Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeşil forumda her ne kadar daha fazla aktif olsam da her geçen gün açılan hiçbir forum öneri konusunun dikkate alınmayışı beni soğutuyor oradan.
İşimizi kolaylaştırmak için bir öneri sunuyoruz güzelde bir artı sayısı yakalıyor 5 kere sonuç nedir diye soruyoruz ''gak guk falandı filandı'' diyor maalesef üst merciler...
Eğer burası diğer foruma yaklaşırsa saniye başı bildirim düşüp beni bağımlı ederse kök salabilirim. Ekipman vb. önerilerini kolaylaştırmak için aklıma bir sürü fikir geliyor bir anlık. Onları unutmazsam öneriyi halka sunarız. :)

Aslında bu tuşa gram ihtiyacımız yoktu. Sonuçta insan, kendi dilini bilmeli. Teknolojiyle uzaktan yakından alakası olmayanlar için belki ama onun dışında gram kullanmadığım bir tuştu. Kaldırılması bende öyle aman aman bir etki yaratmadı. Aksine, forum içerisinde oluşan sorunları çözen bir şey oldu. Bunu dediğim için bana laf edebilirsiniz ama üstte açıkladım ne olduğunu.

Bence konu açmada değil de özellikle yorumlarda ve cevaplarda ufak tefek yazım yanlışlarına ceza gelmemeli. Elbette baştan sona göze batan şekilde yazım yanlışı yapılmış cevaplara gelmeli. Mesela bir sözcükte -de , -da gibi eklerde hata yapmış birine ceza gelmemeli. Düzelt uyarısı gelebilir mesela veya dikkatli ol uyarısı gelebilir. 2-3 kere dikkatli ol uyarısı gelene de ceza verilebilir.

Üşengeçliklerinden buna basıp yayınlıyorlar, "sürümüdür" kelimesi "sürü müdür?" oluyor. Niye ya?
Haklısın, ama herkes Türk dil ve yazım kurallarını çok iyi bilmeyebiliyor. Bu nedenle, bu forumu kullanabilmeleri için biraz Türkçe dersine ihtiyaçları olabilir. Gönül ister ki herkes Güzel Türkçemizin yazım kurallarını ihlal etmeden güzel ve anlaşılır konular açabilse ve yardım istese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelmesinler daha iyi. Eğer üye, cümleye büyük harfle başlayamayıp nokta koyamıyorsa ne yapalım?
Bunu söylemek biraz gaddarca. Yeni üyeler için bu düzeltme butonu ders niteliğindeydi. Hiç olmazsa nerede yanlış yaptığını tespit edebiliyorlardı ve iyi anlıyorlardı. Şimdi bu buton kalktı ve yeni üyelerin ister istemez canı sıkılacak, ceza yiyeceklerinden ötürü. Benim için sorun yok, fakat bazı üye arkadaşlarımın işine yarıyordu. Ben de bu butonu bir hata yaptıysam, ilk önce gözden geçiririm, daha sonra düzeltme butonuna bırakırım işi. Öyle ki, benim gözümden kaçan bir şey varsa, o düzeltsin. Ben bu forum olmadan önce Technopat'taydım, sen de Technopat'taydın öyle hatırlıyorum. Yanlışsam düzelt. Biz yabancılık çekmeyiz, çünkü oranın kuralına alışmışız. Demem o ki, yeni üyeler için bir facia, ceza ala ala canı sıkılacak.

Hocam o kadar da değil AB Düzelt benim işime yarıyordu çünkü misal PC'de düzgün şekilde yazıyordum sonra ona tıklıyordum hemen gerekli yerleri büyük yapıyordu. Şimdi o gitti cidden yükümüz arttı bana kalırsa tamam telefonda büyük yazıyor ama PC'de biz tıklamazsak yazmıyor.
Sende Technopat'taydın, Leon hocam. Seninle konuşmuşluğumuz oradan beri var. Senin beni iyi anlayacağını düşünüyorum. Şimdi biz yabancılık çekmiyoruz, neden çünkü Technopat'taydık. Hepimiz oranın kurallarına alıştığımız için burası yabancı gelmiyor bize. Fakat yeni üye için öyle değil. Hadi yeni üyeyi de geçtim, bazen biz bile hata yapıyoruz. Bu Recep hocamın sayesinde düzeltme butonuna ekleniyordu, bu yüzden hatamız minimize oluyordu. Neyse, yine yazı yazdığımızda nerede hata yaptığımızı kontrol ediyorduk. Eğer yoksa bile gözden kaçmasın diye bu düzeltme butonuna işi bırakıyorduk ki gözden kaçan hatamızı kapatsın. Fakat bu buton kalkınca hatamız daha çok çoğalacak ve ceza almamız daha olası olacak. Bu yüzden düzeltme butonu bana göre hem yeni üyeye hem de hata yapmaması için çırpınan üyeler için kalkması çok kötü oldu. Ceza yiyen çok olacak, dediğim gibi çok.

Son düzenleme:
  • Beğendim
İfadeler: 683
(Başka bir konudan buraya taşıdım.)

Ancak yeni üyenin adapte olması için o buton bile işini görecekti.

Bu noktada haklısınız aslında. Buton üyelere açık olsa hoş bir sistem, kullanmak isteyen kullanır. Neden tamamen kaldırıldığını bilemedim. Butonun üyelerce kullanımına karşı çıkmak için pek gerekçe bulamadım.

Yakınılan esas -ve sanırım tek- sorun, üyelerin elinde olmadan konu onaylama esnasında moderasyon ekibince kullanılması ve bunun sonucunda içerikte istemsiz hatalar oluşmasıydı.

Bunun için ayrı bir öneri konusu açılabilir belki, dilerseniz açabilirsiniz. Daha temiz olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.