80'ken almadım, 200 oldu aldım. İyi yapmışım. :D
Aslinda bende bir Microsoft hesabimdan indirime girdigi zaman 200 TL gibi bir fiyata almistim. O zamanlar asil fiyati 500 TL idi. Simdi Microsoft o hesaba girmeme izin vermiyor. Bende bir Minecraft'in sitesine bakayim dedim. Boyle bir manzara ile karsilastim.

Bir yandan da çok. Bu ülkenin yarısının 22 bin TL kazandığını unutmamak lazım.
Ailecek tavuk dürüm ayran yeseniz yol parasıyla zaten 1000 lira tutar.

1200 TL çok para değil. 2 hafta sigara içmese birisi rahatlıkla alır. Hoş, sigara içmeyen insan bulmak çok zor artık.

Karesi AAA'sı yok. Oyun oyundur. O kare oyunu 200 saat oynarsın, sıkılmazsın; AAA oyunu 50 saatte bitirirsin, yüzüne bakmazsın. Şimdi hangisi parasını daha çok hak ediyor?
Hâlâ AAA olan hak ediyor. Çünkü AAA olanın yaşattığı deneyimin kalitesiyle, kare oyunun yaşattığı deneyimin kalitesi bir değil.

Karesi AAA'sı yok. Oyun oyundur. O kare oyunu 200 saat oynarsın, sıkılmazsın; AAA oyunu 50 saatte bitirirsin, yüzüne bakmazsın. Şimdi hangisi parasını daha çok hak ediyor?

Hâlâ AAA olan hak ediyor. Çünkü AAA olanın yaşattığı deneyimin kalitesiyle, kare oyunun yaşattığı deneyimin kalitesi bir değil.

Ben Minecraft'ı aldıktan 1 ay(2011 yılında) sonra Skyrim'i almıştım. En son Skyrim'i 10 sene önce oynadım ama Minecraft'ı hala oynuyorum. Şu an bir AAA oyun 80 dolar iken Minecraft hala 30 dolar. Minecraft sahip olduğu serverler, modlar ve en basiti "düz" versiyonu ile normal bir oyuncuya yüzlerce saatlik dolu dolu content sunuyor. Buna hiçbir AAA oyun yetişemez.

Bu süreçte G2A gibi güvenilir key satıcılarından key almanızı öneririm daha ucuz olabiliyor, altını çiziyorum, hesap değil.

Fiyatını TL birimi olarak hak etmiyor; bunun bizimle değil, dandik ekonomiyle alakası var.

Onun dışında Minecraft gayet de alınabilecek bir oyun. Bir kere satın alıp, tüm sürümlerini eksiksiz olarak alan bir oyundan söz ediyoruz. Bir DLC'nin 600-700TL'lere dayandığı bu günlerde, hem indiriml fiyatını hem de bu fiyatı hak ediyor.

Hiçbir oyun da $30'a bu kadar dolu içeriği ve desteği bir arada bu kadar uzun süreli sağlamaz. Minecraft adamdır.