cleanris

Uzman
Merhaba, kullandığım bütün shaderlarda yaşadığım sorunun çözümünü arıyorum. Ekran resminde gözüktüğü gibi, hangi Shader'ı aktif edersem edeyim, bir türlü bu parlak ve gökyüzündeki pixel bozulmasından kurtulamıyorum. Tonla ayar değiştirdim, shader dosyamdaki 33 Shader'ı tek tek denedim, YouTube gibi platformlarda önerilen shader ve ayarlarını yaptım fakat bu sorunu çözemedim. Yardımcı olabilecek birileri var mı? Sistemim sağlam, 300 mod kurulu paketimde 300-800 FPS arası alıyorum. En iyi shaderları denedim, patato denilen basit shaderları denedim fakat bu parlak ve bozuk görüntüden kurtulamadım. 165Hz ekranım var, pixel sorunu sadece shader açılınca ortaya çıkıyor.

2025-05-21_12.59.16.webp

Görüntü ayarlarından mipmap level düşürülünce pikselleşmeye neden oluyordu. Max değilse maxlamayı deneyin parlaklık içinse görüntü ayarlarındaki parlaklığı kısmak yeterli olmalı. Ayrıca shaderlara girdiğinizde sağ kısımdaki ayarları kurcalamak da etki edecektir.

Görüntü ayarlarından mipmap level düşürülünce pikselleşmeye neden oluyordu. Max değilse maxlamayı deneyin parlaklık içinse görüntü ayarlarındaki parlaklığı kısmak yeterli olmalı. Ayrıca shaderlara girdiğinizde sağ kısımdaki ayarları kurcalamak da etki edecektir.
Parlaklık kısmak çözüm olmadı, halen fazlasıyla parlak. Kalite arttırınca pixellik azalıyor fakat en büyük problem parlaklık, çok fazla göz yoruyor ve bir yerden sonra rahatsız ediyor.

Parlaklık kısmak çözüm olmadı, halen fazlasıyla parlak. Kalite arttırınca pixellik azalıyor fakat en büyük problem parlaklık, çok fazla göz yoruyor ve bir yerden sonra rahatsız ediyor.
Eğer kayıt almayacaksanız monitörün parlaklığını kısmanız yeterli olur. Fakat kayıtta vs. Parlak gözükür

Birşeyi unutmuşum. Eğer bulutlar açık ise kapamayı deneyebilirsin. Shaderda zaten bulut var bu yüzden ayarlardan kapatmak sorun çıkarmaz. Parlaklık onlardan geliyor olabilir.

Son düzenleme:
Eğer kayıt almayacaksanız monitörün parlaklığını kısmanız yeterli olur. Fakat kayıtta vs. Parlak gözükür

Birşeyi unutmuşum. Eğer bulutlar açık ise kapamayı deneyebilirsin. Shaderda zaten bulut var bu yüzden ayarlardan kapatmak sorun çıkarmaz. Parlaklık onlardan geliyor olabilir.
Bulutlar kapalı, dediğiniz gibi bulutları zaten shader getiriyor. Monitör ayarlarımdan parlaklığı biraz kıstım düzeldi gibi oldu fakat bu seferde normal kullanacağım zaman sürekli parlaklık ayarıyla uğraşmam gerekecek. Yine de ufak da olsa oynarken eski parlaklık kalmadı.

Shader ayarlarından Bloom efektini kapatabilirsin. Ayarlar arayüzü aynı mıdır bilmiyorum. Ben de Shader ayarları > Camera kısmında gözüküyor. Bunun dışında bulutlardaki parlaklığı tamamen kapatmıyor. Ama göz yoran o aşırı parlaklık ve bulanıklığı azaltıyor. Meşale vb. ışıklara da etkisi var. Eski oyunlarda en sevmediğim efektir.

2025-05-22_05.15.25.webp

2025-05-22_05.15.56.webp

2025-05-22_05.17.42.webp

Buluttaki sorun oyunun fog(sis) olabilir. Sisi azaltan veya sise etki eden bir Shader ayarı varsa çözebilir.
Biraz daha kurcaladım. Light Shaft ayarını düşürmek de o turuncumsuz ışık efektlerini azaltıyor. Light Shaft ayarını düşürüp, Bloom açarak da oynayabilirsin. Bloom oluşturduğu bulanıklık, LS kapatınca oluşan tırtıklı dokuları törpülüyor.

2025-05-22_05.25.57.webp

Shader paketi de Prims Launcher'de en çok indirilen veya en üstteki artık neye göre çıkıyor bilmiyorum.

2025-05-22_05-21.webp

Son düzenleme:
@1247, zaten daha önce o ayarları falan hepsini denedim, sorunumu çözmedi. Özel olarak shader için NVIDIA renk ayarı bile yaptım ama yine de paylaştığım resimdeki gibi oluyor, hiçbir fark yok yani. Monitör renk ayarlarımı değiştirdim, parlaklık ayarlarımı değiştirdim fakat sadece yerin altına yani mağaralara falan inince shader normalleşiyor. Gökyüzü yine parlak, Nether'a zaten hiç bulaşmıyorum. Oradaki parlaklık CS de flash yemişim gibi :D "Make-Up-Ultra Fast" adında bir shader buldum. Ufak ayarlar yaptım ve parlaklık daha normalleşti, biraz daha ayar yapmaya çalışıp normal bir hale getirmeyi deneyeceğim.

Son düzenleme: