Ben hâlen daha söylüyorum; Salah Trabzonspor'un aradığı kanat profili, teknik olarak ligin tartışmasız en ismi ve geniş alan/dar alan fark etmeksizin şut ve orta çıkarabilir. Bunun yanı sıra Mitongo gibi bir sprinter ve Onuachu gibi bir pivot santrforun arayacağı alan yaratacak kanat oyuncusu profilini çok rahat çizebilir.
Beşiktaş'taki sisteme uymayacak olmasının en büyük sebebi bu, Oh bir istasyon oyuncusu Weghorst gibi. Weghorst'tan farkı pivot değil Batshuayi gibi yardımcı forvet rolünde olması, bu da Salah ve Trossard'ın bitiricilik gücüne dayalı bir oyun anlayışına itiyor. Dolayısıyla Oh gibi bir forvetin kanatlarında Trossard gibi geniş alanda durdurması zor, diğer kanatta ise Nkoudou gibi dribbler ama orta açabilen, santrforun sızmasını sağlamak için defansın dengesini bozabilecek bir kanat forvet alınmalı.
Bu bağlamda Salah pres gücü olarak artı yazsa da defansın dengesini bozacak kanat forvet denkleminde olmadığı apaçık ortada. Johan Bakayoko olsun, Steven Bergwijn olsun bu tarz isimlerin Beşiktaş'ın kanadında olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta orta sahada Salih Özcan gibi çok iyi bir kesici ve onun B2B oyununu oynatabilen Orkun Kökçü var. Bu durumda Orkun'un 10 numaraya evrilip Olaitan'ı rotasyona çekebilecek Gedson Fernandes gibi bir 8 numaraya ihtiyaç var, Gedson tipi bulamadıysan Luka Topalovic'e, Hojbjerg'e yönel. Salih'in defanstan çıkarken oyun kurulumundaki eksiğini ve Orkun'un kattığı oyun görüşüne benzer katkı sağlayabilecek her 8 numara Beşiktaş'ı Avrupa'da ileriye götürür.