Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Windows 11'in en son Canary test sürümünde yer alan bu gelişme, komut satırı üzerinden disk formatlama işlemlerinde duyuruldu. Bu değişiklikle birlikte FAT32 dosya sistemi artık 2TB'a kadar olan bölümleri destekleyecek, ancak bu yalnızca komut satırı ile formatlama işlemlerinde geçerli olacak. Normal format arayüzü hala eski sınırı koruyor.

Bu sınırın kaynağı Windows 95'in geliştirilmesi sırasında alınan bir karara dayanıyor. Eski bir Windows geliştiricisi olan Dave Plummer, 32GB'lık sınırlamanın rastgele bir seçim olduğunu ve bu sınırın neredeyse 30 yıl boyunca bu şekilde kaldığını açıklamıştı.

Bu gelişme özellikle FAT32'ye ihtiyaç duyan eski cihaz ve sistemlerle çalışan kullanıcılar için önemli bir adım. FAT32'nin hala tek dosya boyutu için 4GB sınırını koruduğunu belirtmekte fayda var.

Microsoft'un bu güncellemeyi kullanıcı arayüzde de uygulayıp uygulamayacağı ise henüz belirsiz.

1723806677601.webp

Kaynak: Announcing Windows 11 Insider Preview Build 27686 (Canary Channel)

Eski bir Windows geliştiricisi olan Dave Plummer
Ben bu adamın Windows'a faydadan çok zarar verdiğini düşünüyorum. Geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam başlat menüsü hakkında yalan söylemişti. Dik yazı yazmak için deneysel bir api kullandığı hakkında ancak sızdırılan NT kaynak kodları ve tersine mühendislik araçlarıyla dik yazı yazdırmadığı ve yazıların önceden hazırlanmış fotoğraflar olduğu ortaya çıktı. Bu adama güvenmenizi önermem.

Bu da kendi sitesi hakkında