Üşengeçliklerinden buna basıp yayınlıyorlar, "sürümüdür" kelimesi "sürü müdür?" oluyor. Niye ya?
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
- Makaleler
- 4
Ben de anlamadım. Mesajlarda da bir şey yoktu.Burada kısmen @uintptr de haklı ama, belirtildiği gibi moderasyon ekibini bir bütün olarak görüyoruz fakat "insiyatif" konusundan dolayı her moderatör aynı değil, kararları ve eylemleri aynı değil. Tabii gizlilik ile kim olduğunu bilemiyoruz ki bu en doğrusu fakat bu şekilde ironi bile olsa sorarak açıklamaya düşürmüş kişiyi. E @uintptr yapmıyorsa diye eleyip diğer moderatörlere karşı tutulup taraf alabilir, aynı şekilde onları da deneyebilir üye.
Benim asıl merak ettiğim olay dünkü konu neden kapatılıp mesajlar silindi.
Kurunun yanında o kadar kolay yaşı da yakıyorsunuz ki insan bazen hayret ediyor. Önünüze gelen ve okuduğunuz her konunun böyle düzgün ve anlaşılır olarak açıldığını falan mı düşünüyorsunuz? Büyük harf kullanmadan, cümlelerini nokta ile bitirmeyi bırak virgül ile ayırmayan, yan yana 50 kelimeyi ipe dizer gibi dizip onaya yollayanlar var arkadaşlar. Kelimeden ayrılmayan bağlaçlarla, noktalama işareti konmamış cümle sonlarıyla, en kötüsü ne anlatmaya çalıştığını kelimelerle ifade edemeyen kullanıcının konusunu anlaşılır hale getirmeyle uğraşırken "sürümüdür" yerine "sürü müdür" yapmışız özür dileriz! Biraz vicdan ya, birini eleştirmek en kolayıdır yapar geçersin. Arka planda yapılan işleri düşünen yok, burada moderasyon düzen sağlamayı sadece bir gün bıraksa forumun nasıl çöplüğe döndüğünü gözünüzle görürsünüz. Bunu hatırlayanlar vardır, Technopat zamanında bir gün moderasyona ara verdi. Oranın ne hale döndüğünü hatırlayan yazsın. Sözün özü eleştiri yaparken de biraz vicdanlı ve adaletli olun. Hiç birimiz hatasız iş yaptığımızı söylemiyor ve kendimizi savunmuyoruz. Hatalarımız var ve olacaktır da ancak bir tane hatayı içinden ayıklayıp hepimize birden üşengeçlikten böyle yapıyorlar da demeyin. @uintptr Bu adam gece uykumdan kalkıp konu onaylıyorum derken mübalağa yapmıyor arkadaşlar. Yapılan fedakarlıklara karşı biraz özverili olun, sizden istediğim şahsım adına sadece bu.
Bunların herkes farkında zaten ve beklediğimiz cevap bu değil, o kadar uzunca yazılmış makale konularının çöp olduğu durumlar da var, üyeler de emek vermiyor mu? Veriyor. Düzelt tuşunu basıp geçen var ise yapmasın, yapıyorsa da ardından düzgünce kontrolünü de yapsın diyoruz.Kurunun yanında o kadar kolay yaşı da yakıyorsunuz ki insan bazen hayret ediyor. Önünüze gelen ve okuduğunuz her konunun böyle düzgün ve anlaşılır olarak açıldığını falan mı düşünüyorsunuz? Büyük harf kullanmadan, cümlelerini nokta ile bitirmeyi bırak virgül ile ayırmayan, yan yana 50 kelimeyi ipe dizer gibi dizip onaya yollayanlar var arkadaşlar. Kelimeden ayrılmayan bağlaçlarla, noktalama işareti konmamış cümle sonlarıyla, en kötüsü ne anlatmaya çalıştığını kelimelerle ifade edemeyen kullanıcının konusunu anlaşılır hale getirmeyle uğraşırken "sürümüdür" yerine "sürü müdür" yapmışız özür dileriz! Biraz vicdan ya, birini eleştirmek en kolayıdır yapar geçersin. Arka planda yapılan işleri düşünen yok, burada moderasyon düzen sağlamayı sadece bir gün bıraksa forumun nasıl çöplüğe döndüğünü gözünüzle görürsünüz. Bunu hatırlayanlar vardır, Technopat zamanında bir gün moderasyona ara verdi. Oranın ne hale döndüğünü hatırlayan yazsın. Sözün özü eleştiri yaparken de biraz vicdanlı ve adaletli olun. Hiç birimiz hatasız iş yaptığımızı söylemiyor ve kendimizi savunmuyoruz. Hatalarımız var ve olacaktır da ancak bir tane hatayı içinden ayıklayıp hepimize birden üşengeçlikten böyle yapıyorlar da demeyin. @uintptr Bu adam gece uykumdan kalkıp konu onaylıyorum derken mübalağa yapmıyor arkadaşlar. Yapılan fedakarlıklara karşı biraz özverili olun, sizden istediğim şahsım adına sadece bu.
