Genç oyuncuları sandbox yapısı, kolaylığı ve modları sayesinde çekiyor. Ama mesela bizim gibi ilk patch oyuncularının bana kalırsa %90'ı nostaljik sebeplerden ya. Bir de oyun gerçekten çok gelişti ve değişti, bunu da net sayabiliriz.

Ama benim gibi bir fosile soracaksanız, ben hâlâ ilk gecemi topraktan yaptığım içinde bir tane crafting table ve sandık olan küçük evimde hissettiğim o duygularla bağlandım oyuna. "egeyle Minecraft oynuyoruz" gibi kanallar vardı, oralardan her gün videolar izlerdik, o dönem Max çözünürlük 480P'de izlediğimiz Build videolarını okulda anlatırdık. Bizim sınıfta o dönem kağıda buildleri çizerdik, "evde bunları yapacağım görürsünüz." muhabbetleriyle.

Skydaz'lar, Planet Minecraft'ler, Hunger Games'in ilk dönemleri, build savaşları, sahibinden satılık kelepir ev... :lütfen:

Minecraft ile büyüdüm denebilir ya, bize sadece karelerden oluşan, grafiğin önemli olmadığı bir oyunda bile sonsuz sayıda yapılabilecek şeyin olduğunu öğreten oyundur.

Çünkü sınırsız içeriğe sahip, istediğin her şeyi yapma imkanın var ve istediğin gibi modlayabiliyorsun. Yüz binlerce mod var, istediğin gibi modla istersen gerçekçi yap istersen absürt yap istersen vanilla modlar kurup normal Minecraft eğlencesini arttır. İstediğin her şeyi yapabildiğin özgür bir oyun herkesi içine çeker.

Çünkü sınırsız içeriğe sahip, istediğin her şeyi yapma imkanın var ve istediğin gibi modlayabiliyorsun. Yüz binlerce mod var, istediğin gibi modla istersen gerçekçi yap istersen absürt yap istersen vanilla modlar kurup normal Minecraft eğlencesini arttır. İstediğin her şeyi yapabildiğin özgür bir oyun herkesi içine çeker.

Uzun bir süre boyunca tahtında oturacak diyorsunuz yani.