Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anonim

Başarılı
Yer
Zonguldak
Evde kullanmadığım modemi, sinyal güçlendirmek için kullanmam mümkün mü? Mümkün ise nasıl yapmalıyım? Hangi adımları uygulamalıyım? Bilen biri yardımcı olursa, çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, destekliyor:

Zaten bir modeminiz varsa veya internetiniz doğrudan bir Ethernet duvar prizinden geliyorsa, Kablosuz Yönlendirici moduna geçebilirsiniz. Kurulumu tamamlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Donanımı bağlayın ve yönlendiricinin başlaması için yaklaşık 1 dakika bekleyin.

1710414205444.webp

2. Cihazınızı yönlendiricinin LAN4/WAN bağlantı noktasına bir Ethernet kablosu ile bağlayın veya kablosuz olarak bağlanın.
  3. Bir web tarayıcısı başlatın ve http://tplinkmodem.net veya 192.168.1.1 yazın. Oturum açmak için hem kullanıcı adı hem de şifre olarak admin (tümü küçük harf) kullanın.
    • Not: SSID (ağ adı) ve Kablosuz Parolası ürün etiketindedir.
  4. Operation Mode'a gidin ve Wireless Router Mode'u seçin. Yeniden başlattıktan sonra, Network > WAN Settings'e gidin ve kurulumu bitirmek için Add New'e tıklayın.
Mümkün fakat modem eski ise ve evdeki internet yüksek bir mbps değerine sahip ise tam verim ile internet ağını genişletemeyecektir. Ben de bir dönem eski modem ile evin uzak kalan kısımları için ağ genişletmiştim fakat çok verim alamadık ve vazgeçtik o işten.

Uygun fiyata alacağın Xiaomi Wi-Fi repeater daha çok iş yapar.

Ben routerlardan ümidi kestim. Yüksek Mbps değerine ve 1 ms modeme sahibim ancak ne hikmetse PC'yi routere bagladığımda jitter uçuyor ping 3000leri görüyor. Oyun için router almayın bence dengeli değil sinir olursunuz.

Ben routerlardan ümidi kestim. Yüksek Mbps değerine ve 1 ms modeme sahibim ancak ne hikmetse PC'yi routere bagladığımda jitter uçuyor ping 3000leri görüyor. Oyun için router almayın bence dengeli değil sinir olursunuz.

Hocam ethernet ile ilgili problem (router ve/veya client) olabilir.

İyi bir router ortalama bir modemden kat kat iyidir.

Hocam bilmiyorum sizce konuyu açan arkadaş gibi eski modemi router olarak kullansam daha iyi performans alır mıyım?

@Recep Baltaş 'ın da dediği gibi her modem router olarak kullanılamayabilir.

Misal ben kendimden örnek vereyim;

Kablonet'in Infinity 401 modem'inden hiç memnun değildim. Infinity401'i bridge mode'a aldım; Keenetic Hopper temin edip tüm yükü Keenetic'e verdim. Infinity ise internet sağlıyor sadece.

Kör noktalar vardı performans açısından onu da Keenetic Buddy 4 ile MESH sistemine ekledim. Tek SSID ile mis gibi wi-fi sistemi kurdum evde.