Molex soketleri PSU'dan çıkarıp ARGB soketi takınca LED yanıyor mu?

Hayır, şimdi denedim onu. Molex bağlantıyı iptal ettim ARGB girişi kontrolcüye taktım fakat yine tık yok. Fanların sorunlu olduğundan şüpheleniyorum fakat 4'ü de aynı anda gitmesi de bağlantıda bir sorun var gibi hissettiriyor. Kabloyu takınca, öbür fanların RGB'si delirmeye başlıyor renkler hızlı hızlı ve düzensiz şekilde yanmaya başlıyor.

Bana sadece 1 fandan çıkan kabloları toplu halde çekip paylaşırsanız sizi yönlendirebilirim, muhtemelen bağlantıda bir hata var.

Bana adece 1 fandan çıkan kabloları toplu halde çekip paylaşırsanız sizi yönlendirebilirim, muhtemelen bağlantıda bir hata var.

En üstteki fandan 1 adet molex kablo.
Ortadaki fandan 1 adet molex kablo.
Egzoz fandan 1 adet molex kablo.
En aşağıdaki fandan gelen kabloları fotoğraf olarak ekledim.
IMG_20250718_014929.webp
En aşağıdaki kablo hariç hepsinde sadece molex var.

Sanırım bu görseldeki küçük soketler ile fanlar bir birine bağlanıyor, dişi erkek olarak, en son ARGB soket kontrolcüye takılıyor, Molex sokette fanın dönmesini sağlıyor.

Standart dışı, alakasız bir bağlantı şekli var, bu ARGB soketi kontrolcüye taktığınızda o fanın ledlerinin yanması lazım, yanmıyorsa fanda sorun vardır.

İşin aslı bu işi doğru yapmak için kılavuzu lazım, yanlış bağlantı yaptırıp kısa devreye sebebiyet vermek istemem.

Ben denemek istiyorum derseniz ARGB soketi kontrolcüye takın, son görseldeki erkek soketi başka bir fandan gelen dişi sokete takıp deneyin.

Standart dışı, alakasız bir bağlantı şekli var, bu ARGB soketi kontrolcüye taktığınızda o fanın ledlerinin yanması lazım, yanmıyorsa fanda sorun vardır.

İşin aslı bu işi doğru yapmak için kılavuzu lazım, yanlış bağlantı yaptırıp kısa devreye sebebiyet vermek istemem.

Ben denemek istiyorum derseniz ARGB soketi kontrolcüye takın, son görseldeki erkek soketi başka bir fandan gelen dişi sokete takıp deneyin.

Artık saldım hocam. Kalitesiz zaten fanlar. İleride kasada takılı olan Thermalright fanlardan bir 3'lü daha alır kullanırım kafam rahat olur uğraşmayacağım. Yardımınız için teşekkürler, iyi geceler.