Ben en son 1.6 sürümünde oynadım sanırım. O zamanlar Pubg'deki gibi survivor ve temalı art gibi modlar çok popülerdi. Aşırı keyifliydi. Normal olarak hiç oynamadım. Sürekli karşıma videoları çıkıp merak ettirse de yeni halini deneme fırsatım olmadı.

Bir de optimizasyonda sorunsuz olsa. Gerçi, bu Java'dan kaynaklı bir durum. Ben mesela sırf bundan dolayı Bedrock'ta Hardcore'a başlamayı planlıyorum.

Java için optimizasyon sorun değil az biraz modlardan anlıyor isen. Optifine çöpü yerine gidip Sodium kurarsın, Nvidia ekran kartın varsa Nvidium kurarsın. FPS uçuyor zaten sonra.

Çoğunluk aksini söylüyor hocam gözlemlediğim üzere. Oyunun gelişimin inanılmaz yavaş ve saçma ilerlediği görüşünde insanlar.
Ama Minecraft bu sonuçta, ne olabilir ki en fazla? ☺️ Oyuna hikaye katamazlar, anca yeni biyomlar, yeni bir takım hayvanlar veya yaratıklar, yeni çiçekler vs ekleyebilirsin.

Java için optimizasyon sorun değil az biraz modlardan anlıyor isen. OptiFine çöpü yerine gidip Sodium kurarsın, NVIDIA ekran kartın varsa Nvidium kurarsın. FPS uçuyor zaten sonra.

Modlarla zaten bayağı bir içli dışlıyım. O konuda problem yok. Mojang keşke bu konuda bizi uğraştırmasa.

OptiFine tarih oldu dostum, haberin olsun. 2025 yılında insanlar, Sodium + Iris kullanıyor ve OptiFine'dan kat ve kat daha performanslı.

Ama bir efsane olduğu gerçeğini kimse değiştiremez. Ben 2020 öncesi bayağı bir kullandım onu.