Bu sene geliyor ARM Windows laptoplar. Bekliyoruz.Normal değil mi? Taşınabilirlik ve güç konusunda MacBook rakipsiz. İyi bir cihaz çıkarmayan diğer firmalar düşünmeli.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Bu sene geliyor ARM Windows laptoplar. Bekliyoruz.
İnşallah hocam. Lenovo'dan güzel bir taşınabilir cihaz bekliyorum.
Katılıyorum. Ofis işlerinde genel anlamda daha iyi Mac. İstediğin her yere rahat şekilde taşıyabiliyorsun. Pil ömrü ve performansı aynı şekilde OS sayesinde optimize çalıştığı için kullanıcıya büyük rahatlık sağlıyor. Windows cihazlar bunu başaramıyor maalesef. Özellikle Windows 10 cihazlar berbat. Windows 11 daha mobil ve stabil bu konuda.
Her macOS sürümü cihaza özel yapıldığı için normal.
Bu sene geliyor ARM Windows laptoplar. Bekliyoruz.
Bilgisayar tabletler:
Sanırım onlar ARM mimarisi olmuyor ama neyse.
Elma ısıran
Üstün
Aklın yolu bir. Profesyonel ortamda Windows kullanılmayacağının bir Microsoft çalışanı bile farkında. Kesin telefonu da iPhone’dur. 
Windows tarafında da bu tür iyi cihazlar çıkıyor. Bu ayın başına kadar laptop olarak yıllardır sadece MacBook kullandım ama artık ihtiyaç duyacağım için oyun da oynatacak Zephyrus G16 modeli bir laptop daha aldım. Şimdi MacBook şirkette duruyor, sadece iş için kullanıyorum, kişisel kullanımda yeni cihaza geçtim. Memnun olmadığım fazla bir şey yok. Sadece oyun oynarken yüksek fan sesiyle ilgili biraz şikayetim var ama onun dışında ekran gayet iyi. 16" cihaz sadece 1.8 kg, RTX 4070 / 4090 seçenekleri de var.Normal değil mi? Taşınabilirlik ve güç konusunda MacBook rakipsiz. İyi bir cihaz çıkarmayan diğer firmalar düşünmeli.
Son düzenleme:
Aklın yolu bir. Profesyonel ortamda Windows kullanılmayacağının bir Microsoft çalışanı bile farkında.
Neden kullanılmasın?
Tabii benimki kastettiğiniz profesyonellikten uzak bir kullanımdır ama Windows'taki VS Code deneyimlerimden oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Yine de proje kapsamı büyüse bile bir dezavantaj gelmiyor aklıma. Sevdiğim bir editör, sevdiğim bir işletim sisteminde gayet iyi, hızlı ve akıcı çalışıyor.
Bence de çok güzel. Bir terminal değil ama Powershell de yetiyor şimdilik.Neden kullanılmasın?
Tabii benimki kastettiğiniz profesyonellikten uzak bir kullanımdır ama Windows'taki VS Code deneyimlerimden oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Yine de proje kapsamı büyüse bile bir dezavantaj gelmiyor aklıma. Sevdiğim bir editör, sevdiğim bir işletim sisteminde gayet iyi, hızlı ve akıcı çalışıyor.
- Makaleler
- 1
Microsoft neyi düzgün yapıyor ki bilgisayarı düzgün yapacak. Lumia'yı çıkardı Nokia'yı uçurdu. Bir de üstüne üstlük tutulmadığını bile bile 50 tane farklı model çıkardılar. Minecraft'ı satın altından sonra oyun bug doldu.