Çözüldü Microsoft Flight Simulator dünya verileri yükleniyor ekranında %55'te çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MKraysTR

Üyecik
Merhaba,

Bu oyunu oynamayı çok istiyordum. Bu oyun için T. Flight One Joystick aldım. Oyunu satında almak istiyorum. Satın almadan önce Xbox Game Pass ile deneyimlemek istedim. Oyun orijinal. Oyun ilk açılışta dünya verileri yükleniyor ekranında %55'te çöküyor.
  • Microsoft'un tüm önerilerini yaptım.
  • Tüm driverlar güncel.
  • Sistem saati eşitlemesi yaptım.
  • Sistem dili İngilizce indirdim.
  • Windows güvenlik duvarı kapalı denedim.
  • NVIDIA Apptan oyunu optimize ederek denedim optimizasyonsuz denedim. NVIDIA App komple sildim denedim.
  • Oyunu defalarca kez sildim tekrar yükledim.
  • Bilgisayara format attım. Temiz kurulum yapıp denedim, hem de bunu 3 kez yaptım.
Bir oyun için 1 haftadır uğraşıyorum. Gerçekten çok yoruldum, çözemedim. Kafayı yedirtti bana, yardımlarınızı bekliyorum.
Microsoft desteğiyle de görüştüm sürekli yukarıda yaptıklarım ile aynı çözüm önerilerini sunuyor ama işe yaramıyor.

Sistemim:
ASUS Z370-E anakart
Intel i9 9900K işlemci
16 + 4 toplam 64 GB 4000MHz RAM RAM'leri XMP profil 3800MHz'de çalıştırıyorum.
NVIDIA RTX 5070 ekran kartım var.
C için 1TB Samsung 990 EVO Plus
D için 4TB samsun 990 EVO Plus
Oyunu C'ye varsayılan konuma yüklüyorum.
850W Gold MSI Power kullanıyorum.
İşlemci için soğutucumda yeterli ASUS Prime 360mm sogutucum var.
Kasamda MSI MAG pano 100R çok ferah bir kasa serin ve sorunsuz çalışıyor tüm donanımım.

1 haftadır uğrasıyorum kafayı yedim çıldırttı beni. Bilgisayarımın her ayarinı her şeyi kurcaladim BIOS'tan filen ne varsa her şeyi kurcaladim, denedim bozdum, sıfırladım, format attım defalarca. En sonunda burada yardım isteyeyim dedim konu açtım daha henüz yazam arkadaşlar olmadan sorunu çözdüm:) Evet en sonunda çözdüm.
Sorunun RAM'le alakalı olduğunu buldum ve RAM üzerine yoğunlaştım.

1. olarak sistemde ne kadar ve ne RAM'iniz olursa olsun BIOS'tan XMP profilini kapatmanız gerekiyor. Oyun %50 ihtimalle çalışacaktır.

2. olarak oyun çalışmazsa bende açılmadı tekrar BIOS'a girip RAM çalışma frekansını kademe kademe bir tık düşürerek her düşürmede oyunu test edeceğiz. Oyunun çalıştığı frekansta kalacaksınız. Benim XMP kapalı RAM frekansım 2666MHz ayarlıydı bir tık altı 2533MHz yaptım ve çalıştı. Eger çalışmazsa daha düşük frekanslari deneyebilirsiniz. %90 olarak bu sorunu çözecektir.

3. olarak son bunlarda çözüm olmazsa son ve kesin çözüm ama tabii oyun için değer mi? Bilgisayarda takılı RAM'lerinizi çıkararak ve gene frekans düşürerek deneyip çalışacak düşük RAM'li frekansi bulursunuz bu da %100 çözüm.

Not: RAM azsa yüksek frekansta çalışıyor, RAM çoksa düşük frekansta çalışıyor.

Benim 4x16 GB RAM'im toplam 64 GB 2533MHz ayarlayarak çalıştı.

