca ilk olarak Microsoft Edge’yi tanıtan bir reklam gösteriliyor. Aynı şekilde "Google" aramasında da farklı bir sunum var.

1740234224207.webp

1740234254351.webp

Ayrıca bu durum sadece Google ve Chrome için geçerli. Örneğin Firefox yazıp arattığınızda:

1740234276551.webp

Veya Opera yazıp arattığınızda:

1740234299063.webp

Bu durum sizce Microsoft’un kullanıcıları Edge’ye yönlendirme stratejisinin bir parçası mı? Bing’i kullananlar bu tür arama sonuçlarını sıkça görüyor mu? Düşünceleriniz neler?

Chrome eklenti mağazasında da reklamlarını yapıyorlar biraz tuhaf buluyorum. Bing'i yapay zeka ve Rewards özelliğinden dolayı kullanıyorum. Adamlar yıllardır Bing'in tasarımını yıllardır sadeleştiremediler varsayılan olarak biraz sade gelde kullanıcıların ilgini çek ama nerede.

Chrome eklenti mağazasında da reklamlarını yapıyorlar biraz tuhaf buluyorum. Bing'i yapay zeka ve Rewards özelliğinden dolayı kullanıyorum. Adamlar yıllardır Bing'in tasarımını yıllardır sadeleştiremediler varsayılan olarak biraz sade gelde kullanıcıların ilgini çek ama nerede.
Ben de sadece Rewards için kullanıyorum. Yoksa Bing, Google'ın arama motoru ile denk değil. Bing'de bir şey aratıyorsun, saçma saçma alakasız şeyler çıkıyor. Fakat Google'da aratıyorsun, arattığın şey ile ilgili sonuçlar çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge'nin reklamını yapmak istemeleri doğal sonuçta kendi arama motorlarında filtreleme yapabilirler. Kullanıcılar hala Edge'ye tarayıcı indirme tarayıcısı olarak bakıyor.

Geride oldukları söylenebilir fakat bu şekilde reklam yapmaları da kepazelik gibi geliyor bana. Uzun süredir kullanmadım, yılların getirdiği chrome alışkanlığını aşamıyorum.
Rewards özelliği işe yarıyor mu? ne kadar kazandırıyor?

Geride oldukları söylenebilir fakat bu şekilde reklam yapmaları da kepazelik gibi geliyor bana. Uzun süredir kullanmadım, yılların getirdiği Chrome alışkanlığını aşamıyorum.
Rewards özelliği işe yarıyor mu? Ne kadar kazandırıyor?

1.seviyede günlük 90 puan kazanabiliyordun 2.seviyede günlük 150 puan. CarrefourSA, boyner, LoL, Diablo ve bazı hayır kurumlarına da bağış yapabilirsin.
CarrefourSA 9 bin puandı sanırım 250 TL veriyor.
Daha fazla şeyler de varda aklıma bunlar geldi detaylara bakabilirsiniz Rewards'tan.

Microsoft Bing, patlatılmamış bir arama motoru. Doğal olarak bazılarına doğru bilgi ve doğru aramalar çıkarabiliyor. Ama Google arama motoru ise patlatılmış bir arama motorudur. Daha dün web sitesi kurulmuş ve fazla ziyaretçisi olmayan bir sitesi çok rahatlıkla SEO sayesinde üst kısımlara çıkarabiliyorsun. Ama Bing SEO ile artık bir yere kadar çıkarabiliyor. Çünkü çok ziyaretçisi olan ve 5 senelik bir web sitesi, sırf sen ilk başta gözük diye analiz edip öne çıkarmaz. Google'da random kelime aratsan illaki bir site veya hakkında yazılan yorum için forumları ve içerikleri çıkarıyor bu da bana çok kalabalık ve saçma geldiği için. Ve Google ürünlerini kullanmayan birisi olarak Edge'den devam.

Son düzenleyen: Moderatör: