netlife32

Çalışkan
MikroTik 5009 sahibiyim. Alcatel marka SFP ile internet erişimi alıyorum. Daha önceden Keenetic üzerinden SFP'yi yapılandırıp MikroTik üzerinde kullanmaya başlamıştım.

MikroTik cihazım üzerinden SFP arayüzüne nasıl erişebilirim?

@Majdev

Merhaba, neden bilmiyorum ama bildirim gelmedi yeni gördüm mesajınızı. Bilgisayar ile SFP’yi aynı bridgeye alınız daha sonra bilgisayara statik IP veriniz 192.168.1.100 diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
@netlife32 nasil cozdugunuzu soyler misiniz? E60iUG (hEXs 2025) var elimde 2.5g SFP portlu, SFP link olmasina ragmen arayuze erisemiyorum.

@Majdev hocam MA5671A kullaniyorum sizin firmwareiniz var, 192.168.1.10'a ping atip timeout alinca hep nedenini anlamadigim icin VLAN100'e de 10.77.98.10/24 bir subnet olusturdum, oyle IP tanimladim. VLAN 100'den de cihaza ping atamiyorum, timeout donuyor hala.

Cok hizli gelen edit: Problem SFP'nin media converter uzerindeki dip switch ile farkli modlara alinmasiymis, bu nedenle sadece 1GbaseX/T de link alabilirken su an 2.5g baseT link ile sorunsuz ping atabiliyorum, elinde AliExpress saticisindan bu seti alan varsa aklinda olsun mikrotik ile kullanacaklara.

Bende aynı sorunu yaşıyorum. MikroTik E60iUGS hEX S (2025) router SFP portuna aliexpress den aldığım openwrt yüklü MA5671A taktım. SPF routerda görünüyor ekran görüntüsü ekte. SFP'e ne ping atabiliyorum ne de arayüze erişebiliyorum. yardımcı olabilecek birisi vardır umarım.

sfp.webp

Bende aynı sorunu yaşıyorum. MikroTik E60iUGS hEX S (2025) router SFP portuna aliexpress den aldığım openwrt yüklü MA5671A taktım. SPF routerda görünüyor ekran görüntüsü ekte. SFP'e ne ping atabiliyorum ne de arayüze erişebiliyorum. yardımcı olabilecek birisi vardır umarım.

Eki Görüntüle 191242
Erişebildiniz mi hocam?

@Majdev hocam taglıyorum ama kusura bakmayın. MikroTik router aldım, bridge LAN WAN ne yaptıysam SFP'ye ulaşamadım. IP falan her şeyi denedim ama olmadı. Rica etsem MikroTik ile alakalı bir yönerge falan mevcut mudur acaba? Ya da 0'dan ne yapmam gerekiyor SFP'ye erişebilmek için. Şimdiden teşekkürler cevap için. 🙏🏻

Erişebildiniz mi hocam?

@Majdev hocam taglıyorum ama kusura bakmayın. MikroTik router aldım, bridge LAN WAN ne yaptıysam SFP'ye ulaşamadım. IP falan her şeyi denedim ama olmadı. Rica etsem MikroTik ile alakalı bir yönerge falan mevcut mudur acaba? Ya da 0'dan ne yapmam gerekiyor SFP'ye erişebilmek için. Şimdiden teşekkürler cevap için. 🙏🏻

@Majdev hocam merhaba. Benim SFP ile alakalı bir sorunum var, olay bende patlıyor. Ben geçen gün bu SFP'yi bir Keenetic modemde erişince 192.168.1.254 IP'si vermiştim. Mantıksızca IP scan ile anca buldum. MikroTik'te ancak 192.168.1.254'e girmeye çalışınca web'den giremiyorum ama SSH ile bağlantı kurabiliyorum. Yani şimdi bana SSH veya herhangi bir yerden nasıl sizin Custom OpenWrt dosyanızı yükleyebilirim? Yardımcı olma şansınız var mıdır acaba?