Bu oyunu bu şekilde bilgisayar RAM performansını düşürerek oynayabilmek Microsoft'un çok büyük bir hatası ayıbı oldu. Umarım bu sorun çözülür ve yüksek RAM frekanslarında ve bellek boyutlarında çalışabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bu oyunu oynamayı çok istiyordum. Bu oyun için T. Flight One Joystick aldım. Oyunu satında almak istiyorum. Satın almadan önce Xbox Game Pass ile deneyimlemek istedim. Oyun orijinal. Oyun ilk açılışta dünya verileri yükleniyor ekranında %55'te çöküyor.
  • Microsoft'un tüm önerilerini yaptım.
  • Tüm driverlar güncel.
  • Sistem saati eşitlemesi yaptım.
  • Sistem dili İngilizce indirdim.
  • Windows güvenlik duvarı kapalı denedim.
  • NVIDIA Apptan oyunu optimize ederek denedim optimizasyonsuz denedim. NVIDIA App komple sildim denedim.
  • Oyunu defalarca kez sildim tekrar yükledim.
  • Bilgisayara format attım. Temiz kurulum yapıp denedim, hem de bunu 3 kez yaptım.
Bir oyun için 1 haftadır uğraşıyorum. Gerçekten çok yoruldum, çözemedim. Kafayı yedirtti bana, yardımlarınızı bekliyorum.
Microsoft desteğiyle de görüştüm sürekli yukarıda yaptıklarım ile aynı çözüm önerilerini sunuyor ama işe yaramıyor.

Sistemim:
ASUS Z370-E anakart
Intel i9 9900K işlemci
16 + 4 toplam 64 GB 4000MHz RAM RAM'leri XMP profil 3800MHz'de çalıştırıyorum.
NVIDIA RTX 5070 ekran kartım var.
C için 1TB Samsung 990 EVO Plus
D için 4TB samsun 990 EVO Plus
Oyunu C'ye varsayılan konuma yüklüyorum.
850W Gold MSI Power kullanıyorum.
İşlemci için soğutucumda yeterli ASUS Prime 360mm sogutucum var.
Kasamda MSI MAG pano 100R çok ferah bir kasa serin ve sorunsuz çalışıyor tüm donanımım.

1 haftadır uğrasıyorum kafayı yedim çıldırttı beni. Bilgisayarımın her ayarinı her şeyi kurcaladim BIOS'tan filen ne varsa her şeyi kurcaladim, denedim bozdum, sıfırladım, format attım defalarca. En sonunda burada yardım isteyeyim dedim konu açtım daha henüz yazam arkadaşlar olmadan sorunu çözdüm:) Evet en sonunda çözdüm.
Sorunun RAM'le alakalı olduğunu buldum ve RAM üzerine yoğunlaştım.

1. olarak sistemde ne kadar ve ne RAM'iniz olursa olsun BIOS'tan XMP profilini kapatmanız gerekiyor. Oyun %50 ihtimalle çalışacaktır.

2. olarak oyun çalışmazsa bende açılmadı tekrar BIOS'a girip RAM çalışma frekansını kademe kademe bir tık düşürerek her düşürmede oyunu test edeceğiz. Oyunun çalıştığı frekansta kalacaksınız. Benim XMP kapalı RAM frekansım 2666MHz ayarlıydı bir tık altı 2533MHz yaptım ve çalıştı. Eger çalışmazsa daha düşük frekanslari deneyebilirsiniz. %90 olarak bu sorunu çözecektir.

3. olarak son bunlarda çözüm olmazsa son ve kesin çözüm ama tabii oyun için değer mi? Bilgisayarda takılı RAM'lerinizi çıkararak ve gene frekans düşürerek deneyip çalışacak düşük RAM'li frekansi bulursunuz bu da %100 çözüm.

Not: RAM azsa yüksek frekansta çalışıyor, RAM çoksa düşük frekansta çalışıyor.

Benim 4x16 GB RAM'im toplam 64 GB 2533MHz ayarlayarak çalıştı.

Bu oyunu bu şekilde bilgisayar RAM performansını düşürerek oynayabilmek Microsoft'un çok büyük bir hatası ayıbı oldu. Umarım bu sorun çözülür ve yüksek RAM frekanslarında ve bellek boyutlarında çalışabilir.
Sorununuzu çözmek için önerileri aşağıda sıralıyorum:

1. XMP Profilini Kapatın:
- BIOS'a girin.
- RAM ayarlarında XMP profilini devre dışı bırakın.

2. RAM Frekansını Düşürün:
- BIOS üzerinden RAM çalışma frekansını kademeli olarak bir tık düşürün.
- Önerilen başlangıç frekansı: 2666MHz.
- Her frekans düşüşü sonrasında oyunu test edin.

3. Test İçin Düşük RAM ile Deneyin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, RAM'lerinizi çıkararak bilgisayarınızı tekrar başlatın ve oyunu test edin.
- Çalışan en düşük RAM frekansını bulmaya çalışın.

Bu adımlar, Microsoft Flight Simulator'da yaşadığınız sorunu çözmenize yardımcı olmalıdır. Bol şans!

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt