Detaylar
Kim cevapladı?cadisu
Başarılı
Serverlar kendini optimize ediyor çünkü.1.21'i kendi bilgisayarımdaki dünyadan oynadığımda 50 fpsi geçemiyorum. Ama herhangi bir sunucunun içinde oynadığımda bazen 90 fpsleri görüyorum ve oyun daha akıcı hale geliyor. Neden böyle?
CraftRise oynarsanız fark edersiniz aynı görüntü olmasına rağmen uçuk fps'ler verir.
Physic
Üstün
Siz dünyayı kendi bilgisayarınızda açarsanız. Islemciniz hem arkada Minecraft Java ile yazıldığı için sanal ortam çalıştıracak. Üstüne yaptığınız tüm işlemleri işlemcin işleyecek.
Sunucularda ise işlemcin sadece görüntüyü işlemek ve veri göndermek, almak için çalışır.
Bunun sebebi bu.
Sunucularda ise işlemcin sadece görüntüyü işlemek ve veri göndermek, almak için çalışır.
Bunun sebebi bu.
35gvm78
Üstün
1.21'i kendi bilgisayarımdaki dünyadan oynadığımda 50 FPS'i geçemiyorum. Ama herhangi bir sunucunun içinde oynadığımda bazen 90 FPS'leri görüyorum ve oyun daha akıcı hale geliyor. Neden böyle?
Bazen sunucularda chunk limitleri oluyor. Özellikle Aternos'ta belki o yüzdendir.
Physic
Üstün
Bazen sunucularda chunk limitleri oluyor. Özellikle Aternos'ta belki o yüzdendir.
Onun ile gram alakası yok. Chunklar sunucuda işlenir. Bilgisayar sadece işlenen veriyi almak, veri göndermek ve görüntü işlemek için çalışır.
- Makaleler
- 7
Yanlış. Oyunu TeamViewer ile bağlanırmış gibi oynamıyorsunuz ki. Dünyayı ve oyundaki olayları sunucu işlese de sonuçta oyunu yine bilgisayar oynuyor. Aradaki fark bu. Görüntüyü işlemekle alakası yok.Siz dünyayı kendi bilgisayarınızda açarsanız. Islemciniz hem arkada Minecraft Java ile yazıldığı için sanal ortam çalıştıracak. Üstüne yaptığınız tüm işlemleri işlemcin işleyecek.
Bunun sebebi bu.
Physic
Üstün
Yanlış. Oyunu TeamViewer ile bağlanırmış gibi oynamıyorsunuz ki. Dünyayı ve oyundaki olayları sunucu işlese de sonuçta oyunu yine bilgisayar oynuyor. Aradaki fark bu. Görüntüyü işlemekle alakası yok.
Tam öyle değil. Oyunda entitylerin yaptığı islevlerin işlenmesi FPS'i düşürüyor zaten. Bu yük sunucuda olunca sizin FPS'iniz daha fazla oluyor.
- Makaleler
- 7
Evet evet ben de bunu kast ediyorum. Görüntü olarak bakmamak lazım olaya ama.Oyunda entitylerin yaptığı islevlerin işlenmesi FPS'i düşürüyor zaten. Bu yük sunucuda olunca sizin FPS'iniz daha fazla oluyor.
Minecraft'ın tek oyunculu modunu oynamak için dünyaya kapalı bir sunucu açıyorsunuz. Minecraft'ın konsol çıktısına bakarsanız ayrıntıları görebilirsiniz. LAN üzerinden oyuncuların size katılmasının bu kadar kolay olmasının sebebi bu, halihazırda bir sunucu + bir istemci çalıştırıyor oluyorsunuz.
Çok oyunculu dünyalara katıldığınızda sadece istemci çalıştırıyorsunuz. Özellikle giriş seviyesi bir işlemciniz varsa arada ciddi bir fark oluyor.
Çok oyunculu dünyalara katıldığınızda sadece istemci çalıştırıyorsunuz. Özellikle giriş seviyesi bir işlemciniz varsa arada ciddi bir fark oluyor.
Physic
Üstün
Evet evet ben de bunu kast ediyorum. Görüntü olarak bakmamak lazım olaya ama.
Ben orada şunu kastettim. Entityleri sunucu işliyor. Burada bilgisayarın görevi sadece dokuları işlemek oluyor. Temel oyun mekaniklerini de işlemci işleyip ona göre istek yollayıp, alıyor.