Aeronight
Üstün
2 gün önce hacklendiğimi söylediğim bir konu açmıştım. Hemen telefonumu Stock ROM ile formatladım. Ardından tüm hesaplarımdan önce 'tüm cihazlardan çıkış yap' diyerek çıkış yaptım ardından da şifrelerimi değiştirdim. Şansıma denk geldi ki, Microsoft hesabımın şifresini değiştirirken harf hatası yapmışım. Harf hatası yaptığım şifreyi de onaylamak için yeniden yazında şifrem değişmiş oldu. Bu sırada telefonumdaki Microsoft Authenticator'dan tüm 2AD'ları silmek için hesabıma giriş yapmaya çalıştım ama şifremin yanlış olduğunu gördüm. Orada anladım şifreyi yanlış şekilde değiştirdiğimi. Hemen şifremi unuttum dedim ve SMS ile gelen kodu girdim. Microsoft bunun yeteli olmayacağını söyleyerek benim Stock ROM ile formatladığım telefonumda kayıtlı olan kodu istedi. Bende o kod olmadığı için erişimim yok dedim. Böylece hesabımı kaybettim. Microsoft'un destek ekibi ile canlı görüşme gerçekleştirdiğimde bana Microsoft Authenticator uygulamasından geri bildirim yollayarak yardımcı olabileceklerini söylediler. Olayı orada anlattım ve 72 saat içinde geri döneceklerini söylediler. Sizce yardımı olur mu? Yoksa hesabımı sonsuza kadar kayıp mı ettim? Varsa hesabımı geri almamın bir yolu var mı?
Bir de anlamadığım şey şu: Ben kendi hesabıma iki adımlı doğrulamadan dolayı giremiyorum ama hackerlar elini kolunu sallayıp girebiliyor. Nasıl olabilir böyle bir şey ya? Şu an hesabıma erişimim var. Maillerimi vesaire okuyabiliyorum. Ama şifremi hatırlamadığım için güvenlik sekmesinden authenticator ile olan bağlantıyı kesemiyorum. Tam bir güvenlik sistemi cidden.
Bir de anlamadığım şey şu: Ben kendi hesabıma iki adımlı doğrulamadan dolayı giremiyorum ama hackerlar elini kolunu sallayıp girebiliyor. Nasıl olabilir böyle bir şey ya? Şu an hesabıma erişimim var. Maillerimi vesaire okuyabiliyorum. Ama şifremi hatırlamadığım için güvenlik sekmesinden authenticator ile olan bağlantıyı kesemiyorum. Tam bir güvenlik sistemi cidden.