Üşengeçliklerinden buna basıp yayınlıyorlar, "sürümüdür" kelimesi "sürü müdür?" oluyor. Niye ya?
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Ege Bey bunların farkında olan moderasyonu üşengeçlikle itham etmez, edene de çanak tutmaz. Hatamız varsa üstünü örtecek değiliz, kabul ederiz. Etmişliğim de vardır çok şükür, bilen bilir. Hiç birimiz burnu yukarıda kibirli insanlar değiliz. Burada haksızlık var, bir veya birkaç hata yüzünden tüm moderasyon haksız yere büyük büyük laflarla itham ediliyor. Ben öyle oturup mesajımı her alıntılayana tek tek cevap vermeyeceğim. Düşüncelerimi aktardım, herkesten biraz adalet ve vicdan rica ediyorum.
Bence emeklerinizin herkes farkında. Hangi moderatörün düzenleme yaptığını göremediğimiz için, ortaya saldırmakta oldukça haklı olduğumuzu düşünüyorum. Durum böyleyken de vicdanlı ve adaletli olmamız beklenmez. Ben büyük bir hata gördüysem, belirtmek zaten oldukça normal bir şey. Buna “Vicdanlı ve adaletliyizKurunun yanında o kadar kolay yaşı da yakıyorsunuz ki insan bazen hayret ediyor. Önünüze gelen ve okuduğunuz her konunun böyle düzgün ve anlaşılır olarak açıldığını falan mı düşünüyorsunuz? Büyük harf kullanmadan, cümlelerini nokta ile bitirmeyi bırak virgül ile ayırmayan, yan yana 50 kelimeyi ipe dizer gibi dizip onaya yollayanlar var arkadaşlar. Kelimeden ayrılmayan bağlaçlarla, noktalama işareti konmamış cümle sonlarıyla, en kötüsü ne anlatmaya çalıştığını kelimelerle ifade edemeyen kullanıcının konusunu anlaşılır hale getirmeyle uğraşırken "sürümüdür" yerine "sürü müdür" yapmışız özür dileriz! Biraz vicdan ya, birini eleştirmek en kolayıdır yapar geçersin. Arka planda yapılan işleri düşünen yok, burada moderasyon düzen sağlamayı sadece bir gün bıraksa forumun nasıl çöplüğe döndüğünü gözünüzle görürsünüz. Bunu hatırlayanlar vardır, Technopat zamanında bir gün moderasyona ara verdi. Oranın ne hale döndüğünü hatırlayan yazsın. Sözün özü eleştiri yaparken de biraz vicdanlı ve adaletli olun. Hiç birimiz hatasız iş yaptığımızı söylemiyor ve kendimizi savunmuyoruz. Hatalarımız var ve olacaktır da ancak bir tane hatayı içinden ayıklayıp hepimize birden üşengeçlikten böyle yapıyorlar da demeyin. @uintptr Bu adam gece uykumdan kalkıp konu onaylıyorum derken mübalağa yapmıyor arkadaşlar. Yapılan fedakarlıklara karşı biraz özverili olun, sizden istediğim şahsım adına sadece bu.
Ayrıca madem bir üyenin mesajları düzenlenmeyecek seviyede zor, üyeyi uyarabilirsiniz. Ben cümleleri çok uzun yazdığım için uyarı almıştım, şu an ona dikkat etmeye başladım. Rapor sistemi yoluyla zaten üyenin kendisine bunu belirtiyorsunuz. Üye bunu yapmamaya devam mı ediyor? Cezasını verin. Gelip de hakkınızda oluşturulan şikayetlere “Önünüze gelen ve okuduğunuz her konunun böyle düzgün ve anlaşılır olarak açıldığını falan mı düşünüyorsunuz? Büyük harf kullanmadan, cümlelerini nokta ile bitirmeyi bırak virgül ile ayırmayan, yan yana 50 kelimeyi ipe dizer gibi dizip onaya yollayanlar var arkadaşlar. Kelimeden ayrılmayan bağlaçlarla, noktalama işareti konmamış cümle sonlarıyla, en kötüsü ne anlatmaya çalıştığını kelimelerle ifade edemeyen kullanıcının konusunu anlaşılır hale getirmeyle uğraşırken "sürümüdür" yerine "sürü müdür" yapmışız özür dileriz! Biraz vicdan ya, birini eleştirmek en kolayıdır yapar geçersin.”
@Lotr Manyağı (yazan kişi)
Dememelisiniz. Çünkü sizin şikayetçi olduğunuz şeyi, siz bize yapmış oluyorsunuz.
“Burada haksızlık var, bir veya birkaç hata yüzünden tüm moderasyon haksız yere büyük büyük laflarla itham ediliyor.”
@Lotr Manyağı (yazan kişi)
Herkesin kendi emeğine saygım var. Baştan sona okuyan moderatör olduysa, mesajımı dikkate aldığı için teşekkür ederim.
Son düzenleme:
Hangi moderatörün düzenleme yaptığını göremediğimiz için ortaya saldırmakta oldukça haklı olduğumuzu düşünüyorum.
