Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Vücudun çürümesine neden olabilir, mumyalanıyorlar çünkü.
Sadece mide değil beyin, akciğerler, karaciğer, mide ve bağırsaklar da çıkartılıyor.
Kalp çıkartılmıyor çünkü zekanın ve bilginin kalpte bulunduğuna inanıyorlardı.
Sadece mide değil beyin, akciğerler, karaciğer, mide ve bağırsaklar da çıkartılıyor.
Kalp çıkartılmıyor çünkü zekanın ve bilginin kalpte bulunduğuna inanıyorlardı.
Bahsettiğim şey o değil, vücudun içindeki organın neye yaradığını ve inanışta nelere sebep vereceğini biliyor olmaları şaşırtıcı geliyor.
Hocam Mısır medeniyeti tıp konusunda oldukça gelişmiş bir durumdaydı. Elbette bazı hastalık tedavilerinde belli başlı ilkel yöntemleri vardı ancak bilgisiz değillerdi. Özellikle ilaç yapımında çok ilerlemişlerdi.
- Makaleler
- 7
Tıbbi anlamda o zamanlara göre gelişmiş oldukları için burna sokulan alet bir noktadan sonra eti parçalayarak beyne doğru gidiyordur mantıkken. Yoksa zaten bir yolu yok.
Son düzenleme:
Hocam, illa beyni çıkarmak için yol var mı yok mu diye düşünmüyorlardır sanıyorum.Tıbbi anlamda o zamanlara göre gelişmiş oldukları için burna sokulan alet bir noktadan sonra eti parçalayarak beyne doğru gidiyordur mantıkken.
İlkel lobotomi denilebilir aslında.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Beynin alınması şu sitede açıklanmış; "Demir bir kanca ile burun deliklerinden beyin çıkarılırdı."
Başka bir şekilde çıkarmak gibi bir imkânları da yoktu zaten.
Ayrıca organların çıkarılmasının başlıca sebeplerinden birisi de çürümenin engellenmesidir. Yine şu bağlantıda belirtilmiş;
"Mumyalamanın en önemli aşaması çürümenin engellenmesi için iç organların cesetten çıkarılması ve vücudun çeşitli baharatlar ve palmiye şarabıyla yıkanmasıdır."
Ayrıca organların çıkarılmasının başlıca sebeplerinden birisi de çürümenin engellenmesidir. Yine şu bağlantıda belirtilmiş;
"Mumyalamanın en önemli aşaması çürümenin engellenmesi için iç organların cesetten çıkarılması ve vücudun çeşitli baharatlar ve palmiye şarabıyla yıkanmasıdır."
Son düzenleme:
- Makaleler
- 10
@alperen peki bu bilgilere nasıl erişim sağlayabilmişler? O yıllarda organlar hakkında bilgi birikimi sağlayacak ve inanış yaratacak kadar nasıl öğrenebilmişler ki?
Antik mısırlıların her konuda bilgileri gerçekten çağın ötesinde o zamanlar. Örnek olarak astronomik gelişmeler gösterilebilir. Adamların tarlalarını su basıyor sürekli adamlar oturup düşünüyor neden oluyor diye. İlk ay esaslı takvimi buluyorlar. Ayın gelgit etkisini buluyorlar. Onun dışında aynı şekilde tıpta çok ilerideler. Mumyalama yapa yapa insan anatomisi çıkartıyorlar. Hatta kafatasını açmamak için beyni burundan parça parça çıkartıyorlar.
Beynin alınması şu sitede açıklanmış; "demir bir kanca ile burun deliklerinden beyin çıkarılırdı."
"mumyalamanın en önemli aşaması çürümenin engellenmesi için iç organların cesetten çıkarılması ve vücudun çeşitli baharatlar ve palmiye şarabıyla yıkanmasıdır."
Osmanlı zamanında da mumyalama yapılan padişahlar var. Hatta sefer sırasında ölen kanuninin organları çıkartılıp günümüz Budapeşte civarına gömülmüş olması gerekli.
Son düzenleyen: Moderatör:
Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
@NightWist Evet, bahsettikleriniz gerçekten zamanın ötesinde. O zamanın Mısırlıları bugün yaşasalardı Dünya nasıl bir yer olurdu merak ediyorum.
Antik Mısır'a zaten meraklıydım ama Assassin's Creed Origins oynarken gördüğüm her şeyi araştırıp öğrenesim geliyor.
Meraklısı olana öneririm.
Oyunda mumyalama yapılma anına denk geldim.
Bir kanca kullandı.
Antik Mısır'a zaten meraklıydım ama Assassin's Creed Origins oynarken gördüğüm her şeyi araştırıp öğrenesim geliyor.
Meraklısı olana öneririm.
Oyunda mumyalama yapılma anına denk geldim.
Bir kanca kullandı.
Son düzenleme: