dnmezhuseyin

Başarılı
TP-Link RE605X almayı düşünüyorum bunu almışken modemimi de değiştireyim dedim ve modem konusunda aşırı kararsız kaldım TP-Link sitesinde WI-FI6 modem olarak sadece Archer VX1800v gözüküyor modemi de TP-Link almayı düşünüyorum uyumlu olsun diye.
Şu anda sadece TurkNet zamanından kalma T50b modemi var.

Bağlantım VDSL:
RX: 99721 TX: 20478 (Kbps)

Son düzenleme:
TP-Link RE605X almayı düşünüyorum bunu almışken modemimi de değiştireyim dedim ve modem konusunda aşırı kararsız kaldım TP-Link sitesinde WI-FI6 modem olarak sadece Archer VX1800v gözüküyor modemi de TP-Link almayı düşünüyorum uyumlu olsun diye.
Şu anda sadece TurkNet zamanından kalma T50b modemi var.

Bağlantım VDSL:
RX: 99721 tx: 20478 (Kbps)

Modeminin yanına mesh sistem almanı öneririm router ve Wi-Fi genişleticiye ihtiyacın yok.
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-cudy-m3000-3000-mbps-2-li-fiyati,757931664.html
Bu cihazı alabilirsin donanım olarak çok iyi ayrıca OpenWrt destekliyor eğer OpenWrt kurarsan cihazın ülke kısıtlamasını kaldırıp maksimum sinyal değerinde çalıştırabilirsin bu arada evin kaç m² ve çekmesini istediğin yer ve modem arasında kaç duvar var ona göre 2'li ya da 3'lü olarak alman gerekebilir.

2 tane karşılıklı daireye sahibim diğer dairenin mutfak ve oturma odasında wifi çekse yeterli benim için ayrıca router değilde direkt modemi geliştirmek değiştirmek istiyorum 4-5 duvar + 2 çelik kapı var

Deco mesh ile genişletmek nasıl olur acaba

Modeminin yanına mesh sistem almanı öneririm router ve Wi-Fi genişleticiye ihtiyacın yok.
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-cudy-m3000-3000-mbps-2-li-fiyati,757931664.html
Bu cihazı alabilirsin donanım olarak çok iyi ayrıca OpenWrt destekliyor eğer OpenWrt kurarsan cihazın ülke kısıtlamasını kaldırıp maksimum sinyal değerinde çalıştırabilirsin bu arada evin kaç m² ve çekmesini istediğin yer ve modem arasında kaç duvar var ona göre 2'li ya da 3'lü olarak alman gerekebilir.
OpenWrt Yaptığım zaman VDSL de 100mbs üstüne çıkabilecek miyim? tüm operatörler 100mbs veriyor bulunduğum binaya

Son düzenleme:
2 tane karşılıklı daireye sahibim diğer dairenin mutfak ve oturma odasında Wi-Fi çekse yeterli benim için ayrıca router değil de direkt modemi geliştirmek değiştirmek istiyorum 4-5 duvar + 2 çelik kapı var.

Deco mesh ile genişletmek nasıl olur acaba.

OpenWrt yaptığım zaman VDSL de 100Mbps üstüne çıkabilecek miyim? Tüm operatörler 100Mbps veriyor bulunduğum binaya.

Deco mesh bu cihazdan donanım olarak kötü bu cihazın donanımı ona göre çok daha güncel ve iyi tek negatif yönü yazılımı onu da cihazla gelen orijinal yazılımın yerine OpenWrt kurarak telafi ediyorsun.
Hayır VDSL hızın artmaz o hız altyapın ile alakalı ama çekim gücü artacağı için Wi-Fi'dan kaynaklanan doğal hız düşüşü minimum olur ve ileride evine fiber altyapı gelirse bu cihazı o altyapıda da kullanabilirsin.

Deco mesh bu cihazdan donanım olarak kötü bu cihazın donanımı ona göre çok daha güncel ve iyi tek negatif yönü yazılımı onu da cihazla gelen orijinal yazılımın yerine OpenWrt kurarak telafi ediyorsun.
Hayır VDSL hızın artmaz o hız altyapın ile alakalı ama çekim gücü artacağı için Wi-Fi'dan kaynaklanan doğal hız düşüşü minimum olur ve ileride evine fiber altyapı gelirse bu cihazı o altyapıda da kullanabilirsin.
Peki modem olarak bir önerin var mı değiştirmeli miyim?

Peki modem olarak bir önerin var mı değiştirmeli miyim?

Hayır modem değişimine gerek yok sana attığım gibi OpenWrt destekli mesh sistemi lazım sonra da modemi köprü moduna alıp bir mesh cihaza kablo ile bağlaman geriye kalan mesh cihazlarda kablo ile bağlı olan mesh cihazına kablosuz olarak bağlanacak böylece modem sadece internet veren bir cihaza dönüşecek kablo ile bağlı olan mesh ise ana cihaz haline gelip her şeyi yönetecek.

Hayır modem değişimine gerek yok sana attığım gibi OpenWrt destekli mesh sistemi lazım sonra da modemi köprü moduna alıp bir mesh cihaza kablo ile bağlaman geriye kalan mesh cihazlarda kablo ile bağlı olan mesh cihazına kablosuz olarak bağlanacak böylece modem sadece internet veren bir cihaza dönüşecek kablo ile bağlı olan mesh ise ana cihaz haline gelip her şeyi yönetecek.
teşekkür ederim 3'lü set alabilirim daha iyi olur benim için OpenWrt için direkt bu modeme özel video var mı yoksa techolay youtube'daki videolar ile çözebilir miyim bu işlemi?

Teşekkür ederim 3'lü set alabilirim daha iyi olur benim için OpenWrt için direkt bu modeme özel video var mı yoksa Techolay YouTube'daki videolar ile çözebilir miyim bu işlemi?

Aslında kolay bir kurulumu var tek yapman gereken cihaz arayüzüne girip güncelleme kısmından güncelleme dosyası ile OpenWrt'yi kurman buradan M3000 V1 dosyasını indirebilirsin sonrasında OpenWrt'yi kurduğunda 192.196.1.1 adresine girip bu dosya ile System kısmına gelip flash Firmware kısmına girip flash New Firmware'den indirdiğin dosyayı bulup cihazı güncellemen sonrasında cihaz kullanıma hazır hale gelecek ama bu işlemi 3 cihazada yapman gerekiyor bunları yaptıktan sonra Wi-Fi ayarlarını da anlatırım.

Son düzenleme:
Tamamdır siparişini veriyorum

Biraz çilelide olsa siparişini verdim şimdi OpenWrt kurduğumda bana avantajları neler olacak?

Son düzenleme:
Tamamdır siparişini veriyorum.

Biraz çilelide olsa siparişini verdim şimdi OpenWrt kurduğumda bana avantajları neler olacak?

Wi-Fi gücünü arttırma en başlıca özelliği olacak onun dışında DoH DNS eklentisini kurup engelsiz ve daha iyi bir internet deneyimi elde edeceksin ayrıca SQM uygulamasıyla bufferbload denilen ping ve ping değerini arttıran bu sorunu da çözmüş olacaksın.