En popüler Google One olduğu açık bariz birinci sırada olduğu belli. Ama OneDrive biraz daha pahalı. Alınır mı? Bilmiyorum.
İkisini böyle karşılaştırma yapmak istedim. Burada gözüme çarpan olay ise:
Google One yıllık 3600 TL'ye 5 TB alan veriyor.
Microsoft OneDrive Aile paketi yıllık 4000 TL'ye 6 TB alan veriyor. Ama her kullanıcı için 1 TB.
Microsoft 365 Aile'nin çalışma şeklini daha fazla açıklamaktan mutluluk duyacağım. 1 TB, her kullanıcıya ayrı ayrı atanır ve hiçbir şekilde birleştirilemez. Daha fazla alana ihtiyacınız olması durumunda, ilk işiniz dolduğunda daha fazla satın almanız gerekecektir.
Bunlara bakacak olursak yine mi Google bulut yönteminde üstün?
İkisini böyle karşılaştırma yapmak istedim. Burada gözüme çarpan olay ise:
Google One yıllık 3600 TL'ye 5 TB alan veriyor.
Microsoft OneDrive aile paketi yıllık 4000 TL'ye 6 TB alan veriyor. Ama her kullanıcı için 1 TB.
Microsoft 365 Aile'nin çalışma şeklini daha fazla açıklamaktan mutluluk duyacağım. 1 TB, her kullanıcıya ayrı ayrı atanır ve hiçbir şekilde birleştirilemez. Daha fazla alana ihtiyacınız olması durumunda, ilk işiniz dolduğunda daha fazla satın almanız gerekecektir.
Bunlara bakacak olursak yine mi Google bulut yönteminde üstün?
En belirgin farklarından Google One 15GB'a kadar ücretsiz depolama sağlayabiliyor. Google One Google'ın kendi uygulamalarıyla entegre çalışıyor. Ve yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi 6 kişi kullanılabiliyor. Ayrıca OneDrive'daki gibi 1TB sınırı da yok.
En belirgin farklarından Google One 15GB'a kadar ücretsiz depolama sağlayabiliyor. Google One Google'ın kendi uygulamalarıyla entegre çalışıyor. Ve yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi 6 kişi kullanılabiliyor. Ayrıca OneDrive'daki gibi 1TB sınırı da yok.
iPhone kullandığım için iCloud+ kullanıyorum. Ayrıca OneDrive'ın ücretsiz sürümünü kullanıyorum. Google One kullanmıyorum. Çünkü Android kullanmıyorum. Android kullansaydım, Google One Premium kullanırdım. Öte yandan iCloud+ kullanmasaydım Microsoft 365 kullanırdım. Çünkü Windows kullanıyorum.
Yani ben biraz aynı çatı altındaki ürünlere yöneliyorum. Google ile hiç işim olmadığı için oraya hiç yanaşmıyorum ama bu sizin için önemli değilse hem fiyat hem kullanım alanı bakımından Google One Premium daha mantıklı duruyor.
Farklı bir alternatif isterseniz Proton Drive önerebilirim. Uçtan uca şifreli. Biraz pahalı gelebilir ama Play Store üzerinden abone olursanız çok daha uyguna sahip olabilirsiniz.