Bazen mi? Neredeyse her gece 2-4 sularında konu açıyorum aradan max 15 dakika geçtikten sonra onaylanıyor. Technopat'ta 50 yetkili olmasına rağmen orada bile sabah anca onaylanirken kendi hakkını yememelisin.Gece bazen sırf konu onaylamak, insanlara yardım etmek veya raporları çözmek için uykumdan feragat ettiğim saatler var. Gece saatlerinde benden başka yetkili çok nadir görürsünüz bu arada. Bundan şikayetçi miyim? Kesinlikle hayır. Nadiren bile kullandığım bir buton için bu kadar iğneleyici lafları sadece haketmediğimi düşünüyorum. Bu yorumumdan sonra eski uintptr'yi de bulamayacağınızı belirtiyor, herkese keyifli günler diliyorum.
Bosuna bekci dememiştim zamanında. Bir ara yanlış anlaşılma oldu, o da çözüldü insanlık hali, kolay bir görev değil sonuçta, sinirlendim mi? Evet ama çözüldüğü icin sorun kalmadı, insanlık hali.
Burada konu sadece butonken; 1 Nisan'da olduğu gibi ve farklı konularda, yerlerde de doğrudan hedef gösterilmeni dogru bulmadım. Robot değilsiniz, herkesin bir sabrı var elbette. Buradaki etikette tuzu biberi oldu gibi bir şey.
I feel you bro.
Bir gün göğlere sığdıramayan ertesi gün bir bakmışsın en ufak hatanı görüp de veya kendi düşüncesi değiştiğinden bütün inisiyatifleri unutur yerden yere vurur. Durum realde de böyleyken bir de internet mecrasinda kimse kimseyi bilmiyor o yüzden çok da şaşırmamak gerekiyor bazı durumlara.
Ağzımızda kuş tutsanız bile herkesi memnun edemiyoruz, bkz; Nasreddin Hoca, eşek fıkrası...
Buton konusunu kullaniyorsun demiyorum ama geliştirilene kadar kimsenin kullanmaması taraftarıyım, üyenin de emeği ve zamanı gidiyor ve düzgün sunum olmasını istemesi hakkı. Gerçi bu sıralar ekstra özen gösteriliyor, hatalıysam söyleyin.
Karınca gibi adamsın, çizgiyi bozmaya ve samimiyeti bitirmeye hic gerek yok. O yüzden Future ve 21 paylaşmaya devam.
Son düzenleme:
Bunların herkes farkında zaten ve beklediğimiz cevap bu değil, o kadar uzunca yazılmış makale konularının çöp olduğu durumlar da var, üyeler de emek vermiyor mu? Veriyor. Düzelt tuşunu basıp geçen var ise yapmasın, yapıyorsa da ardından düzgünce kontrolünü de yapsın diyoruz.
Ege Bey bunların farkında olan moderasyonu üşengeçlikle itham etmez, edene de çanak tutmaz. Hatamız varsa üstünü örtecek değiliz, kabul ederiz. Etmişliğim de vardır çok şükür, bilen bilir. Hiç birimiz burnu yukarıda kibirli insanlar değiliz. Burada haksızlık var, bir veya birkaç hata yüzünden tüm moderasyon haksız yere büyük büyük laflarla itham ediliyor. Ben öyle oturup mesajımı her alıntılayana tek tek cevap vermeyeceğim. Düşüncelerimi aktardım, herkesten biraz adalet ve vicdan rica ediyorum.