Hayır. Haklılık payı yok. Hangi moderatörün düzenleme yapabildiğini görseydik bu sefer de yanlış yapan moderatörün üstüne yürürlerdi. Bu hiçbir zaman için şaşmaz ve hiçbir zaman için kimseyi tam anlamıyla memnun, mutlu edebilmek mümkün değil. O yüzden bazı şeyleri ciddiye almadan yolumuza devam etmek gerekiyor, yapacak başka bir şey yok.
O üyelerin elinde. Madem kimse üstüne suçun atılmasını istemiyor, çözüm bu. Moderatör haklıysa kimse laf edemez moderatörlere zaten. Üyenin hakkı olan bu.Hayır. Haklılık payı yok. Hangi moderatörün düzenleme yapabildiğini görseydik bu sefer de yanlış yapan moderatörün üstüne yürürlerdi. Bu hiçbir zaman için şaşmaz ve hiçbir zaman için kimseyi tam anlamıyla memnun, mutlu edebilmek mümkün değil. O yüzden bazı şeyleri ciddiye almadan yolumuza devam etmek gerekiyor, yapacak başka bir şey yok.
Birde moderatörlerin rahatsız olduğu şeyi moderatörler de üyelere yapıyor. Tek üyenin hatası yüzünden ben, ya da biz suçlu oluyoruz. Foruma yeni bir emoji gelirse ve ben bunu beğenmezsem, “isteyen de sizdiniz” oluyor. Bir üye çok büyük bir hata yaptıysa, şikayet konularında “siz de şöyle böyle yaptınız” oluyor.Hayır. Haklılık payı yok. Hangi moderatörün düzenleme yapabildiğini görseydik bu sefer de yanlış yapan moderatörün üstüne yürürlerdi. Bu hiçbir zaman için şaşmaz ve hiçbir zaman için kimseyi tam anlamıyla memnun, mutlu edebilmek mümkün değil. O yüzden bazı şeyleri ciddiye almadan yolumuza devam etmek gerekiyor, yapacak başka bir şey yok.
@1589, daha önce farklı sitede görev alıp almadığınızı bilemiyorum da almadığınızı düşünüyorum çünkü alsaydınız üyeleri hiçbir zaman memnun etmenin mümkün olmayacağını bilirdiniz. Demin yeşil foruma göz gezdiriyordum. Yeşil forumda "gereksiz mesaj" cezasının gereksiz olduğunu savunan vardı en basitinden. Üyeleri hiçbir zaman memnun etmek mümkün değil. Ayrıca moderatörler sizin maaşlı çalışanınız mı da yaptıklarını kontrol edeceksiniz? Bu hakkı kendinizde nasıl görebiliyorsunuz?
Ben forumun bir üyesiyim ve moderasyon tarafında bir hata var. Moderatörler hakkını savunuyor, üyeler de kendi hakkını savunuyor.@1589, daha önce farklı sitede görev alıp almadığınızı bilemiyorum da almadığınızı düşünüyorum çünkü alsaydınız üyeleri hiçbir zaman memnun etmenin mümkün olmayacağını bilirdiniz. Demin yeşil foruma göz gezdiriyordum. Yeşil forumda "gereksiz mesaj" cezasının gereksiz olduğunu savunan vardı en basitinden. Üyeleri hiçbir zaman memnun etmek mümkün değil. Ayrıca moderatörler sizin maaşlı çalışanınız mı da yaptıklarını kontrol edeceksiniz? Bu hakkı kendinizde nasıl görebiliyorsunuz?
Eğer moderatörlerin yaptığı her şey gizli kalacaksa bana kendimi savunabileceğim bir şey bırakmıyorlar. Çünkü yetersizim, yeterli bilgiler yok elimde. Moderatörler istediği suçlamayı üyeye yapabilir. Konu bize geldiğinde, moderatörle ilgili bir şikayet belirtemiyoruz. Her şikayetimiz bir suçlama, vicdansızlık oluyor.
Ben zaten bu konudan ilerleyerek şikayetlerimi belirttim. Moderatörlere cevap vermek istedim.Yanlış yaptığınız nokta var: Moderatör şikayetini moderatöre belirtiyorsunuz da moderatöre belirtmeyeceksiniz. Yöneticilere belirtmeniz gerek. @Enes3078 ilgileniyordu diye hatırlıyorum. Eğer sıkıntı varsa gerekli işlemleri yapacaktır, yapmamazlık edeceğini sanmıyorum.
Karşı çıktığı kısım bu konuda değil, @Oreki'nin önerisinde ama silmişler mesajları. Wayback Archive var en azından. "Raporlayabilirsiniz" diyor ama bu durum uzun makalelerde mantıksız. Tonlarca yazı içerisinden en küçük bir yazım yanlışını bulmaya çalışmak eminim ki onlar için de zahmetli olur.Konuyu baştan aşağı tekrar okudum, karşı çıktı dedigin kısımlarda da kendisine gelen sorulara cevap veriyor.
Bence de yasaklanmalı.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347