Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Başlıktaki gibi bir takılma sorunum vardı. DDU ile sürücüyü sildim. Temiz kurulum yaptım gene devam ediyordu.
YouTube'te 144p video oynarken bile takılıyordu. Video'yu durdururken bilgisayarımın ortalama seviyede olmasına rağmen sistem çan çekişiyordu.
Edge 124.0.2478.97 (Microsoft Store) sürümünü kullanıyorum başta bunu belirteyim. Donanım hızlandırma açık olduğunda sistem bayılıyordu.
edge://flags/#disable-accelerated-video-encode adresine giderek.

1715464013778.webp

Hardware-accelerated video encode/Decode ayarını devre dışı bırakınca çözdüm. Aynı sorunu yaşayan varsa işine yarar.
Gene kasma var ama eskisinden daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge son zamanlarda sorunlu çok fazla kaynak tüketmeye başladı. Bellek tarafında Edge %32'lerde gezerken Chrome tarayıcıda %27'lerde geziyor lanet tarayıcıyı Edge'i kapatsanız bile arka planda sistemi gıdıklamaya devam ediyor.

Sorunun çözümü Edge kullanmamak. 13.nesil i9'lu laptopumda bile kasıyordu lanet tarayıcı, silip Chrome'a geçtim kafa jüpiter.

i7 7700HQ stabil i5 7. nesil stabil değil i5 10. nesil stabil garip bir optimizasyonu var. En stabil Firefox şu an. 4 GB ve 32 GB RAM'de en iyi performans veren Firefox.

Firefox'a geçtiğimden beri chrome tabanlı tarayıcılarda yaşadığım siyah karelenme, takılma, yavaşlık gibi problemleri geride bıraktım, geçmek isteyene tavsiyemdir bir şans veriniz.

Firefox'a geçtiğimden beri Chrome tabanlı tarayıcılarda yaşadığım siyah karelenme, takılma, yavaşlık gibi problemleri geride bıraktım, geçmek isteyene tavsiyemdir bir şans veriniz.

Evet Firefox güzel tarayıcı eksi yanı YouTube'yi uygulama olarak yüklemek istiyorum ama, yok ya da benmi bilmiyorum var mı yükleme özelliği?

Daha önce de söylediğim gibi Firefox geçersen böyle şeylerle hiçbir zaman uğraşmazsın. Zamanında böyle şeylerin üstünde çok durdum.

Normalde Chrome kullanıyordum. Son güncelleme ile çerezler temizlenmiyordu. Çerezleri kapatınca da senkronizasyon bozuluyordu.