Fiyatını TL birimi olarak hak etmiyor; bunun bizimle değil, dandik ekonomiyle alakası var.

Onun dışında Minecraft gayet de alınabilecek bir oyun. Bir kere satın alıp, tüm sürümlerini eksiksiz olarak alan bir oyundan söz ediyoruz. Bir DLC'nin 600-700TL'lere dayandığı bu günlerde, hem indiriml fiyatını hem de bu fiyatı hak ediyor.

Hiçbir oyun da $30'a bu kadar dolu içeriği ve desteği bir arada bu kadar uzun süreli sağlamaz. Minecraft adamdır.
Tabii ki. Aslina bakarsak bizim ekonomimiz rol oynuyor bu durumda. Ben adamlara laf etmedim.

Minecraft Windows 10 Edition bir aralar 50-100 TL gibi bir şeydi. Fiyatlar anormal seviyede artmış.
Kesinlikle oyle. GTA 5'den bile pahali. Sanarsin GTA 6.

Ayrica bu oyuna adam gibi guncellemede gelmiyor. Adam gibi guncellemeler getirseler, adam gibi gelistirseler neyse diyecegim artsin. Ama bu oyuna o kadar getirilecek seyler varken adamlar ghast icin eyer goturuyor. Bu oyuna o kadar getirilecek seyler varken adamlar mob yumurtalarini boyuyor.

Tamam ekonomi kötü de Microsoft da abartmasın. Böyle yapınca alan mı olacak sanki? Umarım kimse almaz da fiyatı düşürnek zorunda kalırlar.

Bilmem. 1200 TL'ye TL para birimi kullanan ülkelerin eğlence sektöründe başka ne yapabilirsin ki? Minecraft'tan, hatta oyun oynamaktan daha mantıklı bir eğlence alternatifi olmalı ki hak etmesin :)

Asgari ücretin bu denli düşük olduğu bir ülkede, onu geçtim hayatta kalmanın ucu ucuna olduğu bir ülkede insanlar eğlenceden daha çok; giyimi, yemeği vb. önemsiyor. "Eğlenceye" ayıracak ya vakitleri yok, ya bütçeleri yok ya da kısıtlı bütçeleri oluyor genelde. Maslow'un piramidindeki temel basamakları halletsek, hayli hayli verilir :).

Benim dusuncem: Bir ulkede Minecraft alirken bile 100 kere dusunuyorsak, yazik o ulkenin haline. Amerika'da adamlar cikolata alir gibi Minecraft aliyorlar. Bir de bize bak.

Bu zammın geleceği bin yıl öteden belliydi daha ne kadar sabit tutabilirdi ki Microsoft? Oyun belki de 2 yıl içerisinde kaç kez 200 300 liralara düştü.

Bu arada Minecraft'a para verilir mi diyen garip insanlar Sony'nin aynı oyunu 25. kez remaster ettiği woke şölenine her seferinde para veriyordur eminim. :LOL:

Minecraft'in onceki fiyati 500 TL idi. Simdi 1.191 TL ($30) oldu. Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi bekliyorum.

Benim dusuncem: Bir ulkede Minecraft alirken bile 100 kere dusunuyorsak, yazik o ulkenin haline. Amerika'da adamlar cikolata alir gibi Minecraft aliyorlar. Bir de bize bak.

Kaynak: https://www.minecraft.net/en-us/store/minecraft-java-bedrock-edition-pc?tabs={"details":0}

Ben 2023'ün doğum günüm gelmeden önce tam 500 TL'di almıştım hâlâ duruyor bir de mobilde 15 TL'ye almıştım ne ara bu kadar pahalanmış.