Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Kacikkar

Yetkin
Merhaba, her moderatörün yetkisi alınmayabilir. Fakat yanlış olmayan bir yazıyı düzeltmek için düzeltiyorlar bazen. Sanki ben yanlış yazmışım gibi yanlış ve yarım yamalak bir yazı ortaya çıkartıyorlar. Oysaki moderatör zaten yanlışı olmayan bir yazıyı düzenleyeceğim diye yanlış yazmış. Sadece öyle moderatörlerin yetkisi alınmalı.

Örnek olarak bu konuda ne gibi bir yazım yanlışım var? Ben işimi garantiye alıyorum bu sorun yüzünden, yazdığım metni ayrı kopyalıyorum yanlış düzenleme yapılırsa ben tekrar düzeltirim diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -23 Eksi
Merhaba, her moderatörün yetkisi alınmayabilir. Fakat yanlış olmayan bir yazıyı düzeltmek için düzeltiyorlar bazen. Sanki ben yanlış yazmışım gibi yanlış ve yarım yamalak bir yazı ortaya çıkartıyorlar. Oysaki moderatör zaten yanlışı olmayan bir yazıyı düzenleyeceğim diye yanlış yazmış. Sadece öyle moderatörlerin yetkisi alınmalı.

Örnek olarak bu konuda ne gibi bir yazım yanlışım var? Ben işimi garantiye alıyorum bu sorun yüzünden, yazdığım metni ayrı kopyalıyorum yanlış düzenleme yapılırsa ben tekrar düzeltirim diye.
Bu tür yetkiler ellerinden alınacaksa moderatörlerin amacı ne tam olarak? Alınmasına kesinlikle katılmıyorum, uyarılır sadece.

Modları ağır eleştirsem de gereksiz bir öneri olmuş. Bazı durumlarda siz farkında olmadan iyilik bile yapıyorlar. Bazı durumları rezalet ama konu için geçerli değil.

Geçen ceza nedeni olacak bir mesajı düzenleyip muhtemelen kullanıcıya ceza vermemişlerdi. Böyle basit şeyleri tolere ettikleri için 3 kez düşündürücü oldu. Muhtemelen çok sık yazım hatası yapmışsınızdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderatörlerin görevi forumdaki düzeni sağlamaktır. Dil bilgisi kuralı bekçiliği yapmak ve mesaj düzeltmek değil.

Bence tabii.
Bu işin bencesi yoktur, daha demin bu lafımın üstüne yazım kuralından uyarı yedim 🤣
En azından böyle forumlarda yazım kurallarının önemi anlaşılabilir olması için her zaman büyüktür, moderatörler bunu sağlayarak zaten “düzeni sağlamış” oluyorlar.

Bu işin bencesi yoktur, daha demin bu lafımın üstüne yazım kuralından uyarı yedim 🤣
En azından böyle forumlarda yazım kurallarının önemi anlaşılabilir olması için her zaman büyüktür, moderatörler bunu sağlayarak zaten “düzeni sağlamış” oluyorlar.

Saygı duyuyorum ama burasının yeşil forumdan bir farkı kalmaz o zaman. Ben demiyorum ki düzensiz yazıp kirletelim, ama moderatörlerin görevi yazım kurallarına uygunluktan ziyade forum adabının sürdürülebilirliği olmalıdır.

BBS sistemlerinden beridir bu tür forum ve board ortamlarında yer alan yeteri kadar bu ortamları bilen bir kişi olarak yazım kurallarına bu kadar dikkat etmek bence doğru değil.

Önceliği başka şeylere vermek lazım.

Bu da benim fikrim.

Saygı duyuyorum ama burasının yeşil forumdan bir farkı kalmaz o zaman. Ben demiyorum ki düzensiz yazıp kirletelim, ama moderatörlerin görevi yazım kurallarına uygunluktan ziyade forum adabının sürdürülebilirliği olmalıdır.

BBS sistemlerinden beridir bu tür forum ve board ortamlarında yer alan yeteri kadar bu ortamları bilen bir kişi olarak yazım kurallarına bu kadar dikkat etmek bence doğru değil.

Önceliği başka şeylere vermek lazım.

Bu da benim fikrim.
Yeşil forumdan farkı ne olmalı peki sizin gözünüzde? Ya da illa bir farkı olmalı mı? Buranın da kitle ve moderasyon konusunda çektiği sıkıntılar var. Technopat’ten tek artısı daha iyi bir arayüze sahip olması, sırf bu yüzden buraya geçtim. Amacım Recep abi ya da kitle değildi.

Birileri 1 saatlik uyarı için öneri açmış. Benim gibi 3 gün yeseniz ne olurdu acaba? Son zamanlarda akıllı çocuk oldum, yememeye çalışıyorum.
Gereksiz mesaj yememek için ekleme yapmak istiyorum; öneri gereksiz çünkü başka forumlarda Türkçe kurallarına uymamanın eksileri en net şekilde görülüyor.