Bunu ben de merak ediyorum.Benim asıl merak ettiğim olay dünkü konu neden kapatılıp mesajlar silindi.
Ege Bey bunların farkında olan moderasyonu üşengeçlikle itham etmez, edene de çanak tutmaz. Ben öyle oturup mesajımı her alıntılayana tek tek cevap vermeyeceğim. Düşüncelerimi aktardım, herkesten biraz adalet ve vicdan rica ediyorum.
Ben de olabildiğince pozitif biçimde yaklaşmaya çalışıyorum ama madem öyle açıklayayım. Öncelikle bu görevi kabul eden sizsiniz, artık gönüllü müdür yoksa ücrete geçmiş midir orasını bilemiyorum fakat sonuç olarak kabul ediyorsunuz. Haliyle, bu yaptığınız şeyler normal şeyler ve emeğinizi de tebrik ederim. Eleştirdiğimiz kısımlar da sizin eksik noktalarınız. Eksik noktaları kapatmak kişi açısından da bir gelişimdir, bu şekilde savunma yapmak hiçbir işe yaramaz.
Normalde Technopat örneği vermeme gerek bile yok fakat madem verdiniz, oranın moderasyonu bu şekilde bir hata yapmakta mı? Ha insanlık halidir arada kaçar, ona bir şey demiyorum fakat genel olarak bu butonun yarattığı bir soruna değiniyorum. Onu geçtim mesajları silip konuyu kilitlemek ayrı garip bir durum herhangi bir aykırı olay olmamasına rağmen.
Hatalarımız var ve olacaktır da ancak bir tane hatayı içinden ayıklayıp hepimize birden "Üşengeçlikten böyle yapıyorlar." da demeyin.
"Üşengeçlikten böyle yapıyorlar." konusunda size katılıyorum. Bu şekilde itham etmeye gerek yok.
Olay şu ki, bu konu bir değil birçok hata yüzünden buraya vardı. Butonun yol açtığı hatalar.
Kelimeden ayrılmayan bağlaçlarla, noktalama işareti konmamış cümle sonlarıyla, en kötüsü ne anlatmaya çalıştığını kelimelerle ifade edemeyen kullanıcının konusunu anlaşılır hale getirmeyle uğraşırken "sürümüdür" yerine "sürü müdür" yapmışız, özür dileriz!
Yapan siz değilsiniz, asıl sıkıntı o. Siz olsanız "sürümüdür." ifadesini "sürü müdür?" ifadesine çevirmezsiniz. İçeriği üreten üyenin gözüyle bakın bir de: Onca satırın içinde böyle küçük bir hatayı göremese öylece kalacak ve okuyanların gözünde garip duracak.
Yakınılan durum, düzgün içeriği butonun bozması. Sizin de deyiminizle "kurunun yanında yaş da yanıyor." Bozuk içeriği düzeltmenize laf etmedik asla, o konuda ellerinize ve emeğinize sağlık.
Konuya karşı çıktığı için ona sordum ilk önce. Hakkını helal etsin, direkt hedef gösterdiğim için suç benim.Tabii gizlilik ile kim olduğunu bilemiyoruz ki bu en doğrusu fakat bu şekilde ironi bile olsa sorarak açıklamaya düşürmüş kişiyi. E @uintptr yapmıyorsa diye eleyip diğer moderatörlere karşı tutulup taraf alabilir, aynı şekilde onları da deneyebilir üye.
Onun ne düşündüğünü bilmem ama senin de ithamların çok ağır dostum. Konuyu baştan aşağı tekrar okudum, karşı çıktı dedigin kısımlarda da kendisine gelen sorulara cevap veriyor.Konuya karşı çıktığı için ona sordum ilk önce. Hakkını helal etsin, direkt hedef gösterdiğim için suç benim.
Neyse, hakli olsan bile ortada netlik yokken direkt kalp kırmaktan cekinmiyorsun, kiskirtiyorsun da aynı zamanda.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.